Maurice Lacroix Aikon kelloarvostelu

-

Maurice Lacroix aikon
Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Maurice Lacroix on sveitsistä kotoisin oleva kellonvalmistaja, joka on perustettu vuonna 1975. Aikonin sporttikellot tarjoavat tyyliä ja mukavuutta hyvällä hinta-laatusuhteella. Monipuolisesta Aikon mallistosta löytyy ainutlaatuisia värivaihtoehtoja sekä uskomatonta käyttömukavuutta.

Aikon-mallisto on Maurice Lacroixin suosituin kellomalli, jossa on omaan silmään vivahteita Audemars Piguetin Royal Oakista ja Patek Philippen Nautiluksesta. Kellot ei kuitenkaan ole mitään halpoja kopioita, vaan ne valmistetaan Juran vuoristossa. Puolestaan Mauricen pääkonttori sijaitsee Sveitsin Zürichissa tehden kellomerkille laadukkaan sveitsiläisen ensivaikutelman.

Maurice Lacroix kellot

Maurice Lacroix aikon rannekello sivulta katsottuna

Aikonilla on monta erilaista väri-, hinta- koneisto- ja kokovaihtoehtoa. Mallistoa saa 35, 39 ja 42 millimetrisenä, jonka lisäksi automaattikronografeissa kellotaulu on 44 millimetriä leveä. Aikon mallistossa on tarjolla perinteiset kvartsi- ja automaattikoneistot. Automaattikoneistolla varustetulle Aikon kellolle tulee noin 1000 euroa enemmän hintaa, kuin kvartsikoneistoiseen. Tiivistettynä Aikon Automatic on hyvä miesten automaattikello.

Kellolla on lukuisia erilaisia värivaihtoehtoja niin kellotaulun, rannekkeen, kuin kellon kuoren välillä. Kaikista elegantein vaihtoehto on automaattikoneistoinen Aikon. Automaattikoneistoisen Aikonin kellotaulun värejä on kolme: musta, valkoinen ja sininen. Valkoinen kellotaulu varustettuna kiillotetulla metallisella rannekkeella on mielestäni täydellinen kellovalinta, joka pärjää hyvin verrattuna moniin kalliimpiin kelloihin.

Maurice Lacroix Aikon 39 mm

Aikon kuuluu integroitujen sporttikellojen kategoriaan, jossa se pärjää loistavasti. Muihin vastaaviin kelloihin verrattuna sen ranneke istuu kuoriin todella jämäkästi ja on hyvän tuntuinen. Tämä johtuu siitä, että Maurice Lacroix valmistaa kellokuorensa itse omassa tuotantolaitoksesssaan, joka on hyvin poikkeuksellista tämän hintaluokan kelloille.

Puolestaan ranteeseen kello istuu täydellisesti ja teräsranneke on erityisen mielyttävän tuntuinen. Kellon pitämistä ranteessa voisi jopa sanoa mukavaksi nautinnoksi. Kellokuori on hyvin viimeistelty ja vaikuttaa kestävältä. Kellotaulusta ajan näkee nopealla vilkaisulla, koska kellotaulu on selkeä. Kellotaulusta näkee myös päivämäärän ja kello kuuden kohdalla oleva teksti “Swiss Made” muistuttaa sen sveitsiläisestä alkuperästä.

Hyvä automaattikello

Maurice Lacroix aikon rannekellon koneisto

Maurice Lacroix Automatic Aikonin koneisto on ML115, joka pohjautuu Sellita SW200-1 koneistoon. Se on kuitenkin vahvasti modifioitu Lacroixin puolesta. Koneistossa on 26 kiveä ja se värähtelee 28800 kertaa tunnissa. Koneisto tarjoaa myös luotettavasti 38 tunnin käyntivaran. Sellitan koneisto lisää myös kellon huoltomahdollisuuksia, koska Sellitan automaattikoneistot ovat hyvin yleisiä ja siksi kelloseppien huollettavissa. Kellon huolettomuutta lisää myös sen 200 metrin vesitiiviys, joka kestää hyvin vettä ja sukeltamista. Voit lukea kellon koneistoista ja vesitiiviysasteikosta tarkemmin kellon valintaoppaasta.

Maurice Lacroix Aikon #tide – Luonnonsuojelijan kello

Vuoden 2022 kesäkuussa Maurice Lacroix julkaisi halvimman versionsa Aikon-mallistosta, joka on tehty muovista. Kelloa on saatavilla kymmenellä erilaisella räikeällä värivaihtoehdolla, kuten vihreänä ja pinkkinä. Kellot on tehty yhteistyössä Tide Ocean SA-yrityksen kanssa, joka kerää meristä muoviroskaa. Yhden kellon valmistamiseen on käytetty noin 17 merestä kerättyä muovipulloa tehden siitä hyvän kellon luonnonsuojelijalle.

Kyseistä mallia saa kvartsikoneistolla, 40 mm kellotaululla, safiirilasilla ja 100 metrin vesitiiviydellä. Aikon #tide -kellon takakansi, vetonuppi, kuori ja kellonkehä on valmistettu lasikuituun yhdistetystä muovista. Maurice Lacroixin mukaan tämä tekee kellosta erityisen kestävän ja se lupaa Aikonissa käytetyn muovin olevan jopa viisi kertaa vahvempaa.

Aikon #tide -kellon käyttömukavuus on samaa luokkaa muiden Aikon-mallien kanssa. Metalliseen automaattikoneistolla varustettuun Aikoniin verrattuna kumista valmistettu kello on kevyt. Kello tuntuu lähes tunnottomalta ranteessa ja se tarjoaa hyvin kevyen rannetuntuman.

Timanttikello halvalla?

Aikon #tide on helppolukuinen kello sen isoveljen tapaan. Kun maksaa hieman lisähintaa voi kellotauluun saada hieman arjen luxusta, kun kellotaulun minuutti-indeksit muuttuvat “timanttisiksi”. Timantteja on yhteensä 44 kappaletta ja niitä on yhteensä 0,1 karaattia. Aikonin #tide -mallisto on selvästi kohdistettu nuoremmille, joille ympäristö ja tyyli on tärkeää.

Kellosta huomaa heti, että sen muotoilussa ja yksityiskohdissa ei ole säästelty. Kellon monipuolisten värivaihtoehtojen lisäksi kelloa katsoessa huomio kiinnittyy sen aaltokuviointiin, joka muistuttaa kellon merellisestä alkuperästä. Aaltokuviointi lisää kelloon tyylikkyyttä ja uniikkia tekstuuria, jota ei näe ihan jokaisessa kellossa. Kellossa on integroitu ranneke, virtaviivaiset osoittimet ja tyypillinen Aikonin sporttinen ulkokehä. Kuin mereä varten tehty kello on kaiken lisäksi varustettu ruuvilukituksella toimivalla nupilla.

Maurice Lacroix Aikon #tide on malliston halvin Aikon-kello, jonka hinnat alkavat 690 eurosta. Puolestaan “timanttisista” minuutti-indekseistä varustetusta Aikonista joutuu pulittamaan hieman enemmän, 850 euroa. Aikon #tide -mallistoa voi pitää hyvänä budjettivaihtoehtona Aikonin automaattikronografeille, joille tulee hintaa lähes 3000 euroa. Osa saattaa pitää muovista Aikonia lastenkellona, mutta mielestäni se on mukavan rento ja huoleton kesäkello kuumia päiviä varten

Hyvä kellomerkki – Maurice Lacroix

Maurice Lacroix aikon rannekellon ranneke

Vaikka Maurice Lacroix on vielä nuori kellopaja ovat he nopeasti keränneet uskottavuutta ja luottamusta kelloyhteisössä. Maurice Lacroix ei tingi kellojensa laadussa, mukavuudessa ja tyylissä. Osalla saattaa kuitenkin olla kielteisiä vaikutelmia Maurice Lacroixista, koska osa heidän kelloistaan muistuttaa muita tunnettuja kellomalleja. Toisaalta varsinkin nykyään on erityisen hankalaa tehdä kello joka miellyttää kaikkia, mutta on täysin uniikki ulkonäöltään.

Maurice Lacroixin kellot ylipäätänsä on hyvin viimeisteltyjä, varmoilla koneistolla varustettuja ja tyylikkäitä. Aikon-mallisto tarjoaa mahdollisuuden päästä entry-level luksuskellojen maailmaan hyvällä hinta-laatusuhteella varustettuna. Maurice Lacroix ei pelkästään käytä Sellitan koneistoja, vaan he valmistavat myös omia koneistojaan kaikista arvokkaimpiinsa malleihinsa. Maurice Lacroix julkaisi vuonna 2006 heidän ensimmäisen inhouse-valmistetun ML106-koneistonsa ja loppu oli historiaa.

Aikon-mallisto tarjoaa uniikkia monikäyttöisyyttä niin tilanteeseen kuin tilanteeseen. Osa Aikon-malleista on varustettu Easy Strap Exchangella, jonka avulla kellon rannekkeen voi vaihtaa nopeasti. Se on erityisen hyvä valinta niille, jotka tykkäävät vaihdella metalli-, muovi- ja nahkarannekkeen välillä. Aikonin automaattikronografi on täydellinen ajanottokello ja GMT malli soveltuu paljon matkustavalle sen kaksoisaikaominaisuuden vuoksi. Puolestaan Aikon #tide soveltuu erityisen hyvin nuorille tai edulliseksi rannekellovalinnaksi. Kiteytettynä aikon kelloissa yhdistyy tyyli ja käyttömukavuus, joka näkyy kellojen huokeudessa. Aikon-malliston kellot ovat myös erityisen laadukkaita ja niiden toimivuudesta pidetään huolta. Aikonit valmistetetaan samalla tuotantolinjalla Masterpiece-malliston kanssa, jonka ansiosta kellojen laadunvalvonta on ensiluokkaista.

Maurice Lacroixin brändin historia ulottuu aina vuoteen 1889 asti, jolloin sen emoyhtiö harjoitti raaka-aineiden tukkukauppaa Euroopan ja Aasian välillä. Toisen maailmansodan jälkeen yritys alkoi jälleenmyymään kelloja, mutta vuonna 1975 se päätti julkaista oman kellobrändinsä. Kellotehtaan alku oli työlästä, mutta 90-luvulla brändin suosio alkoi kasvamaan onnistuneen Masterpiece-malliston myötä. Nykyään Maurice Lacroixilla on yli 4000 jälleenmyyjää yli 60 maassa ja sitä pidetään laadukkaana kellojen valmistajana, jolla on rikas historia.

Yhteenveto Maurice Lacroixista Suomessa

Maurice Lacroix aikon rannekellon kellotaulu

Maurice Lacroixin Aikon-mallisto tekee verrattain nuoresta kellomerkistä taas entistä suositumman. Aikon on selvästi laatukello, mutta mielestäni se ei kuitenkaan pärjää samaan alle 2000 euron hintaluokkaan kuuluvalle Sinn 104 rannekellolle.

Toisaalta kello on loistava valinta, jos tykkää sen luxusmaisesta ulkonäöstä, joka pärjää kalliimmillekin kelloille. Arvostettuihin kellomerkeihin kuuluva Maurice Lacroix Aikon sopii täydellisesti osaksi kellokokoelmaa, mutta toisaalta se voi myös toimia kellokaapin ainoana kellona. Aikonin ranteessa pitämisen mukavuus ja elegantti ulkonäkö tekee siitä täydellisen kellon toimistopäiviä varten. Maurice Lacroixin valikoimaa pääset kätevästi katsomaan kotimaisesta *Kulta-Center -verkkokaupasta.

Jaa

Uusimmat

Suositut