Sinn U1 kelloarvostelu

-

Sinn U1 kello
Sinn U1 Diving on täysiverinen sukelluskello ja se ei yritä imitoida muita kellomalleja. Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Sinn U1 Diving rannekello on uniikin näköinen sukelluskello, joka on saksalaisen Sinn Spezialuhren valmistama. Sinn on suomessa hieman tuntemattomampi kellomerkki, mutta maailmalla se on tunnettu erityisesti sen työkalukelloistaan.

*Sinn U1 Diving 1010.010 on yksi hienoimmista miesten sukelluskelloista, koska se ei yritä matkia muita kelloja. Sinnin omannäköinen tyyli on näyttävä, eikä se matki Rolex Submarineria, kuten monet muut sukelluskellot. Sinn U1 rannekellon hinnat alkavat noin 2.260 eurosta ja tyypillisesti Sinn-merkin tapaan ne eivät ole koskaan alennusmyynnissä.

Saksalaisen sukellusveneen teräksestä valmistettu Sinn U1 Diving on todellinen vesipedon kello. Helmipuhallettu ja merivedenkestävä kuori pitää huolen siitä, että kello säilyy käyttökuntoisena ammattimaisissakin sukellusretkissä. Kello soveltuu erityisen hyvin laitesukellukseen, koska se tarjoaa huiman 1000 m vesitiiviyden, joka täyttää DIN standardin vesitiiviysvaatimukset.

Kellotaulu on 44 mm leveä, jonka vuoksi se on hieman isokokoinen kello. Sinn U1 soveltuu parhaiten isoille ja keskikokoisille ranteille. Toisaalta kelloa voi myös käyttää, vaikka olisi pieni ranne, jos tykkää isoista kelloista. Kuoren paksuus on noin 14 mm, jonka vuoksi kello ei ole tahattoman iso sen pituussuunnassa.

Kellon istuvuus ranteessa on poikkeuksellisen hyvä sen muotoilun ansiosta. Kruunu sijaitsee myös kello neljän kohdalla, jotta se ei moukaroi kättä. Alaviistoon osoittavat reunusteet parantavat kellon istuvuutta ranteessa.

Koneiston tiedot:

Sellita SW 200-1 automaattikoneisto.
Sinn U1 kellon koneisto on Sellitan valmistama SW 200-1 automaattikoneisto.
 • Koneisto: automaatti, itsensä vetävä automaattikoneisto
 • Koneiston malli: Sellita SW 200-1 (Sveitsi)
 • Käyntivara: 38 tuntia
 • Kellonkivet: 26
 • Värähdykset: 28800/h, 4Hz
 • Iskunkestävyys: DIN 8308 standardin mukaan

Sinn 104:n tapaan myös U1 käyttää Sveitsiläistä Sellitan SW 200-1 automaattikoneistoa. Itsensä vetävässä automaattikoneistossa on tarjolla 38 tunnin käyntivara. Oman kokemuksen perusteella kruunua tulee pyörittää noin 40 kertaa ympäri, jotta käyntivara latautuu täyteen.

Automaattikoneisto värähtelee 28800 kertaa tunnissa, joka on tyypillistä useimmille automaattikoneistoille. Sellitan koneistot ovat hyviä siitä, että monet kellosepät osavat huoltaa niitä. Kirsikkana kakun päälle koneisto on iskunkestävä DIN 8308 standardin perusteella tehden siitä pitkäikäisen valinnan.

Kellon toiminnot:

Sinn U1 kello pimeässä. Luminoidut indeksit hohtavat kirkkaasti.
Kellotaulu on poikkeuksellisen kirkkaasti luminoitu, koska sitä käytetään sukelluskäytössä pimeässä. Luminoidut indeksit erottuvat selkesti pimeässä.

Sinn U1 rannekello tarjoaa monipuolisesti erilaisia toimintoja ja ominaisuuksia. Sen kellotaulusta löytyy kolmen viisarin lisäksi päivämääränäyttö. Sekuntiviisarissa on pysäytystoiminto ja kello kestää hyvin matalapainetta. Kellon kruunu sijaitsee poikkeuksellisesti kello kolmen sijasta kello neljässä, jotta se painaa kättä vähemmän. Ruuvilukittava vetonuppi on hyvin jämäkän tuntuinen ja vaatii hieman voimaa sen käyttämiseen.

Kellon aikakehä kääntyy, kuten sukeltajankelloissa yleensä. Aikakehässä on stepit yhden minuutin välein, joten ajan saa mitattua tarkasti. Kellotaulu on kirkkaasti luminoitu ja siinä luultavasti käytetään Grade X1 C3 Super LumiNovaa. Kello on magneettisuojattu DIN 8309 standardin mukaan.

Sinn U1 Diving kello

Kellotaulun suojauksesta huolehtii safiirilasi, joka on heijastamaton. Heijastamaton pinnoite löytyy myös kellon takakannesta, mutta siinä ei ole safiirilasia, kuten Sinn 104:ssä. Tämä on luultavasti tehty sen takia, että kellosta tulisi mahdollisimman vesitiivis. Sinn 104:n tapaan myös U1:n takakansi on kiinnitetty paikoilleen ruuveilla.

Heijastamattoman safiirilasin hyöty on se, että kello näyttää siltä, kuin siinä ei olisi lasia ollenkaan. Tämän vuoksi kellon indeksit näkee nopealla vilkauksella katselukulmasta riippumatta.

Kellon kuori on myös hyvin heijastamatonta. Auringonvalossa Sinn U1 ei kiillä, vaan väri on kuin mattahopeaa. Puolestaan Sinn 104:ssä on erikseen kiillotettu kuori, joka hohtaa auringossa. Yläpuolella olevasta videosta näkee kuoren värin hieman paremmin, kuin kuvista.

*Sinn U1 Diving on saatavilla metalli-, kumi- ja nahkarannekkeella. Kumirannekkeisen mallin hinta on 2260 euroa, kun taas puolestaan metallirannekkeiselle tulee hintaa 2610 euroa. Kellosta on myös saatavilla kaksi erikoisversiota. Toinen on täysin musta PVD-muokattu Sinn U1S E, kun taas puolestaan toinen on täysin harmaa Limited Edition versio.

Kellon lugiväli on 22 mm ja sen rannekkeet ovat vaihdettavissa. Sinn U1:lle on käytännössä saatavilla kaikenlaisia rannekkeita. Rannekkeen pituus on noin 180 – 230 mm.

Kumirannekkeet ovat tyypillisiä sukelluskelloissa. Kumihihnat suunniteltiin alunperin täysin sukeltajia varten. Sen vuoksi ne soveltuvat täydellisesti uimiseen ja sukeltamiseen. Nykyään kumirannekkeita ei käytetä enää ainoastaan sukelluskelloissa, vaan niitä voi nähdä monenlaisssa kelloissa.

Kumiranneketta käytetään erityisesti sukelluskelloissa, koska sen hihna voidaan kiristää sukelluspuvun päälle todella tiukasti. Sen ansiosta kello ei lähde sukellusretkellä irti kädestä. Voi olla katastrofaalista, jos rannekellon hihna katkeaa tai kello tippuu ranteesta sukeltaessa, koska sen avulla katsotaan kauanko ilmaa on jäljellä.

Jokapäiväisessä käytössä kumirannekkeet toimivat muuten hyvin, paitsi jos on kuuma helle tai aiot harrastaa kello kädessä hikiurheilua. Varsinkin kuumalla kelillä kumirannekkeet voivat alkaa hiostamaan kättä, jolloin kelloa ei halua pitää kädessä. Toisaalta kumirannekkeet ovat hyvin kestäviä ja ne on helppo pestä merivedestä tai muusta liasta. Voit lukea eri kellojen rannekkeista lisää kellon valintaoppaasta.

Sinn erikoisteknologiat:

Sinn on tunnettu heidän omista erikoisteknologioistaan, jotka luovat kelloille uniikkeja piirteitä. Useita korkean vaatimustason vaativia sertfikaatteja omaavasta Sinn U1:stä ei toimintoja puutu. Sinn U1 hyödyntää kahta heidän kehittämäänsä erikoisteknologiaan.

Kellon Bezel eli aikakehä on TEGIMENT käsitelty, jonka takia se on erityisen kova ja kestävä perinteiseen metalliin verrattuna. TEGIMENT käsittely ei ole päällystekerros, vaan työtapa. Sen avulla kellon aikakehän naarmuuntuminen estyy huomattavasti ja metallin kovuusaste on todella paljon suurempi.

Captive Bezel: Sinnin kehittämä teknologia, jonka avulla kellon aikakehä on suunniteltu sillä tavalla, että se ei pääse irtoamaan. Monet muut kellot käyttävät aikakehän paikallaanpitämiseen pelkästään yksinkertaista snap-in lukitusmekanismia, jonka vuoksi niiden kellotaulut voi irrota kovista iskuista. Captive Bezel teknologian avulla kellon aikakehä ei irtoa kovista iskuista.

Yhteenveto Sinn U1 rannekellosta

Sinn U1 kello metallirannekkeella.
Sinn U1 Diving on saatavilla myös nahka- ja metallirannekkeella.

*Sinn U1 Diving on kieltämättä täysverinen sukelluskello. Kellon ulkonäkö on todella näyttävä, joka osittain johtuu paksuista viisareista ja mattapohjaisesta värityksestä. Sinn U1 on paljon muutakin, kuin pelkkä työkalukello. Se on teknillinen kello, joka on kuitenkin hyvin tyylikkään näköinen.

Pienet yksityiskohdat, kuten heijastamaton kellotaulu tekee kellon lukemisesta helppoa auringonpaisteessa. Voin suositella kelloa erityisesti isoranteisille, koska tämän paremmaksi eivät joka päiväiset käyttökellot mene.

Kellon perustiedot:

 • Kello: Sinn U1 Diving – 1010.010
 • Valmistusmaa: Saksa
 • Kategoria: miesten kellot
 • Hinta: 2.260 euroa

Kellokuoren tiedot:

 • Kellotaulun leveys: 44 mm
 • Kuoren paksuus: 14,3 mm
 • Paino: 113 g (ilman ranneketta)
 • Rungon materiaali: saksalainen sukellusveneteräs (helmipuhallettu ja merivedenkestävä)
 • Lasityyppi: safiirilasi (heijastamaton)
 • Vesitiiviys: 1000 m / 100 atm (erikoisvesitiivis, kestää syvä- ja laitesukeltamista), Täyttää DIN 8310 standardin vesitiiviysvaatimukset ja on valmistettu DIN 8306 standardin sukellusnormin mukaisesti.
 • Lukitus: kierrelukittu nuppi
 • Takakansi: ruuvikiinnityksellä kiinitetty takakansi

Rannekkeen tiedot:

 • Rannekkeen materiaali: kumi / silikoni
 • Rannekkeen pituus: 180 – 230 mm
 • Rannekkeen leveys eli lugiväli: 22 mm
 • Vaihdettavissa: kyllä

Suosittelen tilaamaan Sinn-rannekellot niitä jälleenmyyvästä, kotimaisesta *Kulta-Center verkkokaupasta.

Jaa

Uusimmat

Suositut