Mokkanahkakengät hoito

-

Mokkanahkakengät hoito

Mokkanahkakengät ovat suosittu valinta monelle, sillä ne ovat mukavat ja tyylikkäät. Kuitenkin, mokkanahan ominaisuuksiin kuuluu herkkyys likaantumiselle ja tahroille, mikä tekee niiden hoidosta erityisen tärkeää. Monet kengän omistajat kuitenkin kamppailevat mokkanahkakenkien hoidon kanssa, sillä se vaatii erityistä hoitoa ja varovaisuutta.

Tässä artikkelissa käsitellään mokkanahkakenkien hoitoa, puhdistamista, tahrojen poistoa, suojakäsittelyä, varastointia ja yleisimpiä hoitovirheitä. Lisäksi annamme vinkkejä siitä, kuinka voit pitää mokkanahkakengät hyvässä kunnossa pitkään.

Lue artikkeli huolellisesti ja opi hoitamaan mokkanahkakengät oikein, jotta voit nauttia niiden tyylikkyydestä ja mukavuudesta pitkään. Lue myös minkäväriset kengät puvun kanssa.

Mokkanahkakenkien puhdistaminen

Mokkanahkakengät tarvitsevat säännöllistä puhdistamista, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa. Puhdistus poistaa likaa ja pölyä, jotka voivat vaurioittaa mokkanahkaa ajan myötä. Tässä on muutama askel askeleelta -ohje mokkanahkan puhdistamiseen:

 1. Hanki tarvittavat välineet: pehmeä harja, mokkanahan puhdistusaine tai talkki, vesi ja mokkanahkaa varten tarkoitettu suoja-aine.
 2. Harjaa mokkanahkaa pehmeällä harjalla poistaaksesi irtolian.
 3. Levitä mokkanahan puhdistusainetta tai talkkia mokkanahan pinnalle. Anna sen vaikuttaa noin 10-15 minuuttia.
 4. Pyyhi ylimääräinen puhdistusaine tai talkki pois mokkanahasta pehmeällä kankaalla.
 5. Anna mokkanahan kuivua täysin ennen seuraavaa vaihetta.
 6. Harjaa mokkanahkaa uudelleen pehmeällä harjalla, jotta sen napakkuus palautuu.
 7. Levitä mokkanahalle suoja-aine. Anna sen kuivua kokonaan ennen käyttöä.

Muista, että mokkanahkaa ei tulisi koskaan upottaa veteen, koska se voi vaurioittaa materiaalia. Älä myöskään käytä liian kovaa harjaa, sillä se voi raapia mokkanahkaa. Noudattamalla näitä ohjeita, voit pitää mokkanahkakengät puhtaina ja hyvässä kunnossa.

Mokkanahkakengässä tahra?

Mokkanahkakengät ovat erityisen herkkiä tahroille, joten niiden poistaminen vaatii erityishuomiota. Erilaiset tahrat vaativat erilaisia poistomenetelmiä. Tässä on muutama vinkki erilaisten tahrojen poistamiseen:

 1. Rasvatahrat: Poista rasvatahrat mokkanahkakengistä heti, kun huomaat ne. Levitä tahran päälle talkkia ja anna sen vaikuttaa noin 15 minuuttia. Puhdista talkki pois pehmeällä harjalla.
 2. Vesitahrat: Vesitahrat voi poistaa mokkanahan puhdistusaineella. Levitä puhdistusainetta tahran päälle ja pyyhi se pois kostealla liinalla. Anna mokkanahan kuivua kokonaan ennen käyttöä.
 3. Hiekkatahrat: Hiekkatahrat voi poistaa pehmeällä harjalla tai imemällä ne talouspaperiin tai puuvillaan. Älä yritä hankaamalla poistaa hiekkatahraa, sillä se voi vaurioittaa mokkanahkaa.
 4. Maalitahrat: Maalitahrojen poistaminen on haastavampaa. Käytä maalin tyyppiin sopivaa liuotinta ja seuraa sen käyttöohjeita. Vältä tahrakohdan hankaamista.
 5. Veritahrat: Veritahrat voi poistaa kostuttamalla alueen vedellä ja pyyhkimällä tahran pois puuvillakankaalla. Jos tahrat eivät lähde, käytä miedompaa mokkanahan puhdistusainetta.

Tahroja ei tulisi yrittää poistaa voimakkaasti hankaamalla, sillä se voi vaurioittaa mokkanahkaa. Jos olet epävarma siitä, miten tietty tahra tulisi poistaa, kannattaa hakea apua ammattilaiselta.

Mokkanahkakenkien käyttöönotto

Mokkanahkakengät tulisi suojata kosteudelta ja lialta, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa pidempään. Suojakäsittely tekee mokkanahkakengistä vettähylkivän ja auttaa estämään tahroja. Tässä on muutama askel suojakäsittelyn tekemiseen:

 1. Hanki mokkanahalle tarkoitettu suoja-aine. Valitse tuote, joka on suunniteltu nimenomaan mokkanahalle.
 2. Puhdista mokkanahkakengät perusteellisesti ennen suojakäsittelyn tekemistä. Noudata puhdistusohjeita, jotka olemme esitelleet aiemmin.
 3. Ravista suoja-ainetta hyvin ennen käyttöä. Levitä suojakerros mokkanahalle tasaisesti. Varmista, että koko pinta on suojattu.
 4. Anna suojakerroksen kuivua kunnolla ennen käyttöä. Noudata tuotteen käyttöohjeita kuivumisajalle.

Suoja-aineen käyttö ei tee mokkanahkakengistä täysin vesitiiviitä. Mokkanahka on edelleen herkkä kosteudelle, joten suoja-aineen käytön jälkeenkin tulisi välttää kenkien kastelemista mahdollisuuksien mukaan. Suoja-aineen käyttö auttaa kuitenkin vähentämään kosteuden ja lian aiheuttamia vahinkoja mokkanahkakengissä.

Mokkanahkakenkien säilytys

Mokkanahkakengät tulisi säilyttää oikein, jotta ne säilyvät hyvässä kunnossa myös käytön ulkopuolella. Tässä on muutama vinkki mokkanahkakengille sopivaan varastointiin:

 1. Puhdista mokkanahkakengät ennen varastointia. Noudata puhdistusohjeita, joita olemme esitelleet aiemmin.
 2. Anna kenkien kuivua kunnolla ennen varastointia. Älä laita kosteita kenkiä varastoon, sillä kosteus voi aiheuttaa homeen kasvua.
 3. Säilytä kenkiä viileässä ja kuivassa paikassa. Kosteus ja lämpötilan vaihtelut voivat vaurioittaa mokkanahkaa.
 4. Vältä kenkien säilyttämistä suorassa auringonvalossa. UV-säteet voivat haalistaa mokkanahkaa.
 5. Älä laita raskaita esineitä mokkanahkakengille varastoon. Raskaiden esineiden paino voi aiheuttaa kenkien muodonmuutoksia.
 6. Säilytä mokkanahkakenkiä kankaalla tai pahvilla vuorattuna, jotta ne säilyttävät muotonsa.

Muistathan, että mokkanahkakengät ovat herkkiä materiaaleja, joten niiden varastointiin tulisi suhtautua huolellisesti. Noudata näitä ohjeita, niin varmistat, että mokkanahkakengät säilyvät hyvässä kunnossa myös käytön ulkopuolella.

Mokkanahkakenkien hoitovirheet

Vaikka mokkanahkan hoito on suhteellisen helppoa, on muutamia yleisiä virheitä, jotka voivat vahingoittaa mokkanahkakenkiä. Tässä on muutama yleinen hoitovirhe, jota tulisi välttää:

 1. Käyttämättömien kenkien säilytys laatikossa ilman suojausta. Tämä voi johtaa kenkien pölyämiseen ja lialta suojaamattomaan mokkanahkaan.
 2. Käyttämättömien kenkien säilytys kosteassa paikassa. Kosteus voi aiheuttaa mokkanahkan muodonmuutoksia ja värinmuutoksia.
 3. Mokkanahkakenkien peseminen vedellä tai puhdistusaineilla, jotka eivät ole tarkoitettu mokkanahalle. Tämä voi vahingoittaa mokkanahkaa ja vähentää sen kestävyyttä.
 4. Mokkanahkan käsittely liian usein. Liian usein tapahtuva puhdistus ja suoja-aineen käyttö voi aiheuttaa mokkanahan ylivarustelun ja heikentää sen luonnollista ominaisuutta.
 5. Mokkanahkan kuivuminen lähellä lämmönlähdettä. Tämä voi johtaa mokkanahkan halkeamiseen.

Nämä yleiset hoitovirheet ovat vältettävissä noudattamalla oikeita hoito-ohjeita. Kun olet perehtynyt oikeaan mokkanahkan hoitoon, voit olla varma, että mokkanahkakengät kestävät pitkään ja näyttävät hyviltä.

Yhteenveto

Mokkanahkakengät ovat kauniita ja tyylikkäitä, mutta myös herkästi pilaantuvia, jonka vuoksi ne vaativat säännöllistä hoitoa. Oikein hoidettuina mokkanahkakengät säilyvät kauniina ja kestävinä pitkään. Tärkeimmät hoitotoimenpiteet ovat puhdistus, suojaaminen, tahrojen poistaminen ja oikea varastointi. Lisäksi tulisi välttää yleisimpiä hoitovirheitä, kuten kosteuden ja lämmön vaikutuksia, liiallista puhdistamista sekä vääränlaisten puhdistusaineiden käyttöä.

Mokkanahkan hoito voi vaikuttaa haastavalta, mutta oikeilla välineillä ja ohjeilla se on helppoa ja nopeaa. Kun olet kerran perehtynyt oikeaan hoitoon, huomaat, että mokkanahkakengät voivat olla pitkäikäinen ja tyylikäs kenkävalinta. Tärkeintä on muistaa hoitaa mokkanahkakengät säännöllisesti ja noudattaa oikeita hoito-ohjeita.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut