Parhaat 500 euron rannekellot miehille

-

Paras miesten kello

Harkitsetko miesten rannekellon ostamista alle 500 euron budjetilla? Haluatko tietää mikä on paras alle 500 euron kello tällä hetkellä ja sopiva valinta juuri sinulle tai lahjaksi?

Löydät tästä oppaasta parhaan mahdollisen kellon useisiin erilaisiin budjetteihin ja käyttötarpeisiin. Valinta ei varmasti ole helppo, koska hyviä kelloja on valtavia määriä markkinoilla eri valmistajilta.

Kellojen vertailussa olemme hyödyntäneet useita eri kriteereitä vertailun kohteena kuten hintaa, brändiä, statusta, tyyliä, laatua, käytettävyyttä ja pitkäikäisyyttä.

Mikä on paras alle 500 euron miesten rannekello?

Tämän vertailun voitti Seiko Presage Cocktail time, vaikka oikeasti vastaus kysymykseen on paljon monimutkaisempi. Ei ole olemassa yhtä kelloa kaikille, vaan niitä on paljon erilaisiin tarpeisiin.

Paras alle 500 euron kello on juuri se kello, mikä vastaa sinun tarpeitasi. Esimerkiksi haluatko mahdollisimman näyttävän kellon vai kestävän, mutta edullisen. Onko sinulle tärkeää ajanottomahdollisuus vai haluatko hyvä kellon juoksemiseen?

Tämä opas tarjoaa ratkaisut jokaiseen kategoriaan ja lopussa kerromme kriteerit joiden avulla voit etsiä itsellesi täydellisen rannekellon. Katso myös parhaat alle 200 euron kellot.

10 Parasta rannekelloa miehille

1. Seiko Presage Cocktail time – Paras rannekello miehille

2. Tissot Heritage Visodate – Laadukas miesten kello

3. Seiko 5-Sarjan automaatit – Paras edullinen kello

4. Seiko Chronograph – Paras ajanottokello

5. Casio G-Shock DW-5600 – Paras armeijakello

6. Leijona Sport Järwi Wetsuit – Halpa ja hyvä kello

7. Garmin Venu 2S – Paras kello juoksuun

8. Seiko Prospex Arnie – Paras iso miesten kello

9. Casio Retro – Paras halpa digitaalinen kello

10. Tissot Everytime Swissmatic – Paras klassinen kello

Parhaat miesten kellot

1. Paras rannekello miehille – Seiko Presage Cocktail Time
Seiko presage coctail time rannekello

Katso hinta

Tämän vertailun voitti Seiko Presage Cocktail Time -kello. Tämä rannekello on saanut inspiraationsa japanilaisesta juomakulttuurista. 39 mm leveä kellotaulu taittaa valoa kuten cocktaillasi ja on tummanvihreä. Kellotaulun vintage-tyyliset numerot ovat perinteisten japanilaisten olutpullojen etiketistä.

Kellossa on automaattinen koneisto, jonka käyntivara on noin 41 tuntia. Sen runko on tehty ruostumattomasta teräksestä ja ranneke on nahkaa. Kellotaulussa on myös päivämääränäyttö ja sen vesitiiviys on 5 ATM / 50 m.

Kun kellon miinuspuolia katsotaan, niin sen suurimmat miinukset ovat sen hardlex lasi (mineraalilasi), joka tulee ajansaatossa naarmuuntumaan vähentäen kellon käyttöikää. Toinen haittapuoli on sen 50 metrin vesitiiviys, mikä tarkoittaa sitä, että se kädessä ei kuitenkaan kannata uida. Voit lukea lisää eri lasityypeistä ja kellon vesitiiviydestä tästä.

Kokonaisuudessaan kello on kuitenkin hinta-laatusuhteeltaan loistava kello, josta löytyy hyvät ominaisuudet.

Tämä rannekello on hyvä valinta jos haluat japanilaisen laatukellon, joka tarjoaa tyyliä.

2. Laadukas miesten kello – Tissot Heritage Visodate
Miesten tissot visodate rannekello

Katso hinta

Tissot Heritage Visodate on paras laadukas miesten kello. Se perustaa juurensa ikoniseen Tissot mallistoon vuodelta 1954 ja on saanut paljon arvostusta eri kelloarvosteluissa. Kello huokuu nostalgiaa ja siinä on paljon pieniä yksityiskohtia, kuten kaareva safiirilasi.

Alle 500 euron budjettiin mahtuu kvartsikoneisto, mutta jos haluaa saman kellon automaattikoneistolla joutuu maksamaan hieman yli budjetin. 40 mm leveä kellotaulu on valmistettu safiirilasista ja kello on aito sveitsiläinen. Kellon runko on tehty ruostumattomasta teräksestä ja sitä tarjotaan sekä teräs-, että nahkarannekkeella. Kellotaulusta löytyy päivyri ja kello lupaa 30 metrin vesitiiviyden.

Miinuksia kellossa on sen 30 metrin vesitiiviys, mikä ei kestä uimista. Toinen miinuspuoli on se, että automaattikoneistosta joutuu maksamaan lisähintaa.

Kokonaisuudeltaan Tissot Visodate on loistava rannekello miehelle, joka tarjoaa nostalgista tyylikkyyttä ja huokuu arvokkuutta.

3. Paras edullinen kello – Seiko 5-Sarja
Seiko 5-sarja kello

Katso hinta

Seiko 5-sarjan rannekellot tarjoavat laatua edullisesti. Kello on saanut nimensä “5” rannekellon viiden tärkeän ominaisuudet mukaan, jotka ovat: automaattikoneisto, päivyri, vedenpitävyys, upotettu nuppi ja kestävä rakenne.

Seiko 5 tarjoaa hyvän hinta-laatusuhteen tarjoamillaan ominaisuuksilla. 43 mm leveä kellotaulu ja teräsrunko sopivat isompaankin ranteeseen. Seiko 5-kellot tarjoavat automaattikoneiston 41 tunnin käyntivaralla. Muita ominaisuuksia on muun muassa kellotaulun päivyri ja viikonpäivänäyttö.

Tämä rannekello soveltuu myös uimiseen sillä se tarjoaa 100 metrin vesitiiviyden. Sukeltamaan en kuitenkaan tämä kello ranteessa lähtisi.

Kellon suurin miinus on sen hardlexlasi, joka on kompromissi safiirilasille. Toisaalta hardlexlasin ansiosta kello on edullinen, joten kellotaulun lasin materiaalia voi pitää hyvänä säästöpaikkana.

Kokonaisuudessaan Seiko 5-sarjan kellot tarjoavat uskomattoman hyvän hinta-laatusuhteen ja ovat huippusuosittuja niin kellojen tuunaajien kuin peruskäyttäjien keskuudessa.

4. Paras ajanottokello – Seiko Chronograph
Seiko Chronograph ajanottokello

Katso hinta

Seiko Chronograph on laadukas, mutta edullinen kello. Kello eroaa muista kelloista siten, että se tarjoaa ajanotto-ominaisuuden. Siksi se onkin saanut ulkonäkönsä moottoriurheilusta ja ajoradoilta.

Chronograph kello tarjoaa paristokäyttöisen kvartsikoneiston, mikä mahdollistaa sen ajanotto-ominaisuuden. Sen 42 mm leveä kellotaulu on sopiva suurimmalle osalle miehistä. Kello tarjoaa 100 metrin vesitiiviyden, joten se soveltuu myös uimakäyttöön. Kello tarjoaa päivämääränäytön ja sen runko on valmistettu teräksestä.

Kellon miinuksina voidaan pitää sen hardlex lasia, vaikka safiirilasia on turha toivoa tämän hintaluokan kellolle. Kuitenkin se tarjoaa hintaisekseen kelloksi ensiluokkaiset ominaisuudet ja ulkonäön.

5. Paras armeijakello – Casio G-Shock DW-5600
Casio G-Shock DW-5600 kello

Katso hinta

Casio G-Shock DW-5600 on yksi parhaista kelloista armeijaa ja inttiä varten. Tämä “Inttirolex” on varmatoiminen ajannäyttäjä vailla vertaansa.

G-Shock monitoimirannekellon ominaisuuksiin kuuluu muun muassa valaiseva näyttö, joka on hyvä metsäretkillä pimeässä. Se on myös iskunkestävä ja kronografi eli siinä on ajanottotoiminnot. Kellon muita ominaisuuksia on herätys, kalenteri 12/24 h ajan näyttö, pari vuotta kestävä paristo ja 20 ATM / 200 m erikoisvesitiiviys eli kello soveltuu sukeltamiseen.

Kellon ulkonäkö on hyvin maskuliininen ja isokokoinen, jota osa käyttäjistä voi pitää miinuspuolena.

Kokonaisuudessaan Casio G-Shock on laadukas kello suurella ominaisuusmäärällä varustettuna.

6. Halpa ja hyvä kello – Leijona Sport Järwi Wetsuit
Leijona Sport Järwi Wetsuit kello

Katso hinta

Leijona Sport Järvi Wetsuit rannekello on uutuuskello, joka tarjoaa huippukellon ominaisuudet halvalla. Kellon ulkonäkö muistuttaa Rolex Submarineria.

Leijona tarjoaa 40 mm leveän kellotaulun. Siinä on sekä automaattikoneisto, että safiirilasi, mikä on todella harvinaista tämän hintaluokan kellossa. Kello lupaa 200 metrin vesitiiviyden, joten se soveltuu laitesukeltamiseen.

Kello on tyyliltään sukeltajankello, mikä huokuu sen ulkonäössä.

Vaikka kello tarjoaakin safiirilasin, automaattikoneiston ja 200 metrin vesitiiviyden se ei kuitenkaan ole täydellinen. Suurimpina miinuksina kellossa voidaan pitää sen brändiä ja sitä, että kellot on valmistettu Kiinassa.

Kokonaisuudessaan Leijona Sport on kuitenkin hyvä kello ja on ansainnut paikkansa top 10 listalla.

7. Paras kello juoksuun – Garmin Venu 2S
Garmin Venu 2S kello

Katso hinta

Garmin Venu 2S on paras valinta urheilulliselle, juoksemisesta pitävälle miehelle. Garminin älykello tarjoaa huippuluokan ominaisuudet suhteellisen edullisesti.

Kello tarjoaa kirkkaan AMOLED-näytön ja siitä löytyy kaikki ominaisuudet mitä älykellolta voi toivoa.

Ominaisuuksia on muun muassa: sisäinen GPS, Glonass ja Galileo, akunkesto jopa 10 päivää, stressin seuranta, unenseuranta, tilaa musiikille ja turvallisuustoiminnot (esim sijainnin jakaminen). Kello on tunnettu sen huipputarkasta GPS:stä, joka mahdollistaa mahdollisimman tarkan treenisuoritusten seuraamisen.

Kello on myös kestävä ja tarjoaa muun muassa Corning Gorilla glass -lasin sekä teräksestä valmistetun rungon. Kello tarjoaa 50 metrin vesitiiviyden ja sen ruudun tarkkuus on 360×360 pikseliä, mikä on hyvä resoluutio kellon näytölle.

Kokonaisuudessaan Garmin Venu 2S on yksi parhaista markkinoiden älykelloista ja on siksi ansainnut paikkansa listalla.

8. Paras iso miesten kello – Seiko Prospex Arnie
Seiko Prospex Arnie kello

Katso hinta

Seiko Prospex Arnie on äijjä-kello. Nimi “Arnie” tulee siitä, kun Arnold Schwarzenegger piti vastaavanlaista kelloa 80-luvun suosituissa elokuvissa, kuten The Predator ja Commando.

Arniessa on massiivinen 48 mm kellotaulu, joka soveltuu isoille ranteille. Kello huokuu sotilashenkisyyttä ja sen Solar-koneiston voi ladata kätevästi auringonvalossa.

Seiko tarjoaa 200 metrin vesitiiviyden, joten kello soveltuu laitesukeltamiseen. Sen runko on tehty teräksestä ja siinä on kierrelukittava kruunu ja painikkeet. Kellon digitaalinäyttö mahdollistaa sekuntikellon, hälytykset, kalenterin ja kaksoisajan.

Seiko Prospex Arnie on kiteytettynä kestävä ja laadukas kello, joka soveltuu hyvin riskimpäänkin ranteeseen.

9. Paras halpa kello – Casio Retro
Casio Retro kello

Katso hinta

Tämän vertailun parhaaksi halvaksi kelloksi valikoitui Casion Retro. Casio on hyvä aloittelijan kello.

Casio Retrossa saa suuren kasan ominaisuuksia pilkkahintaan. Näitä ovat muun muassa mikrovalo, ajanotto, hälytys, kalenteri ja tasatuntisignaali. Kello on roiskevesisuojattu eli se kestää hieman sadetta, mutta ei sen enempää.

36 mm kellotaulun leveys soveltuu pienille ranteille. Kellossa huokuu retro-teema ja se tarjoaa teräsrannekkeen.

Kokonaisuudessaan Casio Retro tarjoaa hyvät ominaisuudet halvalla.

10. Paras klassinen kello – Tissot Everytime Swissmatic
Tissot Everytime Swissmatic kello

Katso hinta

Tissot Everytime Swissmatic on paras klassinen miesten kello. Tissotin Everytime-mallisto on yksi Tissotin suosituimmista mallistoista.

Kellon simppeli ulkoasu aistii klassista tyylikkyyttä ja sveitsiläinen laatu tulee kirsikkana kakun päälle. 40 mm kellotaulun leveys sopeutuu useimmille miesten ranteille ja Swissmatic-automaattikoneisto pitää huolen siitä, että kello käy ajallaan. Kuori on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kello tarjoaa safiirilasin tehden siitä aikaa kestävän.

Kello on roiskevesisuojattu ja sen mukana tulee nahkaranneke. Kello ei siis ole paras mahdollinen valinta rantapäiville, mutta tyylikkyyttä siinä on senkin edestä.

Kellon miinuspuolena voidaan pitää sitä, että kello on vain roiskevesisuojattu eli se kädessä ei voi uida. Toisaalta kellon muut ominaisuudet peittoavat tämän.

Kokonaisuudessaan Tissot Everytime Swissmatic on loistava valinta esimerkiksi lahjaksi tai itselle.

Miten valita paras rannekello?

Näitä ominaisuuksia ja toimintoja käytimme tässä vertailussa löytääksemme parhaan mahdollisen alle 500 euron rannekellon. Voit hyödyntää näitä kriteereitä itse, jotta löytäisit mahdollisimman hyvän rannekellon. Katso myös ohjeet kellon valintaan.

Budjetti

Yksi tärkeimmistä asioista rannekelloa etsiessä on miettiä kellolle joku sopiva budjetti. Mitä isompi budjetti on sitä suurempi valikoima on tarjolla. Tuhansia euroja maksavaan arvokelloon säästäminen voi joissain tapauksissa olla parempi vaihtoehto, kuin välimallin kellon ostaminen. Toisaalta jos et vielä tiedä onko rannekellot sinun juttusi, kannattaa katsoa halvempia vaihtoehtoja.

Koko

Kellon koon tulisi olla jossain määrin suhteessa ranteesi kokoon. Liian iso tai pieni kello ei näytä hyvältä ranteessa. Suurimmalle osalle miehistä 40 mm kello on sopiva. Toisaalta, jos ranne on pieni tai iso niin 36 mm tai 48 mm voi olla hyviä vaihtoehtoja.

Toiminnot

Kelloissa on paljon ominaisuuksia, kuten ajanotto, herätys, kalenteri, päivyri jne. Älykelloista puolestaan löytyy unen seurantaa ja askelmittaria.

Kestävyys

Kellot joissa on safiirilasi kestävät aikaa paremmin kuin mineraalilasiset, koska ne naarmuuntuvat helposti. Toiset kellot kestävät vettä ja toiset taas eivät. Vesitiiviys kertoo sen paljonko kellon kuoret kestävät painetta optimiolosuhteissa, joten siihen ei kannata sokeasti uskoa. Osa kelloista on hyvin iskunkestäviä, kuten G-Shock.

Brändi

Brändi on tärkeä myös kelloa etsiessä. Hyvän brändin tunnistaa sen historiasta ja tunnettavuudesta. Toinen brändiä nostava merkki on se, onko julkisuuden henkilöt pitäneet kellomerkin kelloja kädessään.

Koneisto

Rannekellojen koneistotyypit tässä ostajan-oppaassa voidaan jakaa kvartsikoneistoihin ja automaattikoneistoihin. Kvartsikoneistot saavat nimensä mukaisesti käyntienergiansa paristosta. Kvartsikellot ovat erityisen hyviä sen takia, että ne pysyvät ajassa. Kvartsikoneisten kellojen viisarit liikkuvat nytkähdellen. Kun viisari lopettaa toimintansa on paristo kulunut loppuun ja uuden saa kellosepältä. Kannattaa ottaa huomioon se, että varsinkin halvoissa kelloissa uuden pariston vaihtaminen voi maksaa enemmän kuin uudella kellolla on arvoa. Tämä johtuu varsinkin Suomessa siitä, että työ on kallista.

Automaattikoneistot ovat mekaanisia ja saavat virtansa esimerkiksi käden liikkeestä. Automaattisten rannekellojen sekunttiviisarit liikkuvat nytkähdellen, josta varsinkin kellopiirien ihmiset pitävät. Automaattikoneistoja ei tarvitse vaihtaa, mutta niitä kannattaa käydä huoltamassa kellon valmistajan ohjeiden mukaan. Yleensä tyypillinen huoltoväli on noin 5-7 vuotta uusimmissa kelloissa. Kuitenkin, jos ostaa halvan automaattikellon niin sen huoltaminen ei välttämättä ole kannattavaa, jolloin kellon voi käyttää loppuun sitä huoltamatta. Usein kellot pysyvät toimintakuntoisina vielä kauan sen huoltovälin ylityksen jälkeenkin.

Ranneke

Rannekkeet voidaan karkeasti jakaa neljään osaan: On nahkarannekkeet, teräs- ja metallirannekeet, kangasrannekkeet ja kumirannekkeet. En suosittele perustamaan kellon ostopäätöstä pelkästään rannekkeeseen, koska suurimmassa osassa kelloista rannekkeen voi vaihtaa kätevästi itse.

Nahkarannekkeet ovat yleensä halpoja vaihtoehtoja, kunhan nahka ei ole jotain eksoottista kuten alligaattorin nahkaa. Nahkarannekkeet eivät kuitenkaan kestä ikuisesti sillä ne alkavat keräämään likaa ja hajoamaan käsiin käytön myötä. Ne eivät myöskään ole mukavia ranteessa urheillessa ja kuumalla kesäsäällä.

Teräs- ja metallirannekkeet ovat parhaita vaihtoehtoja suurimmalle osalle miehistä. Teräsrannekkeet ovat käytännössä ikuisia, kestävät vettä ja ovat äärimmäisen mukavia ranteessa. Metalliset rannekkeet on helppo säätää oikean kokoisiksi poistamalla tai lisäämällä ylimääräiset palat välistä.

Kangasrannekkeet ovat edullisia, mutta eivät kovin kestäviä. Tekstiilirannekkeiden toinen huono puoli on se, että ne keräävät likaa erittäin helposti sekä hajoavat käsiin. Yleisin tekstiiliranneke on nato-rannekkeet, jotka on helppo asenteisia ja hienon näköisiä. Tekstiilistä valmistetut rannekkeet ovat mukavia kuumassa kesähelteessä, koska ne eivät ala hiertämään kättä toisin kuin nahkarannekkeet.

Kumirannekkeet ovat yleisiä sukkelluskelloissa, vaikka niitä nykyään näkyykin kaikenlaisissa kelloissa. Ne voi kiristää haluamansa mukaan, jolloin rannekkeen saa halutessaan hyvinkin kireäksi, jolloin kello ei tipu ranteesta. Kumihihnat ovat yleisiä uinnissa ja sukelluksessa, koska ne kestävät vettä. Kumirannekkeet ovat myös helposti puhdistettavia ja siten pitkäikäisiä.

Suosittelen tilaamaan kellot Laatukoru -verkkokaupasta.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut