Smokki pukeutumisopas

-

Smokki on musta miesten puku, joka puetaan vasta kello 18.00 jälkeen. Se puetaan aina silloin, kun pukukoodina on smokki, iltapuku, tuxedo, dinner jacket tai black tie. Frakin tapaan myös smokilla on hieman tiukempi etiketti, jonka kanssa ei voi ottaa erivapauksia.

Yleisesti smokki on arvokkaampi versio perinteisestä tummasta puvusta, joka on varustettu silkipäällysteisillä käänteillä, napeilla ja housuilla. Smokin suurin ero arkiseen pukuun verrattuna on se, että se osoittaa arvokkuutta tapahtumaa ja kutsujaa kohtaan. Nykyään se puetaan yleensä vasta iltakuuden jälkeen päivälliselle, illalliselle, teatteriin, oopperaan ja uudenvuoden juhliin. Smokkia ei koskaan pueta häihin tai ennen kello kuutta.

Smokki pukukoodi

Smokki pukukoodin noudattamisesta on tullut nykyään rennompaa, eikä sitä täydy enää noudattaa täysin kirjaimellisesti. On kuitenkin olemassa tilaisuuksia, joissa omat soveltamiset kannattaa jättää pois, mutta myös sellaisia joissa ne voivat luoda rennokkuuta asuun.

Smokkitakki

miesten smokki

Takin kuuluu olla joko musta tai yönsininen takki, joista musta on aina kaikista varmin vaihtoehto tilaisuudesta riippumatta. Takki on perinteisesti yksirivinen, mutta se voi myös olla kaksirivinen takki. Klassisesti smokissa on vain käytössä yksi nappi, mutta nykyään kaksinappinen versio on tulossa suositummaksi.

Smokkitakki eroaa tavallisesta puvusta eniten sen kauluksen mukaan. Smokissa käytetään näyttävän näköistä joko silkillä tai satiinilla päällystettyä kaulusta. Kaulus on yleensä pyöreä shaali- tai pystykaulus eli shawl collar tai peaked lapel. Shaalikaulusta suositaan varsinkin yksirivisissä takeissa. Smokkitakkeja saa myös lovikauluksella eli notched lapelilla, mutta tämä malli ei ole yleisesti käytössä Suomessa. Puolestaan pystykauluksen suurimpana etuna on se, että se näyttää uskottavammalta ja virallisemmalta.

Smokkitakin materiaali on yleensä ohutta, mutta hyvin korkealaatuista villakangasta. Villakangas smokissa mielletään usein virheellisesti lämpimäksi, mitä se ei todellisuudessa ole kankaan ohuuden vuoksi. Valkoista smokkitakkia käytetään ulkona ja tropiikissa, mutta muuten se on varattu usein henkilökunnalle. Valkoinen takki kelpaa kuitenkin myös kesällä purjehtamiseen, mutta se päällä ei tulisi kuitenkaan koskaan astua kaupunkiin. Vielä 60-luvulla smokkitakeissa käytettiin värikkäitä kankaita, kuten vaaleansinistä ja vaaleanpunaista, mutta nykyään näiden värien käyttöä kannattaa suosiolla välttää. Smokkitakki kuuluu pitää aina napitettuna istumista lukuunottamatta, jotta takki ei rypisty.

Smokkihousut

Smokkihousut on aina samaa materiaalia ja väriä takin kanssa. Lukuunottamatta tietenkin valkoista takkia, jonka kanssa käytetään sekä mustia, että valkoisia housuja. Smokkihousujen sivuja korostaa sen saumoja peittävät silkkinauhat, jotka ovat samaa silkkiä, kuin mitä käytetään takin kauluksessa. Housujen lahkeensuut on käänteettömät ja suorat, jotka korostavat smokin hienoutta.

Smokin kanssa ei koskaan käytetä vyötä ja usein sellaista mahdollisuutta ei edes ole vyönsolkien puutuessa. Mikäli housut eivät ole kireät ja tippuvat jalasta, kannattaa suosia olkaimia eli toiseltanimeltään henkseleitä. Yleensä smokin kanssa käytetään valkoisia olkaimia, mutta toisaalta sillä ei ole minkäänlaista väliä, koska olkaimet eivät saa näkyä. Olkaimien näkyminen on verrattavissa omien alushousujen näkymiseen.

Smokkipaita

Paitana smokin kanssa puetaan perinteisen näköinen valkoinen juhlapaita, joka kuitenkin eroaa huomattavasti. Smokkipaidassa käytetään piilonapitusta ja ranskalaisia kalvosimia. Piilonapituksen sijaan voidaan myös käyttää joko helmiäisenvärisiä tai mustia koristenappeja. Nappien värimaailman pitää kuitenkin kohdata kalvosinnapien värin kanssa. Tätä miesten pukeutumisen ”kultaista sääntöä” ei ole muutenkaan paha unohtaa.

Smokkipaidan kaulus on joko pystykaulus eli wing collar, kuten smokkitakissa tai sitten taitettava eli turndown. Pystykaulus on suoraan peräisin frakkipaidasta ja sitä myös käytetään saketin kanssa. Osan mielestä pystykaulus saattaa näyttää liian hienostuneelta smokin muihin osiin verrattuna, mutta jos se menee myös saketin kanssa niin se on myös loistava vaihtoehto smokissa. Kannattaa kuitenkin muistaa se, että frakkipaitaa ei voi käyttää smokin kanssa, koska siinä ei ole ranskalaisia kalvosimia. Pystykauluksen toisena etuna on se, että solmuke näkyy sen sijaan, että se peittyisi paidan kauluksen alle.

Smokkipaidan etumus on joko sileä tai siinä voi olla laskokset. Rintataskua ei smokkipaidassa kuitenkaan koskaan ole. Normaali valkoinen kauluspaita ei käy smokin kanssa, koska siitä puuttuu ranskalaiset kalvosimet. Kalvosinnapit voivat joko olla koristenappien väriset tai esimerkiksi kultaiset.

Smokkiliivi

Liivin tärkein tehtävä on vyötärön peittäminen. Saman tehtävän ajaa kiinni oleva kaksirivinen takki, jonka alta vyötärö ei näy. Cummerbund eli smokkivyö on muunneltu versio intialaisesta vyöliivistä, jonka avulla vyötärö voidaan peittää. Kaikista klassisin vaihtoehto kuitenkin on musta liivi ja sitä käytetään perinteisesti virallisissa tilaisuuksissa.

Liivin materiaalin tulee olla samaa silkkiä kuin takin kauluksessa tai, jos haluat päästä edullisemmin myös sama villa joka on takissa käy. Varsinkin kalliissa silkkisissä vyöliiveissä käytetään housujen valahtamista estäviä kiinnikkeitä ja se voi olla avonainen. Smokkiliivi on aina joko yksi- tai kaksirivinen.

Cummerbundin värin kuuluu olla smokkietiketin puolesta musta ja sen laskokset osoittavat kohti taivasta. Myös muita värivaihtoehtoja on olemassa, mutta varsinkin kirkkaita värejä kannattaa välttää. Mikäli käytät värikästä cummerbundia solmukkeen ja taskuliinan tulee olla erivärisiä. Puolestaan, jos käytät värikästä smokkivyötä, sen solmukkeen ja taskuliinan tulee olla samanvärisiä.

Smokkisolmuke

Smokin kanssa käytetään aina mustaa solmuketta. Materiaaleina siinä voidaan käyttää joko samettia tai silkkiä. Silkkisen solmukkeen materiaalin tulee kuitenkin olla samaa silkkiä, kuin muiden takin silkkisten osien. Varsinkin ulkomailla musta silkkinen solmio on suosiossa, mutta virallisen etiketin mukaan se ei ole sallittua. Toisaalta solmio voi olla mukava lisä, jos tietää että tapahtuma on rento.

Rennoissa juhlissa myös värimaailmalla voi leikitellä. Solmukkeen ei ole välttämättä pakko olla musta, vaan voit myös kokeilla muita värejä, jotka sopivat juhlaan. Kannattaa kuitenkin huomioida se, että jos käytät värikästä solmuketta sen tulee sopia taskuliinan ja smokkivyön väreihin. Esimerkiksi tummansinisen smokin kanssa käytetään tummansinistä solmuketta. En suosittele käyttämään muita värejä, kuin mustaa ellei niin kutsukortissa mainita.

