English Breakfast – Opas englantilaiseen aamiaiseen

-

english breakfast

Englantilainen aamiainen on yksi tunnetuimmista englantilaisista ruokalajeista, joka on noussut suosioon ympäri maailman. Se koostuu useista eri ruokalajeista, kuten munakokkelista, pekonista, makkaroista, pavuista ja paahdetusta leivästä.

Englantilainen aamiainen on kuitenkin enemmän kuin pelkkä ruokalaji – se on myös osa Englannin kulttuuria ja perinteitä. Englantilaiset pitävät aamiaista tärkeänä ateriana, joka on yleensä perheen yhteinen hetki ja joka tarjoaa hyvän alun päivälle.

Englantilaisen aamiaisen historia

Englantilaisen aamiaisen historia ulottuu aina 1300-luvulle asti, jolloin englantilaiset ajoivat suuria karjojaan ympäri maata. Tämän seurauksena lihaa tuli yhä enemmän osaksi englantilaisten ruokavaliota. Ajan myötä lihan lisäksi aamiainen alkoi sisältää muita ruokalajeja, kuten munia, juustoa, kanaa ja kalaa.

1800-luvulla englantilaisen aamiaisen tarjoilusta tuli ylellinen tapahtuma, joka oli varattu vain yläluokalle. Tässä vaiheessa aamiaisella tarjoiltiin jo useita eri ruokalajeja, kuten munakokkelia, pekonia, makkaroita, sieniä ja pavuja. Yläluokka tarjoili aamiaisia suurissa ruokasaleissa ja tarjoilu oli hyvin muodollista.

1900-luvun alussa englantilainen aamiainen alkoi yleistyä ja se alkoi levitä myös keskiluokan ja työväenluokan keskuuteen. Tämän seurauksena aamiaisen tarjoilusta tuli yksinkertaisempaa ja helpommin valmistettavaa. Nykyään englantilainen aamiainen on yleisesti saatavilla monissa kahviloissa ja ravintoloissa ympäri maailman ja se on tärkeä osa Englannin ruokakulttuuria.

Mitä englantilaisella aamupalalla syödään?

Englantilaisen aamiaisen pääruoka koostuu yleensä seuraavista ruokalajeista:

  • Munakokkeli: Munakokkeli on perinteinen englantilainen aamiaisherkku, joka valmistetaan kananmunista, maidosta ja voinokareesta. Se paistetaan pannulla ja tarjoillaan usein pekonin ja makkaran kanssa.
  • Pekoni: Pekoni on englantilaisen aamiaisen yksi tärkeimmistä osista. Se on yleensä pehmeää ja rasvaista, ja se paistetaan rapeaksi pannulla.
  • Makkara: Englantilaisessa aamiaisessa käytetään yleensä sianlihamakkaraa tai mustaa makkaraa. Makkara paistetaan yleensä samalla pannulla kuin pekonikin.
  • Sienet: Englantilaisessa aamiaisessa käytetään usein herkkusieniä tai muita sieniä, jotka paistetaan pannulla pekonin ja makkaran kanssa.
  • Tomaatit: Tomaatteja voi paistaa pannulla tai grillata. Ne tarjoillaan yleensä pekonin ja makkaran kanssa.
  • Pavut: Englantilaisessa aamiaisessa käytetään yleensä valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Pavut tarjoillaan yleensä erillisessä kulhossa.

Lisäksi englantilaiseen aamiaiseen kuuluu usein erilaisia lisukkeita, kuten:

  • Paahdettu leipä: Paahdettu leipä on yleinen lisuke englantilaisessa aamiaisessa. Sitä voi tarjoilla voilla tai hillolla.
  • Paahdetut tomaatit: Paahdetut tomaatit ovat herkullinen lisuke englantilaisessa aamiaisessa. Tomaatit paistetaan uunissa tai pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä.
  • Paahdettu sieni: Paahdetut sienet ovat herkullinen lisuke englantilaisessa aamiaisessa. Sienet paistetaan pannulla pekonin ja makkaran kanssa.
  • Grillatut makkaranpäät: Grillatut makkaranpäät ovat suosittu lisuke englantilaisessa aamiaisessa. Makkaranpäät grillataan pannulla tai uunissa, kunnes ne ovat rapeita.

Jaa

Uusimmat

Suositut