TAG Heuer Formula 1 kelloarvostelu

-

Tag Heuer Formula 1 rannekello.
TAG Heuer on ikoninen kellomerkki, joka on erityisesti tunnettu sporttikelloista. Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

TAG Heuer on sveitsiläinen kellonvalmistaja, joka on valmistanut kelloja jo vuodesta 1860. Kellopaja on erityisen tunnettu sen ikonisista sporttikelloistaan ja sloganista #dontcrackunderpressure. Kuuluisimpiin Tag Heuerin kelloihin kuuluu Steve McQueenin kautta tullut Monaco ja moottoriurheiluun liittyvät Autavia ja Carrera.

*TAG Heuer Formula 1 kellomalliston ulkonäkö on saanut innostuksensa autourheilusta. Kellomerkillä on erityinen historia, sillä TAG Heuer oli Formula 1-sarjan virallinen ajanottaja vuosina 1992 – 2003.

Sporttikelloihin kuuluvan TAG Heuerin tunnistaa helpoiten sen pelastusrenkaan muotoisesta kellotaulustaan. Kello on vuonna 2022 kaikista edullisin Tag Heuer ja sen hintalappu on 1.350 euroa. Formula 1 kuuluu TAG Heuerin suosituimpiin kellomalleihin sen hinta-laatusuhteen ansiosta.

TAG Heuer Formula 1 rannekello

Tekniset tiedot:

  • Kello: TAG Heuer Formula 1 WAZ1110.FT8023
  • Kellotaulun leveys: 41 mm
  • Vesitiiviys: 200 m (kestää uintia ja sukellusta)
  • Paino: 140 g
  • Rungon materiaali: titaanikarbidilla päällystetty teräs (PVD)
  • Rannekkeen materiaali: kumi
  • Koneisto: kvartsikoneisto
  • Käyntiaika: 2 – 3 vuotta
  • Hinta: 1.350 €

Kellotaulun leveys on 41 mm, joten se soveltuu täydellisesti suurimmalle osalle miehistä. Tag Heur Formula 1:n muotoilun ansiosta se on hyvin ergonominen ja soveltuu lähes kaikkiin ranteisiin.

Kellon kumirannekkeessa on monipuoliset säätöominaisuudet ja sen saa niin kireäksi kuin haluaa. Kellon istuvuus ranteessa on lähes täydellistä ja sen olemassaolon unohtaa nopeasti. *Formula 1:n pitämistä ranteessa voi kuvailla jopa kellonautinnoksi.

Sveitsiläinen kvartsikoneisto on luonnollisesti laadukas ja kestävä. Kellon käyntiaika on TAG Heuerin mukaan noin 2 – 3 vuotta käytöstä riippuen. Sen jälkeen patterin joutuu vaihtamaan joko itse tai kellosepällä. Kellon luvataan myös olevan hyvin tarkka ja se edistää kuukaudessa noin -1 – 11 sekuntia. Kvartsikoneistot ovat pääosin hyvin kestäviä, joten kello on patterin vaihtamista lukuunottamatta hyvin huoltovapaa. TAG Heuer Formula 1 malleja on myös saatavilla automaattikoneistolla pienestä lisähinnasta.

Tag Heuer Formula 1 rannekello kokonaan kuvassa.
Tag Heuer Formula 1 tulee varustettuna kumisella, nahkaisella tai metallisella rannekkeella. Kellon ulkokuoressa on PVD pinnoite, jonka avulla metallin ominaisväriä voi muuttaa.

Ominaisuudet ja toiminnot

*TAG Heuer Formula 1 tarjoaa 200 m vesitiiviyden, joka on enemmän kuin tarpeeksi arkikäyttöön. Kello kädessä voi pestä kädet, käydä suihkussa, uimassa ja sukeltamassa huoletta. Kumiranneke ja pyöreä kellotaulu lisää kelloon sukeltajakellomaista fiilistä.

Kelloa ei kuitenkaan voi kutsua sukeltajakelloksi, koska sen kellotaulu ei käänny, kuten Sinn 104:ssä. Toinen syy sille, miksi Tag Heuer Formula 1 rannekelloa ei voi kutsua sukelluskelloksi on sen indeksit. Luminointi on pimeällä hyvin heikkoa kellon indekseissä, joten sitä ei voi suositella sukelluskäyttöön.

Kellon toiminnallisuus on hyvin rajallista, joka on myös toisaalta hyvä asia kellon minimalismin kannalta. Kellotaulusta löytyy päivämääränäyttö, josta näkee kuukauden päivän, mutta ei viikonpäivää.

Kellon kruunu on hieman löysän tuntuinen, mutta sen avulla päivämäärän ja ajan saa kuitenkin säädettyä helposti. Olin ehkä hieman pettynyt kruunun laatuun, koska se tuntui paljon halvemmalta, kuin muut kellon osat.

Kellon materiaalit

TAG Heuer Formula 1 kellojen rungot on valmistettu titaanikarbidilla päällystetyllä teräksellä. Tämän PVD (Physical Vapor Deposition) työtavan ansiosta kellot on päällystetty erikoispinnoitteilla. Niiden avulla esimerkiksi metalliosien värejä voidaan vaihdella. Jos kello on rankassa käytössä niin pinnoite voi alkaa kulumaan ajan myötä, mutta uskon, että se ei ole suuri ongelma sveitsiläisen laatukellon kanssa.

Kaikista halvin Tag Heuer Formula 1 kello on valmistettu kumirannekkeella. Kumihihnat oli alunperin suunniteltu sukeltajia varten, koska niiden avulla kello saatiin kiristettyä niin kireälle, kuin haluttiin. Nykyään kumirannekkeita käytetään kaikenlaisissa kelloissa, kuten Tag Heuereissa. Kumirannekkeet soveltuvat erityisen hyvin uimiseen ja sukeltamiseen, jonka vuoksi niitä suositaan usein sukeltajankelloissa.

Kumiranneke ei missään nimessä ole kaikista elegantein vaihtoehto puvun kanssa, jonka vuoksi kelloa on saatavilla myös metallirannekkeella. Jos kumirannekkeen haluaa päivittää metalliseen tulee hintaa kellolle lisää 150 euroa. Toisaalta kumirannekkeet ovat todella kestäviä ja ne on helppo pestä veden avulla.

Tag Heuer Formula 1 on varustettu safiirilasilla, joka on myös todella kestävä valinta. Safiirilasit ovat synteettisesti valmistettuja laseja, joiden naarmuttaminen on vaikeaa. Teoriassa safiirilasia pystyy naarmuttamaan vain timantilla. Safiirilasin kovuus MOH-asteikolla on noin 8 – 9, joten kellon elinikä on sen puolesta pitkä.

Kellon ulkonäkö

Formula 1 Tag Heuer rannekello edestä.
Kellon ulkonäkö on sen merkin lisäksi yksi kellon parhaista asioista. Kellon ulkoasu on kuin Formula-auton renkaasta, jonka vuoksi monet autourheilun fanit pitävät siitä.

Kellon ulkonäkö muistuttaa sen moottoriurheilun taustastaan. Kellotaulu näyttää rengasmaiselta ja sen numerot ovat isokokoisia. Kellotaulu on todella selkeä ja se on suunniteltu niin, että kellonajan näkee helposti nopeudesta riippumatta.

Kellon urheilullinen ja ajaton muotoilu näkyy eripuolilla kelloa. Kello kuuden ja kahdentoista kohdalla on isokokoiset numerot, joiden avulla ei mene sekaisin kellonajasta. Puolestaan kello kuuden yläpuolella lukee teksti Formula 1, joka muistuttaa TAG Heuerin Formula-taustasta. Kellokuuden alapuolella lukee Swiss made, jotta ei unohda sitä, että kello on valmistettu Sveitsissä. Päivyri on sijoittu kello kolmen kohdalle ja siitä näkee hyvin selkeästi päivämäärän. Viikonpäivää ei kellosta näe, koska siitä puuttuu Day-toiminto.

Kelloa on saatavilla myös muilla väreillä kuin mustana. Kellotaulun värin voi valita muun muassa sinisen, harmaan ja Gulf-merkin oranssinsinisestä. Kaikista suosituin kellotaulun väri on sininen. Jos haluat erikoisemman näköisen kellon, kannattaa valita Gulf-merkin sini-oranssi-raidallinen kellotaulu.

Kellon rannekevaihtoehdot ovat kumi-, nahka ja teräs. Kaikista erikoisin TAG Heuerin oma ranneke kellolle on sininen nahkaranneke, jossa on oranssit tikkaukset. Se varmasti kääntää katseita itseensä ja muistuttaa Gulf-merkistä.

*TAG Heuer Formula 1:n rannekkeen lukitusmekanismi on hyvin käytännöllinen ja se toimii hyvin. Lukitusmekanismi tuntuu todella kestävältä ja siltä, että se ei aukea itsestään vahingossa. Kumiranneke on arkisempi vaihtoehto, kuin metalliranneke, mutta se on erityisen hyvä, jos aikoo käyttää kelloa urheiluun.

Johdanto

Yksi suosituimmista Tag Heuerin nykyisistä kellomalleista sisältää paljon hyvää. Kellon suurin vahvuus on sen brändi. Tag Heuer on tunnettu sveitsiläinen kellomerkki, joka kuuluu LVMH-konserniin. Kaikista halvimpana Tag Heuer rannekellona *Formula 1 tarjoaa hyvää vastinetta rahoille.

Laadultaan kello on erinomainen ja siinä on kaikki ominaisuudet, joita tämän hintaluokan kellolta voi odottaa. Safiirilasi ja 200 m vesitiiviys sekä teräsrunko on kellon käyttöikää pidentäviä seikkoja.

Kellon huonoihin puoliin kuuluu muun muassa löysän tuntuinen kruunu, pimeässä heikosti hohtavat indeksit ja se, että kellotaulu ei käänny. Toisaalta monia ensikellon ostajia nämä seikat eivät haittaa, koska brändin arvokkuus kumoaa ne.

Tag Heuer Formula 1 on hyvä kello niille, jotka tykkäävät Tag Heuerin merkistä ja Formuloista. Osa saattaa pitää kvartsikelloa tyylivirheenä, mutta kvartsikello on kätevä, koska sitä ei tarvitse vetää erikseen toisin kuin automaattista kelloa. Kello on suurimalle osalle täydellinen kello, koska se näyttää hyvältä ja sillä on hieno historia sekä se pysyy aina ajassa, eikä sitä tarvitse erikseen vetää, kuten automaattista kelloa.

Jaa

Uusimmat

Suositut