Taskuliinan käyttö ja valintaopas

-

Taskuliina pikkutakin taskussa

Hyvin valittu ja taidokkaasti taiteltu taskuliina on tyylikäs asuste. Taskuliina on tarkoitettu esitettäväksi ja on siksi valittava huolella. Oikein käytettynä taskuliina viimeistelee asukokonaisuuden ja on hieno katseenvangitsija.

Mikä taskuliina on? Taskuliina on koristeellisen näköinen kangasliina, jota käytetään lähinnä smokin, saketin, tai frakin, rintataskussa sekä tumman puvun kanssa hautajaisissa. Tässä oppaassa opit kaiken, mitä taskuliinoista tulee tietää. Tärkeisiin asioihiin kuuluu muun muassa: taskuliinan taittelu oikein, taskuliinan materiaalin valinta ja taskuliinan käyttö.

Taskuliina ei ole nenäliina

Yksi pahimman luokan tyylirike, jonka voi tehdä on nenän niistäminen taskuliinaan. Sitä varten on olemassa nenäliinat, joita käytetään hien pyyhkimiseen otsalta ja niistämiseen. Taskuliinan ainoa käyttö on koristeellista, jonka vuoksi kannattaa varata oikeita nenäliinoja mukaan. Liinan tarjoaminen nyyhkivälle neidolle hautajaisissa tai häissä on suotavaa. Tässä on taskuliinojen ja nenäliinojen erot lyhyesti lueteltuna.

Kankainen nenäliina

  1. Valmistusmateriaali puuvillaa
  2. Säilytetään missä tahansa taskussa, jossa se ei ole näkyvissä
  3. Käytetään nenän niistämiseen ja hien pyyhkimiseen

Taskuliina

  1. Valmistusmateriaalit vaihtelevat esimerkiksi: silkki, puuvilla, tweed-villa ja pellava
  2. Puetaan kaikista uloimpaan rintataskuun
  3. Käytetään koristeellisena esineenä, joka viimeistelee puvun

Minkä värisen taskuliinan valitsen?

Taskuliinan eri värivaihtoehdot

Valkoinen taskuliina sopii jokaiseen tilanteeseen riippumatta pikkutakista tai paidasta. Se on myös pakollinen frakin ja smokin kanssa. Toisaalta osa saattaa haluta jotain uniikimpaa tai räikeämpää.

Pikkutakin taskun ainoa käyttötarkoitus on taskuliinan säilytys, joten niiden värien tulisi sopia yhteen. Taskuliinan ei kuitenkaan tule olla liian vangitseva, koska muuten se voi saada pukeutujan näyttämään ylipukeutuneelta.

Hyviä neutraaleja taskuliinan värejä ovat: ruskea, harmaa ja beige. Näitä voi loistavasti yhdistellä muiden neutraalien solmioiden värien kanssa, kunhan myös huomioit takkisi värin.

Mikä kangas taskuliinaan?

Taskuliinoissa käytetään pääasiassa kolmea eri materiaalia: puuvillaa, silkkiä ja pellavaa. Muihin materiaaleihin kuuluu muun muassa tweed-villa ja polyesteri.

Taskuliinan kankaan valitseminen on tärkeää, koska kankailla on erilaisia ominaisuuksia. Yleensä taskuliinat sovitetaan solmion mukaan. Sileän solmion kanssa tulisi pukea taskuliina, joka karheampaa puuvillaa. Puolestaan karheamman solmion kanssa tulisi käyttää silkkistä taskuliinaa. Tämä sama sääntö pätee myös niin takkeihin kuin paitoihinkin.

Silkkitaskuliina

Ennen silkkitaskuliina oli statussymboli, jolla osoitettiin omaa sosioekonomista asemaa. Se on siksi paras vaihtoehto, jos haluaa ylellisen ja hohtavan taskuliinan. Silkkinen taskuliina antaa hyvän kontrastin villaiselle puvulle ja on monikäyttöinen. Erittäin ohut silkkinen taskuliina on helppo säilyttää ja se ei turhaan pullota taskussa. Toisaalta silkkitaskuliina on kallis ja se ei kestä hikoilua tai valkaisuainetta. Se myös menee nopeasti pilalle ja ei kestä sen kauheammin kulutusta.

Puuvillataskuliina

Puuvillasta valmistettu taskuliina on vähemmän ylellinen vaihtoehto, kuin silkkinen ja se myös näkyy hinnassa. Puuvillataskuliina on myös konepestävä ja se kestää kovempaakin kulutusta. Se ei myöskään rypisty, kuten silkkinen taskuliina ja se on helposti silitettävissä. Toisaalta puuvillataskuliina voi homehtua märkänä ja sen värit saattavat haalistua ajan kuluessa.

Villataskuliina

Villataskuliina on erityisesti käytössä talven aikana. Villojen laaduissa on kuitenkin paljon eroja. Kashmir villa on ohutta ja arvokasta villaa. Kamelinkarvavilla puolestaan on pehmeää ja kiiltävää sekä kullanruskeaa. Alpakanvilla on silkkisen tuntuista ja kevyttä sekä hengittävää. Toisaalta villataskuliinojen peseminen on vaikeaa ja ne voivat kutistua. Villan materiaalista riippuen taskuliina voi pullottaa tai olla kallista.

Polyesteritaskuliina

Kaikista taskuliinavaihtoehdoista halvin polyesteri ei ole välttämättä kaikista hienostunein vaihtoehto. Sen kangas on kevyttä eikä se rypisty helposti. Toisaalta siitä tahrojen poistaminen voi osoittautua mahdottomaksi ja se saattaa näyttää teolliselta kirkkaassa valossa.

Pellavataskuliina

Puuvillataskuliinaa ehkä hieman yleellisempi vaihtoehto on pellavataskuliina. Se on hyvin monikäyttöinen valinta erilaisiin tilaisuuksiin. Puuvillataskuliinan hyvä puoli on sen jäykät reunat, joiden ansiosta se sopii loistavasti löyhempiin taitoksiin. Toisaalta se rypistyy helposti ja ei kestä yhtä hyvin kulutusta.

Taskuliinojen reunat

Taskuliinan reunoissa on eroja ja ne vaihtelevat yleensä laadun ja kankaan välillä. Varsinkin heikkolaatuiset reunat voivat purkautua, jolloin taskuliinan ulkonäkö kärsii merkittävästi. Taskuliinan reunat ovat erittäin näkyvä osa taskuliinaa, vaikka niin ei välttämättä ajattelisi.

Taskuliinojen reunoilla on vaikutusta siihen, miten taskuliinan pystyy taittelemaan. Varsinkin silkkitaskuliinojen pehmeät ja taipuisat reunat sopivat hyvin puhvitaitoksiin, mutta kulmikkaat taitokset voivat osoittautua vaikeiksi.

Lähes kaikki taskuliinat on ommeltu koneella, mutta hienolaatuisimmat liinat on käsin rullattuja ja ommeltuja. Sen avulla taskuliinan koristeellisuus tulee kauniisti esille.

Käsinrullatut reunat ovat paras vaihtoehto, jos budjetti on suuri ja oma maku vaativa. Käsinrullatuilla reunoilla varustetut taskuliinat ovat uniikkeja, koska ne ovat käsinommeltuja. Suorat reunat on tehty koneella ja ne ovat nimensä mukaisesti suoria ompeleita. Brodeeratut reunat ovat myös tehty koneella niiden spiraalin tapaiset reunat tekevät taskuliinasta tiukemman. Sen vuoksi brodeerattujen reunojen taskuliinat on helpommin taiteltavissa kulmikkain.

Minkä kokoinen taskuliina?

Taskuliinojen koot vaihtelevat takista ja materiaalista riippuen. Kaikista yleisin koko on noin 30 x 30 cm, mutta koot vaihtelevat noin 25 cm ja 40 cm välillä. Oikean koon valitseminen on tärkeää, jotta taskuliina ei pullota liikaa. Suosittelen valitsemaan 25 cm taskuliinan, koska se ei ole turhan iso, jonka vuoksi se on helposti taitettavissa erilaisiin muotoihin. Taskujen koissa on myös maakohtaisia eroja. Varsinkin amerikkalaisiin, saksalaisiin ja englantilaisiin takkeihin kannattaa varata isompi taskuliina. Puolestaan esimerkiksi italialaisiin ja espanjalaisiin takkeihin käy yleensä pienemmät taskuliinat.

Miten taskuliinaa käytetään?

Taskuliinaa käytetään puvun ja pikkutakin kanssa, jota varten niissä on rintataskut. Taskuliinojen etiketti on yksinkertainen; frakin kanssa käytetään valkoista silkkiliinaa siten, että se näkyy taskusta parin sentin verran. Smokin ja mustan puvun kanssa suositaan valkoista liinaa, joka on viikattu siististi. Taskuliinan käytön voi sovittaa juhlan tai tilaisuuden virallisuudesta riippuen, jonka vuoksi voi käyttää eri taskuliinaa Linnan juhlissa tai töissä.

Miten taskuliina taitellaan?

Taskuliinan taittelu

Taskuliinan voi taitella usealla eri tavalla. Kaikista yksinkertaisin ja tärkein taittelutapa on TV fold eli taitos suoralla reunalla. TV foldia käytetään tiukan pukukoodin tilaisuuksissa, kuten hautajaisissa ja aina frakin, saketin ja smokin kanssa. TV fold kannattaa tehdä käyttäen puuvillataskuliinaa, koska se on kaikista helpoiten taitettavissa siten, että se pysyy muodossaan.

Näin taittelet taskuliinan TV foldiin

  1. Taittele taskuliina noin taskusi leveäksi suorakulmioksi
  2. Silitä taiteltu liina, jotta se ei menetä muotoaan illan myötä
  3. Laita silitetty taskuliina rintataskuun siten, että siitä näkyy pari senttiä

TV foldia lukuunottamatta taskuliinojen taitoksista ei ole olemassa kiveen hakattuja sääntöjä. Taskuliinan voi siis taitella, kuten haluaa.  Kannattaa kokeilla erilaisia taitoksia ja katsoa miltä ne näyttäisivät taskussa.

Taskuliinan käyttö tilanteen mukaan

Erilaisiin tilaisuuksiin sopii kuitenkin vaihtelevat taskuliinat. Tässä on vinkkejä erilaisiin tilaisuuksiin, joissa kannattaa miettiä, minkä taskuliinan laittaa.

Taskuliina häihin

Häihin kannattaa pukea taskuliina ja siinä kannattaa käyttää joko puhvitaitosta, yksiteräistä taitosta tai presidentintaitosta. Silkki- ja villataskuliinat ovat loistavia valintoja häihin. Taskuliinan kanssa tulee käyttää kaulassa rusettia tai solmiota.

Taskuliina töihin

Taskuliina on myös loistava valinta liikemiehelle. Materiaalina kannattaa suosia erilaisia villoja, kuten puuvillaa ja tweediä. Taskuliinan kanssa käytetään yleensä näissä tapauksissa solmiota. Hyvä nyrkkisääntö: vähemmän on enemmän.

Miten taskuliina säilytetään?

Räikeä taskuliina takin taskussa

Taskuliinakokoelman oikeanlainen säilyttäminen on tärkeää, jotta taskuliinat eivät homehdu tai vaurioidu. Silkkiset, puuvillaiset ja polyesteristä valmistetut taskuliinat ovat kestäviä ja eivät houkuttele tuholaisia niiden luokse. Toisaalta säilyttämiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota villaisten taskuliinojen kanssa.