Valmis solmukkeita kannattaa suosiolla välttää, koska herrasmies voi varata pari tuntia sen solmimisen opetteluun. Mikäli tiedät olevasi huono käsistäsi ei valmissolmuke ole silti tyylirikos. Itsesolmittava solmuke on tyylikkäämpi vaihtoehto, koska se ei ole niin tehdasmainen, kuin valmissolmio. Epäsymmetrisyys tuo solmukkeelle ja asukokonaisuudelle lisää eloisuutta sekä personaallista olemusta. Itsesolmitun solmukkeen toinen hyvä puoli on se, että sen voi juhlien päättyessä avata tyylikkäästi siten, että se jää roikkumaan kaulan ympärille. Solmukkeen löyhentäminen yön pikkutunneilla keventää seureen yleistä tunnelmaa ja esittelee solmimistaitojasi.

Smokkikengät

Smokin kanssa käytetään hyvin pitkälti samanlaisia kenkiä, kuin esimerkiksi frakin tai saketin kanssa. Kenkien kuuluu olla mustat ja sileäpintaiset. Smokin kanssa kengät voivat kuitenkin olla kiiltonahkaiset, koska ne sopivat juhlien myöhäiseen ajankohtaan. Lakerikengät saattaa näyttää osan mielestä liian juhlavilta, mutta ne sopivat hyvin iltamyöhään.

Juhlakenkien malli voi olla esimerkiksi oxford-mallia, kuten saketin tai frakin kanssa. Kaikista virallisimmat smokkikengät etiketin mukaan ovat kuitenkin auttamatta ooppera-avokkaat, joita ei kuitenkaan käytetä Suomessa lähes ikinä.

Sukkien kuuluu olla samaa sarjaa smokkitakin kanssa. Esimerkiksi mustan smokkitakin kanssa käytetään mustia sukkia ja valkoisen takin kanssa valkoisia. Smokkisukkien materiaalina käytetään villaa tai silkkiä. Silkki on kalliimpi ja hauraampi vaihtoehto, mutta sillä saa takuulla tyylipisteitä. Sukkien kuuluu olla aina pitkävartiset, koska karvaisten säärien ei kuuluisi näkyä niiden alta.

Asusteet smokin kanssa

Miesten pukukello smokin kanssa
Tissot tradition rannekello sopii loistavasti smokin kanssa.

Smokin rinnalle kuuluu monipuolisesti erilaisia asusteita, joiden avulla asukokonaisuudesta tulee entistä täydempi. Asusteisiin kuuluu muun muassa rannekello, kalvosinnapit, taskuliina, ulkovaatteet ja olkaimet.

Kalvosinnapien tulisi olla samaa sarjaa koristenappien kanssa. Ne voivat pääasiassa kolmea erilaista väriä. Joko mustat, kultaiset tai helmiäisenväriset. Vältä kuitenkin kuvioitujen kalvosinnapien käyttöä. Kalvosinnapit voi myös korvata punotuilla solmuilla. Kuitenkin kello-, liikenemerkki- ja kompassi sekä muut pellehermannilta näyttävät napit voi jättää kotiin ja vasta hyödyntää arkisen puvun kanssa.

Smokin kanssa kuuluu aina käyttää valkoisen väristä taskuliinaa. Taskuliina voi olla tehty silkistä tai pellavasta. Pellavainen taskuliina pitää muotonsa paremmin, kuin silkkinen ja on siksi hyvä vaihtoehto, jos aikoo tehdä monimutkaisemman taitoksen. Voit lukea taskuliinojen eri taitosmalleista ja etiketeistä lisää taskuliina oppaassa. Taskuliinan taittelu on huomattavasti helpompaa, kuin solmukkeen, joten se kannattaa tehdä itse.

Smokin kanssa taskuliina on usein taitettu suoraan taitokseen, mutta voit myös kokeilla puhvi- tai presidentintaitosta. Värillisiä tai kuvioituja taskuliinoja kannattaa välttää, jos ei tiedä mitä on tekemässä.

Smokkihousuissa ei ole usein vyönpaikkaa, joten olkainten eli henkseleiden käyttö on hyvin suositeltavaa. Ne eivät kuitenkaan ole pakolliset, jos housut pysyvät jalassa ilmankin niitä. Olkaimet on suoraan verrattavissa alusvaatteisiin, joten niitä ei kannata esitellä muille. Toisaalta loppuillasta juhlien järjestäjä voi ottaa oman takkinsa pois, jolloin tapahtuma on muuttunut astetta rennommaksi, jolloin voit itsenkin ottaa takkisi pois päältä. Olkaimet kuuluu laittaa kiinni napeilla, eikä klipsuilla.

Jos ulkona on kylmä tarvitset myös smokin kaveriksi mukaasi päällysvaatteet. Talvella hyvä takkivaihtoehto smokin kanssa on tumma tai harmaa päällystakki, joka mielellään ulottuu polviin saakka. Smokin kanssa käytetään valkoista kaulahuivia ja, jos sormiasi palelee kannattaa suosia mustia nahkahanskoja. Kunniamerkkejä ei frakin tapaan smokissa käytetä.

Smokin kanssa ei tarvitse käyttää rannekelloa, mutta ne ovat yleistymässä. Ennen ainoa korrekti vaihtoehto oli taskukello, mutta nykyään hillityt pukukellot käyvät myös. Jos haluat käyttää taskukelloa se pitää laittaa smokkiliivin taskuun eikä paidan. Kaikista paras rannekellovaihtoehto smokin kanssa on pienikokoinen ja mustalla nahkarannekeella varustettu pukukello. Jos haluat tietää lisää hyvistä rannekellovaihtoehdoista kannattaa katsoa parhaat pukukellot ja parhaat alle 1000 euron rannekellot. Myös metalliranneke käy, kunhan se on samaa sarjaa muiden metalliosien kanssa, kuten kalvosinnappien.

Miten smokki puetaan päälle?

Smokin pukeminen päälle vie yleensä enemmän aikaa, kun moni uskoo. Suosittelen varaamaan smokin pukemiseen vähintään noin 15 – 20 minuuttia. Jos olet pukemassa smokkia päällesi ensimmäistä kertaa elämässä varaisin vähintään puolituntia, jotta et myöhästy juhlista.

  1. Laita boxerit, rannekello ja mustat pitkävartiset silkkisukat jalkaan.
  2. Pue yllesi smokkipaita ja laita piilonapit sekä koristenapit paikoilleen.
  3. Vedä smokkihousut yllesi siten, että paita jää niiden alle. Jos housut eivät istu täydellisesti päällesi laita henkselit paikoilleen. Vyötä ei smokin kanssa ikinä käytetä ja on paha tyylirike, jos se sieltä pullistelee esiin tanssiessa. Muista myös se, että housujen värimaailma riippuu smokkitakin väristä.
  4. Pue smokkiliivi päälle.
  5. Laita jo valmiiksi kiillotetut kengät jalkaan ja viimeistään tässä vaiheessa henkselit on hyvä kiristää.
  6. Laita nyt paidan kalvosinnapit viimein paikoilleen. Jos rannekellossasi on metalliranneke, tulee sen värien täsmätä kalvosinnapien kanssa. Esimerkiksi metallirannekeen kanssa menee hopeiset kalvosinnapit.
  7. Solmi musta smokkisolmuke paikoilleen.
  8. Pue smokkitakki päälle ja tarkista, että otit oikean värityksen housujen kanssa.
  9. Taittele valkoinen taskuliina esimerkiksi suoraan- tai puhvitaitokseen ja laita se smokin uloimpaan rintataskuun.

Smokin historia

Smokin historia on osittain epäselvä, kuten lähes kaikkien muidenkin vaatekappaleiden tai asujen kanssa. Amerikkalaisen näkemyksen mukaan smokki on alkuperäisin sieltä. Heidän mukaansa Griswold Lorillard käytti smokkia ensimmäisen kerran vuonna 1886 The Tuxedo Clubilla, joka sijaitsee New Yorkissa. Tarinan mukaan smokki sai sieltä nimensä tuxedo. Puolestaan Iso-Britannian Lontoossa sijaitsevan Savile Rown johtajan Henry Poolen mukaan ensimmäinen smokki tehtiin siellä jo vuotta aiemmin Walesin prinsille. Smokin historiaan ei kuitenkaan kannata kiinnittää sen enempää huomiota sen epäselvyyksien vuoksi.

Usein kysytyt kysymykset smokista
Tuleeko seuralaisten asujen sopia yhteen smokin kanssa?

Naiset haluavat usein, että smokin solmukkeen värin pitäisi olla sama, kuin heidän mekkossaan. Smokin kanssa käytetään kuitenkin lähes poikkeuksetta mustaa solmuketta, joten jos värit haluaa saada sopimaan yhteen, tulisi mekon olla musta.

Smokin vuokraus?

Smokin voi vuokrata sen sijaan, että sen ostaa. Smokin vuokraus tyypillisesti maksaa noin 100-200 euroa kerralta. Järkevämpi vaihtoehto saattaa olla smokin ostaminen omaksi, jos tietää että sitä tulee tarvitsemaan useammin kuin yhden kerran. Smokki maksaa itsensä takaisin tyypillisesti noin kolmen tai neljän käyttökerran jälkeen siihen verrattuna, että sen kävisi aina erikseen vuokraamassa. Smokin vuokrauksen ainoa huono puoli on se, että se voi likaantua eikä sitä voi räätälöidä omien mittojen mukaiseksi.

Valkoinen smokki?

Valkoista smokkia käytetään lähinnä kuumassa tropiikissa ja sieläkään sitä ei pueta ikinä kaupunkiin. Valkoinen smokki on yleensä varattu työasuksi, mutta sitä voi myös käyttää esimerkiksi veneellä. Valkoisen smokin kanssa käytetään yleensä mustia housuja, vaikka myös valkoisten käyttö on sallittua. Mikäli pukukoodina on smokki tai black tie ei valkoinen smokkitakki käy.

Smokki pukukoodi naiset?

Kun pukukoodina on smokki pukeutuu naiset yleensä iltapukuun. Iltapuku voi olla lyhyempi, mutta maksimissaan sen kuuluisi ylettyä jalkapöydän päälle. Täyspitkiä pukuja käytetään silloin, kun seuralaisen yllä on frakki.

Smokin ostaminen?

Smokin voi ostaa itselle sen sijaan, että sen vuokraa. Halvimmat smokit alkavat noin 200 eurosta, kun taas kalleimmat maksavat useita tuhansia euroja. Kun miettii smokin astia kannattaa kyseenalaistaa sen käyttöarvo. Käyttöarvolla tarkoitetaan sitä, että paljonko uskot tarvitsevasi ja käyttäväsi smokkia. Jos tiedät tarvitsevasi smokkia, vaikka kerran vuodessa silloin sen ostaminen on järkevää, koska se maksaa itsensä takaisin sen sijaan, että sitä vuokraisi jatkuvasti uudestaan. Toisaalta vuokraus voi tulla järkevämmäksi, jos tietää, että tulee tarvitsemaan smokkia vain kerran elämässään.

Käytetäänkö smokin kanssa rannekelloa?

Perinteisesti smokin kanssa ei kuuluisi käyttää rannekelloa, mutta se on yleistymässä. Ainoa puku, jonka kanssa en itse välttämättä suosittelisi rannekellon käyttöä on kaikista arvokkain miesten puku eli frakki. Saketin ja smokin kanssa rannekello menee kuitenkin loistavasti varsinkin, jos se on elegantti ja pienikokoinen pukukello. Isot sporttikellot kannattaa kuitenkin jättää suosiolla kotiin. Jos käytät nahkaranneketta sen tulisi olla musta. Puolestaan, jos käytät metalliranneketta, sen värin tulisi sopia yhteen koristenappien ja kalvosinnappien kanssa.

Frakin tapaan myös smokin kanssa virallisempi kellovaihtoehto on taskukello. Taskukellot eivät kuitenkaan enää nykyään ole kovin muodissa, joten niiden hankkiminen voi olla vaikeaa. Toisaalta tyylipisteesi ovat taattuja kun kaivat smokkiliivisi taskusta kellon. Puolestaan rannekellon vilkuilu voidaan pahimmillaan tulkita epäkunnioituksen osoittamiseksi kutsujaa kohtaan. Jos kellokokoelmasi ei ole kovin mittava, eikä sieltä löydy pienikokoista, mustalla nahkarannekeella tai kalvosinnapien kanssa sopivaa metalliranneketta kannattaa rannekello jättää kotiin.

Tummapuku tai smokki?

Smokki tai tummapuku? Vastaus kysymykseen on helppo. Jos pukukoodi on smokki tai blacktie silloin laitetaan aina smokki. Tumma puku ei vastaa arvokkuudessaan smokkia, joten se kannattaa jättää suosiolla kotiin. Smokki eroaa tummasta puvusta niin sen materiaalien, kuin myös kauluksenkin suhteen. Suurin ero on kuitenkin sen tunnelmassa. Smokki osoittaa kutsujalle sen, että vieras arvostaa tapahtumaa ja se on hänelle tärkeä. Perus tumma puku voi olla liian arkinen ja siten osoittaa epäkunnioitusta kutsujaa kohtaan.

Käytetyn smokin osto?

Käytettyjä smokkeja myydään niin perinteisissä kirpputoreissa, kun myös huutokaupoissa. Nykyään kaupankäynti on yhä siirtynyt enemmän perinteisistä kivijalkaliikkeistä nettiin. Kaikista halvimmat uudet smokit eivät maksa paria sataa enempää, mutta käytettyjä voi saada jopa 50 eurolla. Käytettyä smokkia ostaessa kannattaa kuitenkin olla varma sen koosta ja tarkistaa, että siinä ei ole minkäänlaisia tahroja. Smokki kannattaa myös pestä ennen sen käyttöä juhlissa, koska tunkkaiselta haiseva smokki pilaa juhlatunnelman.

Minkälainen on smokki pukukoodi?

Smokin pukukoodi eli toiselta nimeltään smokki koodi on paljon rennompi, kuin frakin kanssa. Arvoasteikolla smokki menee tumman puvun ja frakin väliin tehden siitä rennomman vaihtoehdon kuin frakista, mutta toisaalta virallisemman vaihtoehdon, kuin arkisesta puvusta. Smokin pukukoodin kanssa voi ottaa pieniä erivapauksia, jos tietää mitä on tekemässä. Kuitenkin pääasiassa kannattaa pidättäytyä mustissa vaatteissa ja solmukkeessa, mikäli juhla on yhtään virallisempi. Puolestaan valkoinen smokkitakki ja värikkäät taskuliinat soveltuvat paremmin päiväntasaajan toiselle puolelle, ellei pohjoisessa tule hirveää helleaaltoa.

Smokki häissä?

Smokkia ei käytetä koskaan häissä tai tilaisuuksissa, jotka alkavat ennen kello kuutta. Häihin sopivampia asuja ovat puku, saketti ja frakki. Frakki on kuitenkin varattu morsiamen isälle, sulhaselle ja bestmanille. Vaikka häät ovat rento perhejuhla, jossa etiketti ei ole niin tärkeää, ei smokki kuitenkaan sovellu sinne kovinkaan hyvin. Kannattaa miettiä vielä toiseen kertaan ennen kuin pukee smokin häihin. Nyrkkisääntö: ei smokkia häihin.

Käytetäänkö smokin kanssa vyötä?

Smokin kanssa ei koskaan saa käyttää vyötä. Jos housut tuntuvat siltä, että ne tippuvat pois jalasta kannattaa käyttää henkseleitä. Puolestaan kumpaakaan ei tarvitse käyttää, jos housut istuvat täydellisesti päällesi.

Mitkä kengät smokin kanssa?

Smokin kanssa käytetään tyypillisesti oxford-mallisia kenkiä. Iltamyöhään jatkuvissa juhlissa kiiltonahkakengät tai lakeriset ovat loistava vaihtoehto. Jos ostat vain yhdet juhlakengät kannattaa ostaa mustat nahkakengät, jotka eivät ole kiiltonahkaa. Tuolloin kengät käyvät niin saketin, frakin, kuin smokin kanssa. Kengät kannattaa kuitenkin kiilottaa ennen juhlia, vaikka moni ei siihen jaksa vaivautua.

Mitä smokin kanssa pidetään kaulassa?

Smokin kanssa virallisesti kuuluu käyttää solmuketta, joka on musta. Kuitenkin ulkomailla ja rennommissa tilaisuuksissa saatetaan välillä käyttää myös mustaa solmiota. Suosittelen, että solmit solmukkeesi itse, jotta siihen tulee epäsymmetriaa sekä karismaa. Lisäksi tyylipisteesi ovat taatut, kun himmaat itse solmimaasi solmuketta yön pikkutunneilla tehden tunnelmasta rennomman.

Johdanto

Kiitos, kun luit artikkelin loppuun. Toivottavasti sait erinomaisen ymmärryksen smokin käytöstä ja sen eri osien pukemisesta sekä tyylistä. Ymmärrät nyt mikä ero on tummalla puvulla ja smokilla. Tajuat, miten eri asusteita, kuten kalvosinnapeja ja rannekelloja tyylitetään smokin kanssa sekä tiedät lisää smokin osien koostumuksesta. Olet nyt valmis katsomaan smokkeja itse ja tekemään tämän tiedon pohjalta hyviä valintoja. Onnea matkaan.

Jaa

Uusimmat

Suositut

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli