Aarni Sirius kelloarvostelu – Minimalistinen puukello

-

Aarni Sirius pähkinäpuu rannekello
Kaupallinen yhteistyö: Aarni. Julkaisu sisältää mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä.

Aarni Sirius Pähkinäpuu-kello on minimalistinen puusta ja teräksestä valmistettu rannekello, joka sisältää kuitenkin myös modernia tekniikkaa. Ruskean pähkinäpuun lisäksi kyseistä mallia on saatavilla myös visakoivulla ja eebenpuulla, mutta pähkinäpuu luo kellolle aivan erilaista arvokkuutta.

Itse Aarni-kellomerkki sai alkunsa Helsingissä, kun kaveriporukka istui saunan lauteilla haaveillen uniikkien rannekellojen valmistamisesta. Nykyään haaveesta on tullut todellisuutta ja kellojen puumateriaali sahataan sekä kuivataan Suomessa. Tiesitkö myös, että kelloille on myönnetty Design From Finland tunnus osoituksena sen kotimaisesta tyylistä?

Aarni Sirius rannekello

Kellon tiedot:

 • Kello: Aarni Sirius pähkinäpuu
 • Valmistusmaa: Kiina
 • Kellotaulun leveys: 42 mm
 • Kellon paksuus: 8,5 mm
 • Vesitiivys: 50 m / 5 Bar / 5 ATM
 • Koneisto: Kvartsi (paristo)
 • Lasityyppi: Mineraalilasi
 • Kellon rungon materiaali: Puu ja 316L-luokan ruostumaton teräs
 • Kellon rannekkeen materiaali: Puu
 • Toiminnot: Sekuntinäyttö, viisarit
 • Lugiväli: 20 mm.
 • Hinta: 229,90 €
 • *Linkki verkkokauppaan

Aarni Sirius koneisto

Aarni Sirius koneisto
Aarni Sirius kätkee sisälleen japanilaista laatua olevan Miyotan kestävän ja luotettavan kvartsikoneiston.
 • Koneisto: Kvartsikoneisto
 • Valmistaja: Miyota
 • Koneiston malli: 1L45
 • Valmistusmaa: Japani
 • Pariston kesto: noin 30-38 kk
 • Tarkkuus: -20/ +20 sekuntia kuussa
 • Viisarit: 3 viisaria – tunti, minuutti, sekunti

*Aarni Sirius pähkinäpuu käyttää Miyotan 1L45 kvartsikoneistoa, jotka valmistetaan Japanissa. Varsinkin japanilaiset kellonkoneistot ovat usein osoittautuneet pitkäikäisiksi ja kestäviksi eri testeissä. Niiden tarkkuuslukemat ovat myös saaneet usein kiitosta.

Miyotan koneiston tarkkuuslukemien mukaan kello edistää tai jättää tyypillisesti noin 20 sekuntia kuussa, joka ei ole kovin paljon. Monet automaattikoneistoiset kellot voivat edistää jopa tuosta yli puolet enemmän pelkästään yhdessä päivässä.

Puolestaan kellon takakansi on suljettu, eikä siitä näe kellon koneiston toimintaa, joka on nykyään jopa trendi monissa uusissa kellomalleissa. Kellon takakuoreen kaiverretussa tekstissä lukee muun muassa ”Show your nature” ja kerrotaan kellon vesitiiviysluokka.

Kvartsikellot ovat usein hyvin huoltovapaita ja käytännössä ainoa huoltotoimenpide on paristonvaihto. Onneksi paristonvaihto ei ole uuden kellon ostajalla vielä pitkään aikaan edessä, sillä kellon paristo kestää noin 30-38 kk ennen vaihtamista.

Koneisto mahdollistaa kolmen eri viisarin käytön ja siksi kellosta löytyykin perinteiset tunti-, minuutti- ja sekuntiviisarit. Kuitenkaan koneisto ei tarjoa toimintoa viikonpäiville tai päivämäärille, jotka luovat kellolle hyvin minimalistista teemaa.

Kellon toiminnot ja ominaisuudet

Aarni sirius ominaisuudet
Kello sopii hyvin myös isompiin ranteisiin sen 42 mm:n kellotaulun leveyden vuoksi.

Aarni Sirius tarjoaa kaikki rannekellon perustoiminnot, joita siltä voisi toivoa. Kello näyttää kellonajan ja siinä on erillinen sub-dial alataulu sekuntiviisarille. Kelloon ei ole lisätty mitään ylimääräistä toiminallisuutta, vaan se toimii ainoastaan ajannäyttäjänä, jossa se onnistuu erinomaisesti.

Kellosta on käytännössä karsittu kaikki ylimääräinen pois, kuten päivämäärä- ja viikonpäivänäyttö sen minimalistisen ulkonäön ja klassisen olemuksen saavuttamiseksi. Osa voi jäädä kaipaamaan näitä toimintoja, mutta toisaalta monet tietävät viikonpäivän ja päivämäärän jo muutenkin ilman, että sitä tarvitsisi erikseen katsoa kellosta.

Ajanlukeminen kellotaulusta voi olla ensisilmäyksellä hankalaa, mutta kun siihen tottuu, ajan pystyy näkemään vain nopealla vilkaisulla. Kellotaulun indeksit ja viisarit eivät kuitenkaan ole luminoidut, joten kellonajan näkeminen voi olla paikoitellen haastavaa pimeässä.

Aarni Sirius tarjoaa 50 m / 5 bar / 5 atm vesitiiviyden, joka tekee siitä rajoitetusti vesitiiviin kellon. Sitä ei siis ole suunniteltu sukelluskäyttöön, mutta kello kestää muuten arjen mahdolliset vesiroiskeet.

Kellotaulu on hyvin suojattu ja sen kunnosta pitää huolen mineraalilasi. Usein mineraalilasit kestävät jopa voimakkaampia kovia iskuja, kuin safiirilasit niiden joustavuuden vuoksi. Kuitenkin mineraalilasien huono puoli on se, että ne tuppaavat naarmuuntumaan ajan myötä varsinkin, jos kello on kovassa käytössä. Mineraalilasit valmistetaan tyypillisesti sulasta lasimassasta ja MOH-asteikolla niiden kovuus on viiden ja kuuden välimaastossa.

Siriuksen ulkonäkö ja tyyli

Aarni Sirius ulkonäkö ja tyyli
Sähkönsininen kellotaulu loistaa auringossa ja näyttää hienolta eri kulmista katseltuna.

Aarni Siriuksen ulkonäkö on ehdottomasti kellon paras asia. Kello koostuu pähkinäpuusta ja 316L-luokan ruostumattomasta teräksestä tehden siitä ulkonäkönsä puolesta tyylikkään ja elegantin. Kyseinen 316L teräs on ns. kirurginterästä, joten se on huippulaadukasta. Puu materiaalina toimii Aarnin minimalistisessa kellomallissa aivan täydellisen hyvin.

Puu rannekellon materiaalina myös on yllättävän kevyt vaihtoehto ja sen sileä pinta tuntuu todella mukavalta ranteessa. Kellon puun tekstuuri itsessään tuntuu vankalta, eikä kellon käytön kanssa ole vaaraa siitä, että siitä irtoaisi käteen tikkuja.

Kellotaulun leveys on 42 mm, joten siltä löytyy myös runsaasti kokoa. Kuitenkaan 42 mm:n leveys ei ole vielä liikaa, jonka vuoksi kello soveltuu kokonsa puolesta hyvin suurimmalle osalle miehistä.

Kellon kruunu on asetettu tyylikkäästi kello kahden kohdalle, jolloin se ei paina ranteeseen yhtä paljon. Tyypillisesti kellon kruunu on asetettu kello kolmen kohdalle, mutta monet kellovalmistajat suosivat myös kruunua kello kahden kohdalla varsinkin sukeltajankellojen kohdalla.

Sähkönsininen kellotaulu on erittäin tyylikäs ja se hohtaa auringossa. Puolestaan kellon hopeiset yksityiskohdat luovat sille suorastaan kuninkaallista ulkonäköä. Lopputuloksena on kello, jonka kokonaisuus on harkittu, minimalistinen ja klassinen.

Aarni sirius kello ranneke
Kellon ranneke on valmistettu puusta ja kellon lugiväli on 20 mm. Ranneke on vaihdettavissa.

Aarni Sirius pähkinäpuu -kello tulee varustettuna väriteemaan sopivalla puusta valmistetulla rannekkeella. Lisäksi kellolaatikossa tulee mukana työkalut ja lisäpala, jolloin kellon ranneke mahtuu isompaankin ranteeseen. Itse ranneke on säädettävissä noin 140 – 210 mm pituuteen, joten se on todella monikäyttöinen ja sopii erikokoisiin ranteisiin.

Jos puurannekkeesta ei kuitenkaan pidä voi sen vaihtaa kellon 20 mm lugivälin ansiosta. Aarni myy kelloon lisävarusteena hirvennahasta valmistettuja rannekkeita. Esimerkiksi Sirius pähkinäpuu näyttäisi varmasti upealta myös *Aarnin tummanruskealla nahkarannekkeella. Kellopajan rannekkeiden värivaihtoehtoja on konjakin ja mustan välillä, joten kaikki löytävät värivalikoimasta varmasti itselleen sopivan vaihtoehdon.

Kellon puuranneke on varustettu napakalla pikalukituksella, jonka avulla rannekkeen saa suljettua ja avattua nopeasti sekä helposti. Ranneke ja sen lukko itsessään ovat hyvin jykeviä ja vankkoja, jonka vuoksi ranneke ei aukea itsestään vahingossa.

Yhteenveto Aarni Sirius pähkinäpuu rannekellosta

Aarni Sirius pähkinäpuu kellon tyyli
Kellon paksuus on vain 8,5 mm, joten se mahtuu hyvin myös kalvosinnappien alle.

Kokonaisuudessaan *Aarni Sirius pähkinäpuu on ehdottomasti paras puukello sen hintaluokassaan. Sirius huokuu tyylikkyyttä, johon on yhdistetty minimalismi ja ripaus klassisuutta. Kun kellon ottaa käteen huomaa heti, että sen kanssa ei ole säästetty laadusta ja tyylistä.

Yhdessä saunominen todella kannatti, sillä kellosta todella tuli uniikki sen sinisen kellotaulun ja ruskean pähkinäpuu -rungon myötä. Sirius on myös varsin pitkäikäinen valinta, koska puu on käytännössä ajan myötä paraneva materiaali ja japanilainen laatukoneisto pitää huolen viisareiden liikuttelemisesta, kunhan paristossa on virtaa.

Kiteytettynä Aarni Sirius pähkinäpuu on hyvä kellovaihtoehto miehille, jotka haluavat uniikin ja kestävän rannekellon, jossa on erinomainen hinta-laatusuhde.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut