Tavarat, jotka jokaiselta mieheltä tulisi löytyä

-

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Mitä tavaroita ja asusteita miehellä kuuluisi olla? Asusteet ovat tärkeä osa pukeutumista. Ne viimeistelevät asukokonaisuutesi ja oikein valittuina ne voivat jopa viestiä persoonallisuudestasi muille. Tässä on lueteltuna kymmenen parasta miesten tavaraa ja asustetta, jotka jokaisella miehellä tulisi olla.

1. Luottokorttilompakko

*Katso hinta

Jätä lihavat lompakot sivuun ja hanki itsellesi taskuun mahtuva luottokorttilompakko. Paksu lompakko, joka pullistelee taskussa ei ainoastaan kerää katseita, vaan on myös pienimuotoinen tyylimoka. Luottokorttilompakkoon mahtuu vain kaikista tärkeimmät kortit, kun taas setelit kulkevat sellaisenaan taskussa ja kolikot puolestaan menevät säästöpossuun. Muut kuitit ja laput eivät kuulu sellaisenaan lompakkoon. Vähemmän on enemmän pukeutumisessa, vaikka se kuulostaa kliseeltä.

2. Kirjakokoelma

”Lukija elää tuhat elämää ennen kuolemaansa, lukematon ihminen elää vain yhden.” – George RR Martin

Lukemisesta on paljon monenlaista hyötyä niin rentoutumisen, kuin asioiden oppimisen puolesta. Kirjojen lukeminen kasvattaa sanavarastosi 30-vuotiaan liikemiehen tasolle ja jopa tekee sinusta älykkäämmän. Jos et keksi, mistä kirjoista aloittaisit katso: 100 kirjaa, jotka jokaisen pitäisi lukea ennen kuolemaansa. Lukijana myös keskusteluiden tasosi parantuu huomattavasti, kun ymmärrät maailmasta enemmän kuin vallitsevan säätilan.

Bill Gates käy vuosittain lukulomalla ja yli 500 sivua päivässä lukeva miljardööri Warren Buffett ei huijaa, kun hän sanoo: “Mitä enemmän opit, sitä enemmän tienaat”. Hyvä nyrkkisääntö: rikkaan ihmisen talossa on aina kirjahylly.

3. Rannekello

Longines Hydroconquest rannekello
Longines Hydroconquest -rannekello metallirannekeella.

Rannekellolla on aivan uskomaton asustearvo, joten sen tyylillä on väliä. Jos aiot käyttää vain yhtä miesten asustetta, on rannekello kaikista parhain vaihtoehto. Kellon tietenkin näkee puhelimesta, autosta ja tietokoneesta, mutta Vuodenmies ei kaiva puhelinta esiin illallispöydässä.

Vaikea valita? Näissä Vuodenmiehen artikkeleissa on käyty runsaasti eri hintatason kelloja läpi: Suosituimmat alle 200 euron rannekellot ja parhaat alle 500 euron kellot sekä 1000 euron kellot.

4. Kunnollinen laukku

Mont blanc duffle bag
Hyvien kynien lisäksi Montblanc valmistaa myös laukkuja.

*Katso hinta

Älä ole se tyyppi, joka joutuu tulemaan etuajassa lentokentälle ja viemään matkalaukkunsa Bag Drop tiskille, josta se lähtee matkatavaroiden käsittelyyn. Kohdemaassa laukkua voi pahimmillaan joutua odottamaan jopa tunteja, tai laukkusi on voinut joutua täysin eri maahan.

Vuodenmies pakkaa vain täysin oleelliset vaatekerrat mukaan ja suuntaa suoraan koneeseen. Kohdemaahan päästyä hygieniatarvikkeet saa kätevästi ostettua kentältä ja matka voi jatkua taksilla kohti hotellia samalla, kun muut odottavat laukkujaan.

5. Monitoimityökalu

leatherman sidekick monitoimityökalu
Leatherman sidekick -monityökalu on kätevä ja siitä löytyy eri työkaluja lähes jokaiseen tilanteeseen.

*Katso hinta

Kaikki miehet tarvitsevat itselleen kunnollisen monityökalun, johon he voivat luottaa tilanteesta riippumatta. Oli kyseessä sitten metsäretki, viinipullon jumittunut korkki (kokemusta löytyy) tai säilyketölkin avaus tulee laadukas monitoimityökalu käyttöön.

6. Laadukas kynä

mont blanc kynä
Mont Blancin musta kynä, jossa on kultasomisteet.

*Katso hinta

Laadukkaalla ja luotettavalla kynällä viimeistellystä diilistä saa varmasti lisää tyylipisteitä muun olemuksen päälle. Jos tapaasi kuuluu kynien hukkaaminen niin voin kertoa, että en ole itse hukannut yhtään yli kymmenen euroa maksavaa kynää ikinä. Paras vaihtoehto laatukynäksi on tummansininen tai musta kynä, jossa on kultasomisteet.

Saksassa vuonna 1906 perustettu Mont Blanc on arvokkaiden luksuskynien valmistaja. Se on hyvä valinta jos omaa lihavan lompakon. MontBlancin ikoninen Meisterstück tarkoittaa ”mestariteosta” ja syystäkin, sillä kynät on valmistettu erittäin laadukkaista materiaaleista.

7. Sytytin

Zippo sytytin pöydällä
Zippo valmistaa laadukkaita sytyttimiä.

Laadukas sytytin on järkevä vaihtoehto, jos tykkää tupakoida. Ränsistyneessä ja kuluneessa sytyttimessä on usein kiehtovaa karismaa ja tarinallisuutta. Sytyttimestä pitää kuitenkin pitää hyvää huolta.

Vaikka et edes tupakoisi, voi sytytin tulla tarpeelliseksi asusteeksi monissa erilaisissa tilaisuuksissa. Esimerkiksi, jos menet naisen kanssa ravintolaan ja saat sytytettyä kynttilän ennen, kun hän on sitä tarjoilijalta pyytänyt, ovat tyylipisteesi taattuja. Sytytin voi myös tulla tarpeen metsäretkillä, grillaamisessa ja luonnossa selviytymisessä.

Erilaisia sytyttimiä on paljon, mutta Zippo on vailla vertaa. Siitä tuli tunnettu merkki jo 1930-luvulla toisen maailmansodan aikaan, kun Zippoja annettiin sotilaille. Zippot ovat säävarmoja, koska ne käyttävät polttoaineenaan sytytysnestettä kaasun sijasta. Liekki siis ei sammu esimerkiksi tuulesta ja iskuista. Zippoja yhdistää laatu, pitkäikäisyys ja karisma.

8. Salikortti

kuntosali

Salikortti on yksi parhaista sijoituksista, jonka mies voi tehdä. Fyysinen terveys vaikuttaa lähes kaikkeen elämässäsi: itsevarmuuteen, onnellisuteen, unen laatuun, stressiin jne. Kukaan ei tule pitämään huolta sinusta, jos et pidä huolta itsestäsi.

9. Mittatilauspuku

mittatilauspuku
Mittatilauspuku on kallis, mutta kannattava sijoitus, jos käyttää pukua vähänkään enemmän.

Älä ole se tyyppi, jolla puvun housut roikkuu lahkeissa ja, jonka takki näyttää siltä, että se olisi viisi numeroa liian iso. Oman kehon mittoihin räätälöity mittatilauspuku on sijoitus, joka harvoin kaduttaa jälkikäteen. Kaikista monikäyttöisin ensimmäinen mittatilauspuku on väriltään tummansininen tai musta. Lue lisää tummista puvuista.

10. Pelikortit

Pelikortteja pöydällä
Pelikortit ovat mukavaa ajanvietettä ja niiden avulla voi järjestää tunnelmallisen pokeri-illan.

*Katso hinta

Pelikorttien pelaaminen ystävien kesken on mukavaa ajanvietettä olit sitten koulussa, armeijassa tai muuten illanvietossa. Voit myös opetella ulkoa muutamia korttitemppuja ja sekoittelutekniikoita, joiden avulla keräät katseita ja vaikutat kiinnostavalta tyypiltä. Ilman pelikortteja pokeri-illan järjestäminen on lähes mahdotonta, joten on hyvä, jos asunnostasi löytyy edes yksi pakka, mitä tahansa pelikortteja.

Jaa

Uusimmat

Pukukoodi Business Casual

Pukukoodi Business Formal

Väitöstilaisuus pukeutuminen

Miksi läksyt keksittiin?

Suositut