Taskuliinan pahin vihollinen on vesi. Taskuliina ei mielellään saa kastua märäksi, mutta sääolosuhteista riippuen niin voi joskus käydä. Silloin sen kuivaaminen on erityisen tärkeää, jotta kyseinen taskuliina tai kokoelmasi kaikki taskuliinat eivät homehdu.

Taskuliinoja kuuluu säilyttää taiteltuna, jotta ne eivät rypisty. Yksi vaihtoehto on laittaa taskuliinat päällekkäin, mutta se voi olla epäkäytännöllistä, jos taskuliinoja on monia. Taskuliinoja ei kannata ikinä säilyttää muovilaatikossa, koska ne ovat ilmatiiviitä ja siksi tarjoavat hyvän kasvualustan homeelle.

Paras vaihtoehto taskuliinojen säilyttämiseen on puiset laatikot. Puulaatikot eivät yleensä ole ilmatiiviitä, joten taskuliinojen homehtumisen vaara ei ole yhtä suuri. Toisaalta puulaatikot maksavat ja vievät tilaa.

Kaikista käytännöllisin tapa säilyttää taskuliinoja on niiden pitäminen sukkalaatikossa. Kun taskuliinat taittelee huolella ne eivät vie paljon tilaa sukkalaatikosta.

Taskuliinan puhdistus

Taskuliinan oikeaoppinen puhdistaminen on tärkeää. Vaikka taskuliinan ei tulisi normaalikäytössä likaantua niin voi kuitenkin käydä. Tahrojen puhdistaminen riippuu taskuliinan materiaalista. Silkkiset taskuliinat eivät sen pahemmin kestä hankausta tai valkaisuainetta, joten niitä kannattaa välttää. Puolestaan puuvillataskuliinat voi pestä vaikka pesukoneessa. Villataskuliinojen peseminen voi olla vaikeaa, koska ne kutistuvat helposti.

Jos taskuliinassa on vain tunkkainen haju sen saa helpoiten pois tuulettamalla sitä ulkona. Rypyt lähtevät helpoiten pois taskuliinasta silitysraudalla tai höyryttämällä. Ryppyjä pystyy myös välttämätään säilyttämällä taskuliinat rullattuina laatikossa.

Taskuliinan historia

Taskuliinat eivät suinkaan ole mikään tuore keksintö, vaan ne ovat olleet olemassa jo kauan aikaa sitten. Sen alkuperästä on monenlaista tietoa ja asiasta käydään välillä kiivastakin keskustelua. 

Osa historioitsijoista on sitä mieltä, että taskuliinat ovat alkuperäisin tulleet antiikin Kreikasta. Uskotaan, että Rooman valtakunnan vauraat käyttivät niitä hien ja lian pyyhintään kasvoilta. Ne olivat myös välillä hajustettuja, jotta varakkaat pystyisivät suojautumaan katujen pahoilta hajuilta.

Puolestaan osa väittää, että taskuliinat ovat katolisen kirkon virkamiehiltä ja niiden tarkoitus on osoittaa omistautumista Jumalalle.

Toisaalta osan mielestä taskuliinoja käytettiin jo 1300-luvulla, kun Englannin kuningas Rikhard II sai aikaan kankaisten nenäliinojen käytön yleistymisen. Tarinoiden mukaan 1700-luvulla Ranskan aatelisto otti taskuliinan käyttöön ja sai aikaan sen mittojen vakiintumisen, kun Ludvig XVI:n vaimo halusi taskuliinojen kooksi 40 cm.

Usein kysyttyä taskuliinoista

Miten voin välttää taskuliinan uppoamisen taskuun?

Liian pienen taskuliinan käyttö liian isossa puvun taskussa voi saada aikaan koomisen vaikutelman, kun liian pieni taskuliina uppoutuu taskun sisälle. Tämä on yleisin syy sille, miksi taskuliina uppoutuu taskuun.

Toisaalta taskuliinan uppoutuminen voi myös johtua siitä, että taskuliina on liian lötkö. Lötkön taskuliinan valumista voi estää helposti siten, että jättää lisää tilaa taskuliinan ulospäin tulevaan kohtaan. Kun taskuliina valuu muutaman sentin vielä taskun pohjalle jää se kuitenkin hyvin näkyviin, kun sen pituus on suurempi.

Taskuliinan leveys kannattaa myös varmistaa siten, että se on yhtä leveä kuin tasku. Kun rintatasku ja taskuliina ovat yhtä leveitä syntyy taskun ja liinan välille lepokitkavoimaa, joka estää taskuliinaa liukumasta taskun pohjalle. Tämä toimii jokaisessa erilaisella taitoksessa ja taitosmallissa ja on siten loistava valinta taskuliinalle.

Osa taitosmalleista voi olla helpommin taskuun uppoavia kuin toiset. Esimerkiksi hyvin kulmikas presidentintaitos saattaa uppoutua helpommin kuin suora taitos. Monimutkaisten taitoksien hajoamista tai uppoutumista voi välttää asettamalla niiden sisään esimerkiksi kartongin tai pahvinpaloja, jolloin ne tukevat taskuliinan rakennetta.

Taskuliinoihin on myös olemassa erilaisia taskuliinanpidikkeitä, jotka ovat hintansa arvoisia, jos joutuu käyttämään taskuliinaa usein. Taskuliinanpidikkeet toimivat siten, että niihin pujotetaan taskuliina ja sitten se laitetaan rintataskuun. Nimensämukaisesti taskuliinanpidike pitää taskuliinan paikallaan ja estää sen uppoutumisen taskun syövereihin.

Käytetäänkö rusetin ja solmion kanssa taskuliinaa?

Häissä sulhaset, bestman tai sulhaspoika voivat loistavasti käyttää taskuliinaa rusetin tai solmion kanssa. Taskuliinan ei kuitenkaan kannata olla samanvärinen tai samanlaisella kuvioinnilla varustettu, kuin rusetin tai solmion. Tämä johtuu siitä, että täysin samanlaiset värit eivät sovi yhteen ja niistä tulee teennäinen kuva. Esimerkiksi laivastonsinisen solmion kanssa sopii oranssi taskuliina loistavasti.

Taskuliinan silitys

Taskuliinan silitys kannattaa tehdä, jos haluaa välttyä rypyiltä tai saada esimerkiksi presidentintaitoksen pysymään kasassa. Taskuliinan silittämisessä kannattaa kiinnittää huomiota silitysraudan lämpötilaan ja höyryn määrään. Suosin matalaa lämpötilaa suurella höyrymäärällä. Varsinkin korkeat lämpötilat voivat koitua taskuliinan kohtaloksi.

Taskuliinoja silittäessä kannattaa varoa myös käsinrullattuja reunoja, koska ne voivat ottaa osumaa silitysraudasta. Jos kankaassa on kuvio niin se tulee silittää sen toiselta puolelta. Höyrystimen tai silitysraudan kondensoimaa vettä kannattaa kuitenkin välttää, jotta taskuliina ei epähuomiossa kostu ja homehdu.

Miten viinitahra irtoaa taskuliinasta?

Viinitarha lähtee taskuliinasta helpoiten pois, kun sen hankaa pois kylmään mineraaliveteen kastetulla rätillä. Tämän jälkeen tahralle laitetaan suolaa, jolla absorboidaan viini pois. Toisaalta tämä ei välttämättä sovellu kaikentyyppisille taskuliinojen materiaaleille.

Miten taskuliinaa käytetään, jos tasku on ommeltu kiinni?

Pikkutakit ja muut takit tulevat yleensä varustettuna taskuilla, jotka on ommeltu kiinni. Se tehdään sen takia, että takin muoto pysyy kuljetuksen aikana. Jos takin rintatasku on ommeltu kiinni sitä ei luonnollisesti ole mahdollista käyttää. Se kannattaa siksi avata ratkomalla.

Ompeleet saa poistettua taskusta veitsellä siten, että leikkaa ompeleen ja vetää langan pois. Tämä kuitenkin vaatii tarkkuutta ja siksi kannattaa jättää ammattilaiselle, jos pelkää takin kankaan puolesta.

Taskuliinan käyttö ilman solmiota

Taskuliinaa saa myös käyttää ilman solmiota, jos on jossain vapaamuotoisemmassa tilaisuudessa. Esimerkiksi lounaalla oleminen kuumana kesäpäivänä voi olla sellainen tilanne. Toisaalta taskuliinaa on myös mahdollista käyttää esimerkiksi rusetin kanssa, jonka takia solmio ei ole pakollinen.

Kestääkö taskuliinat?

Taskuliinojen kestävyys riippuu sen materiaalista ja käytöstä. Jos haluaa kovaa käyttöä kestävän taskuliinan silloin kannattaa suosia puuvillataskuliinoja, koska ne ovat erityisen kestäviä ja konepestäviä. Toisaalta, jos haluaa yleellisemmän, mutta ohuemmasta kankaasta valmistetun ja siksi heikomman taskuliinan kannattaa valita silkkinen taskuliina.

Taskuliinoja tuhoaa pääasiassa kolme asiaa. Ensimmäinen asia, mikä tuhoaa taskuliinat on käyttäjän omat virheet. Näitä voi olla esimerkiksi nenän niistäminen taskuliinan tai hien pyyhkiminen. Tällä tavalla tuhoaa varmasti silkkiset taskuliinat, kuten myös villaisetkin.

Toinen tapa, jolla taskuliina tuhoutuu on home. Jos märän taskuliinan jättää ilmatiiviiseen muovilaatikkoon muiden taskuliinojen sekaan, voit olla varma, että koko taskuliinakokoelmasi homehtuu.

Kolmas tapa, jolla taskuliina voi tuhoutua on sen peseminen väärin. Kannattaa käyttää puuvillasta valmistettua taskuliinaa, jos haluaa pestä sen huolettomasti pesukoneessa. Toisaalta villasta valmistettu taskuliina voi kutistua ja silkkiset puolestaan eivät kestä konepesua lainkaan.

Puuvillainen vai silkkinen taskuliina?

Kun mietit taskuliinan materiaalia kannattaa vertailla niiden materiaalia. Taskuliinan ja takin värin kanssa tulisi olla kontrastia. Siksi silkkisen taskuliinan kanssa tulee käyttää karheampaa takkia, kun taas villaisen taskuliinan kanssa käytetään sileämpää takkia. Puuvillaiset taskuliinat ovat erityisen hyviä erilaisten muotoiluiden tekoon, koska ne pitävät muotonsa varsinkin hyvin. Puolestaan ohuemmat silkkiset taskuliinat eivät ole niin hyviä monimutkaisten taitosten tekoon, koska ne eivät pidä muotoaan kovin hyvin.

Minkälainen taskuliina kannattaa ostaa?

Jos aiot ostaa vain yhden taskuliinan on kaikista varmin ja paras valinta perinteinen valkoinen pellavataskuliina. Valkoinen pellavataskuliina on klassikko ja se on pakollinen saketin, frakin tai hautajaisten mustan puvun kanssa. Valkoinen väri soveltuu myös neutraalina värinä hyvin kaikenlaisten pukujen kanssa, joten sitä voidaan pitää varmana valintana. Yleensä kannattaa kuitenkin olla useampia taskuliinoja kokoelmassa, jotta niitä voi vaihdella muun muassa puhtauden mukaan.

Voiko nenäliinaa käyttää taskuliinana?

Nenäliinaa voi hyvin käyttää taskuliinan korvikkeena. Siihen ei kuitenkaan tule niistää nenää. Nenäliinan ainoa huono puoli on se, että ne ovat yleensä paksuja, jolloin rintataskuun voi tulla pullistumia. Toisaalta nenäliinat toimivat hyvin, jos löytää oikeanlaisia nenäliinoja, jotka ovat tarpeeksi ohuita. Nenäliinat taitellaan täysin samalla tavalla kuin taskuliinat, joten siksi ne soveltuvat loistavasti taskuliinojen korvikkeiksi ns. halvimmaksi mahdolliseksi taskuliinavaihtoehdoksi.

Valmiiksi taiteltu taskuliina

Jos haluat päästä kaikista helpoiten on valmiiksi taiteltu taskuliina loistava valinta. Tämä on erityisen hyvä valinta, jos haluat jonkun monimutkaisemman kuvion, joka olisi hyvin rasittavaa ja vaikeaa tehdä itse. Valmiiksi taitellun taskuliinan toinen etu on se, että ne on yleensä hyvin jäykkiä. Valmiiksi taitellun taskuliinan ainoa huono puoli on se, että sen muotoa ei pysty vaihdella.

Miten taskun muoto vaikuttaa taskuliinaan?

Taskuliinan käyttö voi myös riippua siitä minkälaiset taskut pikkutakissa on. Varsinkin englantilaisilla, yhdysvaltalaisissa ja saksalaisissa takeissa on tyypillisesti isommat taskut, joihin noin 30 – 40 cm taskuliinat soveltuvat hyvin. Puolestaan italialaisissa takeissa on yleensä hieman pienemmät taskut, joiden vuoksi niihin soveltuu pienet taskuliinat hyvin. Yleensä tyypillinen taskuliinan koko italialaiselle takille on noin 25 cm.

Taskuliina pullottaa taskussa

Taskuliina voi pullottaa taskussa, jos se on liian iso kyseiseen taskumalliin. Silloin kannattaa hankkia pienempi taskuliina tai takki, jossa on isommat taskut, jotta se ei näytä epämuodikkaalta. Läppätaskuisissa pikkutakeissa rintataskut on tyypillisesti pienempiä, jolloin kannattaa suosia ohuempia silkkisiä taskuliinoja.

Miten taskuliina säilytetään?

Taskuliina säilytetään yleensä takin rintataskussa, puurasiassa tai sukkalaatikossa. Muovilaatikoita kannattaa välttää, koska niissä ilma ei kulje ja taskuliinat voivat homehtua, jos niihin pääsee kosteutta. Taskuliinaa voi myös säilyttää tyhjässä nenäliinapaketissa siten, että taittaa kaikki taskuliinat ja sitten kokoaa ne pinoon.

Taskuliinakokoelman koko?

Taskuliinojen vähimmäismäärä on yksi, mutta sen jälkeen kaikki riippuu omasta mielenkiinnosta ja budjetista. Suosittelen hankkimaan ainakin yhden vaalean taskuliinan, joka soveltuu jokaiseen tilanteeseen. Jos haluat sen jälkeen alkaa kerätä taskuliinojen valtakuntaa kannattaa kääntyä räikeämpien ja kuvioitujen taskuliinojen puoleen.

Voiko taskuliinoja yhdistää?

Käytännössä kaksi taskuliinaa voi yhdistää, mutta hyvä nyrkkisääntö on se, että kannattaa turvautua klassikoihin, jos on vielä aloittelija. Erilaisten yhdistelmien kokeilu on suotavaa sillä virallista taskuliinaetikettiä ei oikeastaan ole. Kannattaa kuitenkin varmistaa näyttääkö taitos oikeasti hyvältä.

Jaa

Uusimmat

Suositut