Paras edullinen kello alle 100e

-

Paras alle 100 euron rannekello
Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Oletko harkitsemassa edullisen miesten rannekellon ostamista? Tässä artikkelissa annamme vinkit kellon valitsemiseen ja ostamiseen alle 100 euron budjetilla.

Alle 100 euron kelloluokassa on useita kymmeniä eri kellovalmistajia ja satoja erilaisia mallivaihtoehtoja. Siksi parhaan edullisen rannekellon löytäminen voi olla vaikeaa. Kokosimme tähän kymmenen paras edullista rannekelloa alle 100 euron hinnalla.

Budjetin kasvaessa myös kellon ominaisuuksien määrä nousee. Näitä ovat muun muassa automaattikoneisto, safiirilasi, päivyri ja vedenpitävyys.

Kellon ominaisuuksien määrä ja laatu ei kuitenkaan ole tärkeintä tämän hintaluokan kelloille. Tärkeintä on, että kello sopii hyvin ranteeseen ja on mieluisan näköinen. Kalliista rannekellosta ei ole hyötyä, jos se lojuu ullakon lipaston pohjalla.

Jos et löydä tältä kellolistaltamme mieluista kelloa, voit katsoa myös parhaimmat alle 500 euron rannekellot. Kokosimme myös artikkelin loppuun tietoa rannekelloista, jotta voit itse löytää juuri sen oikean kellon sinulle.

Parhaiden edullisten miesten rannekellojen vertailussa olemme pisteyttäneet kellot niiden ulkonäön, brändin, tekniikan, ominaisuuksien ja käyttöiän mukaan.

Paras edullinen miesten rannekello

Paras miesten rannekello

Casio Duro MDV-107 on paras miesten rannekello alle 100 euron budjetilla. Kello tarjoaa hintaluokan kellokseen juuri sopivan määrän ominaisuuksia, ulkonäköä ja uskottavaa merkkiä.

Nyt kaikkien on pakko laittaa ostohousut jalkaan ja rynnätä ostamaan tämä rannekello. VÄÄRIN.

Ei ole olemassa yhtä parasta rannekelloa joka soveltuu kaikille.

Kelloilla on erilaisia käyttötarkoituksia ja, vaikka Casio suoriutui arvostelusta parhaiten ei se silti ole jokaisen mieleen.

Paras edullinen rannekello on se rannekello, joka pysyy sen käyttäjän ranteessa.

Tämän vuoksi olemme koonneet tähän artikkeliin kymmenen erilaista kello vaihtoehtoa ja listanneet ylös parhaita vinkkejä juuri sen oikean kellon ostoon.

Parhaat edulliset miesten rannekellot

1. *Casio Duro MDV-107 – Bill Gatesin kello

2. *Orient Quartz – Hyvä kvartsikello

3. *Casio Retro – Halpa digitaalinen rannekello

4. *Citizen Eco-Drive – Japanilainen laatukello

5. *Casio G-Shock DW-5600 – Paras iskunkestävä kello

6. *Casio F-91W – Halvat miesten rannekellot

7. *Casio Edifice – Sporttinen ajanottokello

8. *Strand Irving – Halpa miesten kello

9. *Leijona 5088 – Edullinen kello safiirilasilla

10. *Casio A159 – Digitaalinen kultakello

Parhaat edulliset miesten rannekellot

1. Bill Gatesin kello – Casio Duro MDV-107
Paras miesten casio kello

*Katso hinta

Tämän kellovertailun selvin voittajakello on Casio MDV-107, lempinimeltään “Duro”. Kello on hinta-laatusuhteeltaan paras edullinen sukeltajankello.

Kellosta sukeltajankellon tekee sen pyöreä pelastusrenkaan muotoinen bezel ja huima 200 m vesitiiviys, joka mahdollistaa mutkitta kello kädessä uimisen ja laitesukeltamisen.

Kellosta mielenkiintoisen tekee sen, että se on nähty usein maailman rikkaimpiin henkilöihin kuuluvan Bill Gatesin ranteessa.

Jos 100 euron rannekello kelpaa myös Bill Gatesille, sen voisi luulla kelpaavan myös monelle muulle. Lyhyen matematiikan mukaan Gates voisi ostaa itselleen 1,6 miljardia kappaletta Casio Duro kelloja.

Kellotaulun leveys on huimat 44 mm, joten kello soveltuu myös hyvin isommille ranteille. En välttämättä ostaisi kelloa, jos ranteeni olisi hyvin pieni, koska silloin se saattaisi tuntua epämukavalta kädessä. Toisaalta, jos pidät isoista kelloista on Casio loisto valinta.

Kellon sukeltajan teemaa jatkaa sen kumiranneke. Kumihihnat ovat oiva valinta vesipedoille, koska ne ovat helposti puhdistettavia ja vedenkestäviä. Kellon ranneke ei kuitenkaan ole ehkä kaikista hengittävin vaihtoehto kuumalla säällä. Onneksi rannekkeen voi tarpeen tullen myös vaihtaa sen 22 mm lugivälin ansiosta.

Tämän kellon suurimmat miinukset tulevat niistä kellon osista, joiden avulla on selvästi säästetty kellon kustannuksissa. Ensimmäinen ja selkein säästökohde on kellon mineraalilasi.

Mineraalilasit tuppaavat naarmuuntumaan ennen pitkään käytön myötä. Se kuitenkin antaa yhden edun safiirilasiin verrattuna, joka on kellon lasin parempi iskunkestävyys sen lasityypin tarjoaman jouston myötä.

Toinen säästökohde on kellon ruostumattomasta teräksestä tehty kuori, joka ei ole kovin hyvin viimeistelty.

Kellon viisarien pyörimisestä vastaa sen japanilainen kvartsikoneisto. Sen patteri kestää noin 2-3 vuotta, jonka jälkeen sen voi vaihtaa.

Kvartsikellon etu automaattikoneistoon nähden on se, että kello pysyy hyvin tarkasti ajassa. Tämä tekee kellosta helppokäyttöisen ja stressittömän, kun tietää kellon olevan aina ajassa.

Kokonaisuudessaan Casio “Duro” MDV-107 on paras alle 100 euroa maksava rannekello. Se tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen ja ominaisuudet muihin kelloihin verrattuna. Kellon suurimmat kilpailijat ovat Seiko 5-sarjan kellot, jotka ovat noin 2-3 kertaa kalliimpia.

2. Hyvä rannekello – Orient Quartz
Orient kvartsikello

*Katso hinta

Orient on kellopiireissä hyvin tunnettu japanilainen kellomerkki. Orient Quartz on kuitenkin hieman tuntemattomampi kellomalli, eikä siitä ole paljon saatavilla olevaa tietoa.

Kellon kellotaulu on noin 40 mm leveä ja sitä suojaa mineraalilasi. Kello tarjoaa 100 m vesitiiviyden eli kello kestää uintia ja snorkkelisukellusta.

Kello päätyi tämän kelloarvostelun toiseksi kelloksi puhtaasti sen ulkonäön, ominaisuuksien ja brändin takia. Kellon yksi parhaista ominaisuuksista on sen päivyri- ja päivämääränäyttö, jonka avulla pysyy kärryillä viikonpäivästä sekä päivämäärästä.

Kellon ulkonäkö on hyvin minimalistinen ja sen runko sekä ranneke ovat molemmat valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Ranteessa tämä kello näyttää helposti moninkertaisesti kalliimmalta, kuin se oikeasti on.

Kellon koneistona on Casion tapaan japanilainen kvartsikoneisto. Se tekee kellosta helppokäyttöisen, koska aikaa ei tarvitse erikseen säätää usein automaattikellon tapaan. Toisaalta kellossa ei ole ikikalenteria, joten kuukaudenpäivän voi joutua useasti kuun vaihteessa kääntämään.

Kiteytettynä Orient Quartz on edullinen ja hyvän ulkonäön sekä ominaisuudet omaava rannekello. Orientin kvartsikello lähestyy edullisten miesten rannekellojen arvostelun kärkipaikkoja lujaa.

3. Halpa digitaalinen rannekello – Casio Retro
Casio retro kello

*Katso hinta

Casio Retro tarjoaa vastinetta rahalle. Digitaaliset rannekellot saattavat karttaa osan rannekellon etsijöistä pois – ilman syytä.

Retro Casion digitaalisuus mahdollistaa sen toimintojen laajuuden. Kellon ominaisuuksiin kuuluu ajanottomahdollisuus, hälytys, mikrovalo ja tasatuntisignaali. Vaikka nyt tuntuisi siltä, että suurin osa näistä ominaisuuksista on täysin turhia ne voivat tulla hyödylliseksi myöhemmin. Esimerkiksi herätysominaisuus voi tulla tarpeen aikaisella lennolla puhelimen rinnalle varmistuksena.

Casio Retron kellotaulun leveys on 36 mm, joten kello sopii täydellisesti myös pienille ranteille. Kellon runko ja ranneke on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kellosta löytyy roiskevesisuojaus eli kello kädessä ei saa mennä uimaan.

Kokonaisuudessaan Casio tarjoaa edullisesti laatuominaisuudet ja siitä ei helpolla löydy kielteisiä asioita.

4. Japanilainen laatukello – Citizen Eco-Drive
Citizen eco-drive kello

*Katso hinta

Tämän kelloarvostelun neljännen sijan sai Citizen Eco-Drive BM7480. 43 mm leveän kellotaulun reunat on uritettu ja kellotaulu on hyvin helposti luettavissa sen numeroinnin ansiosta.

Citizen kellomerkki on perustettu vuonna 1918 ja se on tunnettu maailman ensimmäisestä Eco-Drive koneistostaan. Eco-Drive koneistot ovat siitä erikoisia, että ne ovat muuten normaaleja paristokäyttöisiä kelloja, mutta ne voidaan ladata auringon valolla. Akun lataamiseen menee vain 2 minuuttia päivässä ja siinä on ilman latausta 180 päivän käyntivara.

Reilun 100 euron hintaluokkaan ei automaattikoneistoisia kelloja oikein mahdu, mutta Eco-Drive koneistot luovat tähän hintakategoriaan suurempaa joustovaraa.

Kellon metalliranneke on saanut vaikutteita Breitling-rannekelloista ja runko on tyypillisesti teräksinen. Vesitiiviyttä kellolta löytyy 100 m eli kello soveltuu uimakäyttöön.

Citizen Eco-Drive onkin laadukas rannekello, joka on ansainnut sijansa parhaiden alle 100 euron rannekellojen listalla.

5. Paras iskunkestävä kello – Casio G-Shock DW-5600
Iskunkestävä Casio kello

*Katso hinta

Casio G-Shock on hyvä ja halpa kello armeijaan sekä työntekoon. Kellosta löytyy sotilastyylinen ulkonäkö ja kello on iskunkestävä.

G-Shock DW-5600 onkin siksi loisto valinta jokapäiväiseksi “beater”-kelloksi eli sellaiseksi kelloksi joka on tehty kestämään arkipäivän toimet ja käyttöä sekä kosteutta. Kellosta löytyykin 200 m vesitiiviys, joka mahdollistaa tämä kello ranteessa sukeltamisen.

Kellon ominaisuuksiin lukeutuu ajanotto, herätys, kalenteri, iskunkestävyys ja valaistu näyttö. Nämä ovat varsin yleisiä toimintoja digitaaliselle kellolle, mutta Casiosta erityisen tekee sen kestävyys.

Kielteisiä puolia kellosta ei juuri löydy. Osa saattaa pelätä kellon suurta kokoa ja ehkä hieman karua ulkonäköä, mutta muuten kello on kokonaisuudessaan täydellinen hinta-laatusuhteeltaan.

6. Halvin kello – Casio F-91W
Casio F91-W kello

*Katso hinta

Casio F-91W on hyvin yksinkertainen ja edullinen kello. Sen ulkonäkö kuitenkin hämää hieman sillä kellosta löytyy iso liuta erilaisia ominaisuuksia.

Kellon ominaisuuksiin lukeutuu: ajanotto-ominaisuus, 12/24 tunnin kello, päivämäärä, automaattinen kalenteri ja LED-valo. Vesitiivistä kellosta ei kuitenkaan tähän hintaan saatu, joten sen joutumista kosketuksiin veden kanssa tulee välttää.

Kellon halkaisija on 33 mm eli se mahtuu myös sopivasti lasten ranteisiin. F-91W onkin siksi loistava valinta aloittelijan rannekelloksi.

Kokonaisuudessaan Casio F-91W tarjoaa huippuominaisuudet pikkurahalla.

7. Sporttinen ajanottokello – Casio Edifice
Sporttinen Casio Edifice kello

*Katso hinta

Perinteisimmistä rannekelloista tykkääville Casio Edifice on hyvä valinta. Sporttisen ulkonäön tarjoava Edifice on sukelluskellotyylinen.

Kellon ominaisuuksiin kuuluu yksisuuntainen bezel ja ajanottomahdollisuus. Vesitiiviys on ISO-standardin 100 m eli kello toimii hyvin arkikäytössä. Kellotaulun viimeistelee päivyri, joka auttaa pysymään mukana kuukauden päivissä.

Kellosta löytyy kvartsikoneisto ja rannekkeen sekä kuoren materiaali on ruostumatonta terästä.

Miinuspuolena voi pitää mineraalilasia, joka naarmuuntuu ennen pitkään. Kokonaisuudessaan kello on kuitenkin laadukas ja hyvällä merkillä varustettu.

8. Muotikello – Strand Irving
Strand Irving muotikello

*Katso hinta

Arvostelun ainoaksi muotikelloksi päätyi Strand Irving. Tanskalainen uusi kellomerkki on suurimmalle osalle väestöä tuntemattomampi.

Kello päätyi arvostelun kahdeksannelle sijalle lähinnä sen siistin ulkonäön takia. Älä siis odota saavasi laatukelloa, vaan tyypillistä muotikellon taattua laatua.

Kellotaulusta löytyy päivämäärä ja viikonpäivänäytöt sekä kello näyttäisi olevan metallista tehty.

Kello tuskin tarjoaa pitkäikäisyyttä ja kestävyyttä, mutta se on muotikelloissa toinen seikka. Tämä kello ostetaan täysin sen ulkonäön vuoksi, eikä kiinnostuksesta kellon tekniikkaan.

Kokonaisuudessaan Strand Irving voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluaa kalliin kellon ulkonäön omaavan kellon edullisesti.

9. Edullinen kello safiirilasilla – Leijona 5088
Edullinen Leijona kello safiirilasilla

*Katso hinta

Valkoisella kellotaululla varustettu Leijona kello on vertailun ainoa kello, mikä tarjoaa safiirilasin. Tämän hintaluokan kellossa safiirilasista voi vain unelmoida, mutta Leijona pystyi toteuttamaan senkin. Toisaalta safiirilasin vuoksi kellon muista toiminnoista ja laadusta on jouduttu säästämään.

Kellon rannekkeet on tyypillisesti valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mutta tämän Leijonan ranneke on titaaninen. Alkuaineena titaani on usein allergiavapaampi, kuin ruostumaton teräs. Se on myös kevyempää eikä kylmene niin helposti talvella.

Kellon vesitiiviyden luvataan olevan 100 m eli kello soveltuu uimakäyttöön. Kellon ominaisuuksiin lukeutuu muun muassa kellotaulusta löytyvä päivämääränäyttö.

Kokonaisuudessaan Leijona tarjoaa hintaisekseen kelloksi edullisen safiirilasin ja kellon yleisvaikutelma on muutenkin hyvä.

10. Digitaalinen kultakello – Casio A159
Halpa kultainen kello

*Katso hinta

Vaikka alle 100 euron hintaluokassa ei ensimmäisenä tule mieleen kultakello voit kuitenkin saada kullanvärisen kellon. Muiden Casioiden tapaan myös A159 tarjoaa kattavat ominaisuudet.

Tämän Casion ominaisuuksiin lukeutuu kultadublee, teräsranneke, kalenteri, hälytys, ajanotto, mikrovalo ja 12/24 tunnin näyttö. Kello on roiskevesisuojattu eli se ei kestä uimakäyttöä ja on tarkasti suojattava vedeltä.

Kokonaisuudessaan Casio A159 on ulkonäöltään hienon kultadubleen omaava kello, joka tarjoaa huippuominaisuudet pikkurahalla.

Vinkit edullisen kellon löytämiseen

Edullisen kellon löytäminen voi osittain olla vaikeaa sillä budjetin kasvaessa kellojen määrä kasvaa. Yksi tärkeimmistä asioista edullista kelloa etsiessä on miettiä kellon merkkiä, mikäli laatu kiinnostaa. Jos kellon etsimisen kriteerit ovat täysin ulkonäköpainotteisia ei merkillä ole väliä, jolloin kannattaa katsoa Tommy Hilfiger ja Gant muotikelloja.

Kuitenkin, jos haluat kellolta laatua on hyvä katsoa Seikon, Citizenin, Casion ja Orientin kellotarjonta. Heiltä voi usein löytää alennuksesta laadukkaita kelloja pilkkahintaan.

Paras halpa kello voi olla vaikea löytää, koska vaihtoehtoja on paljon. Kellon hinta koostuu yleensä sen merkistä eli brändistä, kellossa käytetyistä materiaaleista sekä sen koneistosta. Mineraali vai safiirilasi? Voi olla kysymys, jonka eteen voi joutua, kun on etsimässä kompromissiratkaisua kellon merkin ja lasityypin välillä.

Muotikellot

Muotikelloilla tarkoitetaan vaatemerkkien kelloja, joihin liitetään usein huonolaatuisuuden stigma. Menneisyydessä muotikellot ovat olleet lähinnä tyypillistä Kiinalaista halpatuotantoa. Materiaaleina on käytetty halvinta mahdollista kierrätysmetallia ja lasina muovia. Kellojen koneistot olivat yleensä tyypillistä halpatuotantotasoa.

Muotikellojen laatu ja kestävyys

Nykyään muotikellojen laatu on parantunut huomattavasti, eikä ne enää ole yhtä pahamaisia. Mallistot on uusittu kokonaan ja nykyään lähes kaikki vaatemerkkien kellot on tehty ruostumattomasta teräksestä, mineraalilasista ja parannellusta kvartsikoneistosta. Muotikelloissa on myös hieman eroja, koska jotkin valmistajat käyttävät muita huonompia materiaaleja ja osia. Kuitenkin hyvänä nyrkkisääntönä toimii se, että suuret muotitalot haluavat pitää laatunsa ja laadunvalvontansa korkealla, koska heillä on merkki jota halutaan suojella.

Rannekellon huoltaminen

Muotikellojen huoltaminen osoittautuu lähes mahdottomaksi ja rahantuhlaukseksi, koska parin sadan euron kellon korjaaminen kellosepällä voi helposti maksaa kellon alkuperäisen hinnan. Mutta jos nyt täysin rehellisiä ollaan niin ei halvempia muotikelloja edes kannata korjata. Muotikellot sopivat ihmisille, jotka vain haluavat kauniin näköisen kellon, eikä tekniikalla ole väliä. Muotikellojen ulkonäkö on usein modernimpi ja vapaampi, kuin perinteisissä rannekelloissa.

Kenelle muotikellot sopivat?

En ole todellakaan väittämässä, että muotikellot olisivat erittäin laadukkaita arvokelloja. Edulliset muotikellot sopivat sellaisille ihmisille, joita ei kiinnosta kellon tekniikka ja merkki, vaan se miltä se näyttää ranteessa ja, miten se sopii asuun. Muotikellot ovatkin siksi oiva valinta kellon ulkonäöstä kiinnostuneille, koska ne tarjoavat monipuolisia kellon ulkoasuja edullisesti.

Kellojen harmaakauppiaat

Yksi tapa on myös etsiä ns. kellojen “harmaakauppiaita”, jotka eivät ole kellojen virallisia myyjiä. Nämä myyjät yleensä ostavat kelloja kehittyvien maiden välittäjiltä pienellä katteella ja kauppaavat eteenpäin.

Nämä kellot voivat olla kuumassa näyteikkunassa seisseitä esittelykelloja tai jopa suoraan tehtaalta tulevia laatukelloja. Harmaamyyjän etsiminen ja yhteydenottaminen voi olla hyvin vaikeaa minkä takia en suosittele heidän puoleen kääntymistä.

Myös huijaukset ovat hyvin yleisiä näissä piireissä. Kelloissa voi tulla tai olla tulematta takuutodistus. Yleensä, jos takuutodistus tulee se on kuitenkin täyttämätön tehden siitä arvottoman. Mahdollisissa vikatilanteissa on harvoin mitään tehtävissä.

Käytetyn kellon ostaminen

Kellon voi myös saada huomattavasti edullisemmin kun sen ostaa käytettynä. Näissä on kuitenkin omat vaaransa sillä kelloilta ei löydy autojen tapaan huoltokirjoja. Kelloja voi yrittää metsästää esimerkiksi Torista ja Chrono24 -sivulta. Kuitenkin ehkä parempi tapa on kysyä onko tutuilla vanhoja kelloja myynnissä, sillä vakuutetut toimitusmaksut ulkomaiden välillä helposti maksavat enemmän kuin itse kellolla on arvoa.

Kellon valitsemisen kriteerit

Jos haluat tietää lisää kriteereistä joita käytimme tämänkin arvostelun tekemisessä voit lukea niistä lisää kellon valintaoppaasta. Artikkelin vinkit voivat olla suureksi avuksi omalla kellon etsimisen polullasi.

Kellon huoltohinnasto

Edullisia rannekelloja ei kannata huoltaa kellosepällä, koska sen kustannukset kertyvät moninkertaisiksi kellon arvoon verrattuna. Jos kellolta haluaa pitkäikäisyyttä kannattaa katsoa safiirilasilla ja automaattikoneistolla varustettuja arvokkaampia kelloja, kuten: parhaat alle 1000 euron rannekellot.

Kuitenkin joitakin pienempiä huoltoja voi tehdä itse, kuten rannekkeen ja lasin kiillottamisen sekä joissain kelloissa pariston saa vaihdettua itse ruuvimeisselin kanssa. Myös rannekkeen lyhentäminen onnistuu oikeilla työkaluilla vaivatta.

Mistä kellot kannattaa ostaa luotettavasti?

Suosittelen tilaamaan rannekellot kotimaisesta *Laatukoru -verkkokaupasta.

Jaa

Uusimmat

Suositut