Miten paikantaa puhelin?

-

miten paikantaa puhelin

Puhelimen kadottaminen tai sen varastaminen voi olla yksi stressaavimmista ja turhauttavimmista kokemuksista, jonka voimme kokea nykypäivänä. Puhelimet eivät ole vain yksinkertaisia viestintävälineitä, vaan niillä on nykyään tärkeitä tietoja, kuten yhteystietoja, valokuvia, muistiinpanoja ja salasanoja.

Siksi on erittäin tärkeää tietää, kuinka paikantaa puhelin, jos se katoaa tai varastetaan. Onneksi teknologian avulla puhelimen paikantaminen on mahdollista useilla eri tavoilla, riippuen laitteen käyttöjärjestelmästä ja etukäteen tehtävistä valmisteluista.

Tämä artikkeli tarjoaa kattavan oppaan eri menetelmistä, joita voit käyttää puhelimen paikantamiseen, jotta voit löytää sen nopeasti ja helposti.

Android puhelimen paikantaminen

Android-laitteiden käyttäjille on tarjolla useita tapoja puhelimen paikantamiseen. Tässä on kaikki parhaat tavat ja kattava opas eri menetelmistä, joita voit käyttää puhelimesi löytämiseen.

 1. Käyttämällä Google-laitteiden etsintätoimintoa: Jos olet synkronoinut Google-tilisi Android-puhelimesi kanssa, voit käyttää Google-laitteiden etsintätoimintoa puhelimen paikantamiseen. Tämä toiminto löytyy Google-tilisi hallintasivulta ja se auttaa sinua paikantamaan puhelimesi kartalta. Voit myös soittaa puhelimeesi, lukita sen tai poistaa kaikki tiedot etäältä, jos et saa puhelinta takaisin.
 2. Asentamalla kolmannen osapuolen paikannussovellus: Jos haluat vielä enemmän vaihtoehtoja puhelimesi paikantamiseen, voit asentaa kolmannen osapuolen paikannussovelluksen, kuten Lookout, Cerberus tai Find My Device. Nämä sovellukset tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten hälytyksen puhelimen häviämisestä, puhelimen lukitsemisen ja paikannusraporttien lähettämisen.
 3. Hyödyntämällä GPS-sijaintia ja mobiilidataa: Android-puhelimet käyttävät GPS-sijaintia ja mobiilidataa paikantamiseen. Jos puhelimesi on päällä ja nämä toiminnot ovat käytössä, voit paikantaa puhelimesi käyttämällä mobiilidatan tai Wi-Fi-yhteyden kautta.

Apple iOS puhelimen paikantaminen

Onneksi myös iOS-laitteiden käyttäjille on tarjolla useita tapoja puhelimen paikantamiseen.

 1. Käyttämällä Etsi iPhoneni -toimintoa: Jos olet synkronoinut Apple ID -tilisi iOS-puhelimesi kanssa, voit käyttää Etsi iPhoneni -toimintoa puhelimen paikantamiseen. Tämä toiminto löytyy iCloud.com-palvelusta ja se auttaa sinua paikantamaan puhelimesi kartalta. Voit myös soittaa puhelimeesi, lukita sen tai poistaa kaikki tiedot etäältä, jos et saa puhelinta takaisin.
 2. Asentamalla Find My -sovellus: Jos haluat enemmän vaihtoehtoja puhelimesi paikantamiseen, voit asentaa Find My -sovelluksen. Tämä sovellus tarjoaa lisäominaisuuksia, kuten hälytyksen puhelimen häviämisestä, puhelimen lukitsemisen ja paikannusraporttien lähettämisen.
 3. Hyödyntämällä GPS-sijaintia ja mobiilidataa: iOS-puhelimet käyttävät GPS-sijaintia ja mobiilidataa paikantamiseen. Jos puhelimesi on päällä ja nämä toiminnot ovat käytössä, voit paikantaa puhelimesi käyttämällä mobiilidatan tai Wi-Fi-yhteyden kautta.

Jos olet menettänyt puhelimesi, voit yrittää paikantaa sen näiden menetelmien avulla. Jos et saa puhelinta takaisin, voit käyttää etäpoistotoimintoa varmistaaksesi, että henkilötietosi ovat turvassa. Muista myös ottaa aina säännöllisesti varmuuskopioita tärkeistä tiedoistasi, jotta et menetä niitä, jos puhelin katoaa tai rikkoutuu.

Puhelimen paikantaminen ilman etukäteen asennettua paikannussovellusta

On yleistä, että ihmiset kadottavat puhelimensa tai ne varastetaan. Tässä tilanteessa etukäteen asennetut paikannussovellukset ovat hyödyllisiä, mutta mitä tehdä, jos tällaisia sovelluksia ei ole asennettu?

 1. Käyttämällä Google Mapsia: Jos olet kirjautunut sisään Google-tiliisi puhelimellasi, voit käyttää Google Mapsia paikantamiseen. Kirjaudu sisään Google-tilillesi toisella laitteella ja etsi ”Oma tili”. Napsauta ”Laitteet”-kohdassa ”Hallitse laitteita”-vaihtoehtoa, joka näyttää kaikki liittyneet laitteesi. Valitse kadonnut puhelin ja näet sen viimeisen tunnetun sijainnin kartalla.
 2. Käyttämällä Find My Device -toimintoa: Find My Device on Google-palvelu, joka auttaa sinua löytämään kadonneen Android-laitteen. Kirjaudu sisään Google-tilillesi toisella laitteella ja etsi ”Find My Device”. Tämän jälkeen palvelu näyttää puhelimesi sijainnin kartalla.
 3. Käyttämällä iCloudia: Jos olet iPhone-käyttäjä, iCloudin Etsi iPhone -toiminto auttaa sinua paikantamaan kadonneen puhelimen. Kirjaudu iCloudiin toisella laitteella ja napsauta ”Etsi iPhone”. Tämän jälkeen näet puhelimesi viimeisen tunnetun sijainnin kartalla.
 4. Käyttämällä mobiilipalveluntarjoajaa: Mobiilipalveluntarjoajat voivat auttaa paikantamaan kadonneen puhelimen. Ota yhteyttä mobiilipalveluntarjoajaan ja kysy heiltä, voivatko he auttaa puhelimesi paikantamisessa. He saattavat vaatia henkilöllisyyden todentamista ennen kuin voivat auttaa sinua.

On tärkeää muistaa, että nämä menetelmät voivat auttaa paikantamaan puhelimen vain, jos se on päällä. Jos puhelin on pois päältä tai akku on tyhjä, nämä menetelmät eivät auta. Lisäksi on tärkeää ilmoittaa puhelimen kadonneeksi tai varastetuksi paikalliselle poliisille, jotta he voivat auttaa sinua sen löytämisessä

Vinkkejä puhelimen löytämiseen

 • Soita puhelimeesi: Tämä on yksi helpoimmista ja yksinkertaisimmista tavoista löytää kadonnut puhelin. Soita puhelimeesi toisella laitteella ja kuuntele, kuuluuko puhelimen ääni. Jos kuulet sen, se tarkoittaa, että puhelin on lähistöllä. Tämä toimii vain, jos puhelimesi on päällä ja äänet ovat päällä.
 • Käytä yhteisöpalveluja: Sosiaalisen median palvelut, kuten Facebook, Twitter ja Instagram, voivat auttaa sinua löytämään kadonneen puhelimen. Voit lähettää viestejä ja kysyä ystäviltäsi, ovatko he nähneet puhelintasi tai ovatko he sen kanssa. Tämä voi olla hyödyllistä, jos olet jättänyt puhelimen jonnekin vahingossa.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut