Rannekellolla on suuri asustearvo pukeutumisessa

-

rannekellon merkitys pukeutumisessa

Ajan merkitys on ollut tärkeää jo kauan ennen kellojen keksimistä. Kellon keksiminen mahdollisti ajan mittaamisen tarkasti, ja sen myötä myös ihmisten arkipäivä rytmitettiin entistä tarkemmin.

Nykyään kellon käyttö on arkipäiväistynyt niin paljon, että moni ei edes ajattele sen merkitystä enää päivittäin. Kuitenkin, rannekellon merkitys pukeutumisessa on yhä tärkeä, vaikka ajannäyttäjä löytyy toki puhelimesta, autosta, mikrosta ja televisiosta tai jostain läheltä.

Rannekello ei ole vain ajan mittaaja, vaan myös tyylikäs asuste, joka voi kertoa käyttäjästään paljon. Tässä artikkelissa tarkastelemme rannekellon merkitystä pukeutumisessa.

Eri kellot käyttötarkoitustensa mukaan

  1. Urheilukellot: Urheilukellot on suunniteltu kestämään aktiivista liikuntaa ja ne sisältävät usein ominaisuuksia, kuten sykkeen mittauksen, GPS:n, kalorien kulutuksen mittauksen ja erilaisia urheilutiloja. Ne ovat yleensä myös vedenpitäviä ja iskunkestäviä. Urheilukellot sopivat erityisesti henkilöille, jotka harrastavat paljon liikuntaa tai urheilua.
  2. Sukelluskellot: Sukelluskellot ovat suunniteltu erityisesti sukellukseen. Ne ovat vedenpitäviä ja kestävät korkeita paineita syvyyksissä. Ne sisältävät usein ominaisuuksia, kuten syvyyden mittauksen, sukellusajan mittauksen, happipitoisuuden mittauksen ja sykkeen mittauksen. Sukelluskellot sopivat henkilöille, jotka harrastavat sukellusta tai haluavat käyttää kelloa veden alla.
  3. Dress watch -kellot: Dress watch -kellot eli pukukellot ovat tyylikkäitä ja huomaamattomia, ja ne sopivat hyvin juhla-asuihin. Niissä on yleensä pelkistetty muotoilu, ja ne ovat yleensä ohuita ja kevyitä. Ne eivät sisällä monimutkaisia ominaisuuksia, kuten urheilukellot tai sukelluskellot, vaan ne ovat enemmänkin tyylikkäitä asusteita.
  4. Älykellot: Älykellot ovat viime vuosina tulleet yhä suositummiksi. Ne ovat kelloja, jotka sisältävät erilaisia älykkäitä ominaisuuksia, kuten yhteyden Bluetoothin tai WiFi:n kautta, erilaisia sovelluksia, sykemittarin, unen seurannan ja puhelimen hallinnan. Älykellot sopivat henkilöille, jotka haluavat käyttää kelloa paitsi ajan mittaamiseen, myös moniin muihin tarkoituksiin.

Kellon uskomaton asustearvo

Rannekellolla on yhä nykyäänkin aivan uskomattoman suuri asustearvo. Vaikka Sveitsissä ja muualla kellojen teknologiaan ja koneistoihin panostetaan paljon, kellot ovat myös paljon muutakin kuin pelkästään viisareiden liikuttelijoita. Kellot ovat oleellinen osa miesten pukeutumista ja ne luovat persoonallisen auran ympärilleen.

Kallis arvokello kertoo henkilön menestyksestä, kun taas puolestaan laatukello kertoo hyvästä mausta. Puolestaan timanteilla varustettu kello kertoo rikkaudesta. Kellonajan toki näkee myös aina autosta, puhelimesta, mikrosta tai jostain muualta läheltä, mutta ne eivät kuitenkaan ole yhtä näyttävä vaihtoehto, kuin kunnon automaattikoneistolla varustettu rannekello miehen ranteessa.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut