Sinn 104 kelloarvostelu – Paras alle 2000 euron kello

-

Sinn 104 rannekello
Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Saksalainen Sinn valmistaa kelloja laatu edellä ja onkin siksi tunnettu sen ensiluokkaisesta hinta-laatusuhteestaan. Vaikka Sinn kellot ovat suurimmalle osalle väestöä tuntemattomampia, on Sinn kelloharrastajien ja ammattilaisten suosiossa.

Sinn 104 on tasoisekseen kelloksi edullinen. Kirjoitushetkellä saat 1570 euron hintaan Sinn 104 rannekellon fine link -teräsrannekkeella ja vieläpä yleensä ilmaisella toimituksella – *Katso päivitetty hinta. Hinta on halpa, kun sitä vertaa laadullisesti ja ominaisuuksiltaan vastaaviin kelloihin, kuten alle 4000 euron hintaluokkaan kuuluviin Breitling Superocean ja Tudor Black Bay -rannekelloihin. Siksi monet kelloammattilaiset ovatkin sanoneet, että Sinn on se, mitä Rolex oli ennen eli hienovarainen, laadukas ja rento kellomerkki.

Sinn 104 -pilottikello jokapäiväisessä käytössä

sinn 104 pilottikello suomi

Sinn 104 on ollut omassa henkilökohtaisessa kellokokoelmassani nyt kohta kolme vuotta. Olen käyttänyt sitä “beater” tyylisenä kellona eli sellaisena joka päivän askareita kestävänä kellona, joka on ottanut paljon iskuja ja kosteutta vastaan. Vaikka kello on kokenut sen kolmivuotisen uran aikana kovia, on se yhä erinomaisessa kunnossa. Pienet naarmut kellon rungossa ja rannekkeessa näkyvät ainoastaan, jos kelloa tarkastelee läheltä kirkkaassa valossa. Vaikka safiirilasia voi teoriassa naarmuttaa vain timantilla, on sekin saanut osansa. Kellossa näkyy kello 12 kohdalla pieni naarmu lasissa, mutta se näkyy vain erittäin kirkkaassa valossa ja suurennuslasilla katsellessa.

Sinn 104 ominaisuudet

Sinn tarjoaa 41 mm leveän kellotaulun, vaikka kädessä se oikeasti tuntuu enemmänkin 39-40 millimetriseltä. Se on osakseen kellon 20 mm lugivälin ja sen muodon ansiota. Sinn-kelloille tyypillisesti myös 104 tarjoaa selkeän kellotaulun, josta ajan, päivämäärän ja viikonpäivän näkee helposti. Viikonpäivä on saatavilla kahdella kielellä, saksaksi ja englanniksi.

sinn 104 kellon koneisto

Kello tarjoaa itsensä vetävän automaattisen koneiston. Sellita SW 220-1 koneisto sisältää 26 kiveä ja värähtelee 28800 kertaa tunnissa. Koneisto on luonnollisesti iskunkestävä ja magneettisuojattu. Kellon käyntivara on noin 38 tuntia ja omassa käytössä olen laskenut sen edistävän noin kaksi sekuntia päivässä, mikä on todella hyvä tulos tämän hintaluokan kellolle.

Kello tarjoaa safiirilasin sekä etu-, että takapuolella. Molemminpuoliset lasit tarjoavat heijastamattomat pinnoitteet. Kaarevasta etulasista näkee selkeästi kellotaululle ja takalasista näkyy Sellitan automaattikoneisto.

Sinn 104 lupaa vesitiiviyden 200 metriin asti eli käytännössä se kädessä voi sukeltaa, vaikka en ole itse sitä kokeillutkaan. Olen käynyt uimassa kello kädessä ilman sen suurempia ongelmia.

Kellon bezel-rengas sisältää stepit yhden välein eli sitä voi kääntää aina yhden minuutin kerrallaan, mikä mahdollistaa tarkasti ajanseuraamisen. Siitä on hyötyä arkikäytössä esimerkiksi kokatessa.

Kellon runko on noin 12 millimetriä paksu ja se on kiillotettu, jota voi pitää kellon kielteisenä puolena. Puolestaan kellotaulu on saatavilla useilla eri väreillä, kuten mustana, valkoisena, sinisenä, harmaana ja vihreänä. Kelloon on saatavilla myös useita erilaisia rannekkeita, mikä mahdollistaa kellon muuttamisen helposti omien toiveiden mukaiseksi. Ostin kellon alunperin nahkaisella rannekkeella, mutta vaihdoin sen nopeasti teräksiseen, koska nahkaranneke alkoi hiostamaan liikaa urheilessa kuumalla säällä.

sinn 104 rannekellon kellotaulu

Kellotaulu on saatavilla niin arabialaisilla numeroilla, kuin selkeillä viivoilla. Itse valitsin kelloni kellotauluun viivat, koska ne näyttivät minimalistisemmilta. Indeksit ovat hyvin vahvasti luminoidut ja hohtavat hyvin pimeässä. Sinn 104 kello luultavasti käyttää Grade X1 C3 Super LumiNovaa.

Sinn 104 kellon tulevaisuus

Uusien Sinn 104 kellojen hinnat ovat nousseet viime vuosina. Myös kellojen saapumisajat ovat kasvaneet. Arvostelun kirjoitushetkellä uuden Sinn 104 rannekellon arvioitu saapumisaika valmistajan sivuilla on 32 viikkoa. Muilla jälleenmyyjillä taas suurin osa Sinn 104 on malleista loppu tai varastosta löytyy juuri 1-2 kappaletta. Sinn 104 rannekellon huoltokustannukset ovat heidän sivujensa mukaan noin 180 euroa, joten kellot tulevat olemaan myös pitkäikäisiä. Lue myös Sinn U1 kelloarvostelu.

Yhteenveto Sinn 104 rannekellosta

Sinn 104 nostaa Sinnin taas hieman suositummaksi ja tunnetummaksi kellonvalmistajaksi. Sinn kellot tarjoavat uskomatonta hinta-laatusuhdetta, kestävyyttä ja saksalaista laatua. Kellojen suuren kysynnän vuoksi Sinn-kellojen saatavuus voi olla ajoittain heikkoa. Suosittelen tilaamaan Sinn-kellot kotimaisesta *Kulta-Center -verkkokaupasta.

Jaa

Uusimmat

Pukukoodi Business Casual

Pukukoodi Business Formal

Väitöstilaisuus pukeutuminen

Miksi läksyt keksittiin?

Suositut