Kellomerkki esittelyssä: Corum

-

Corum rannekello
Corum on sveitsiläinen luksuskellopaja. * Sisältää affiliate-linkin.

Sveitsiläinen Corum on kellonvalmistaja, joka nauttii varsinkin erikoisempien ja harvinaisempien kellojen ostajien suosiota. Kellomerkki on varsin tunnettu sen vallankumouksellisista muoto- ja värimaailmoista sekä eksklusiivisista, harvinaisista kelloista joita valmistetaan vain pieni erä.

Vuonna 1955 perustettu Corum valmistaa sveitsiläisiä luksuskelloja laatu, eikä määrä edellä ja heidän monista kelloistaan on tullut ikonisia klassikoita. Heidän kaikista tunnetuin malli on Corum Admiral’s Cup.

Corum Admiral's Cup
Corum Admiral’s Cup kuuluu koko 1900-luvun ikonisimpien kellojen joukkoon.

Corum tarjoaa erittäin laajalla skaalalla kelloja eri tyylejä ja käyttötarkoituksia varten. Heidän kellomallinsa menevät suoraan toisesta ääripäästä toiseen. Hyvänä esimerkkinä käy Corum Bubble rannekello, jossa kellotaulussa on hain silmät ja suu sekä taustalla armeijahenkinen kuviointi. Puolestaan naisten Corum Admiral Legend rannekello muistuttaa hyvin pitkälti mitä tahansa naisten kelloa, jossa on indekseissä hieman tavallista enemmän timantteja.

Corum rannekellot

Corumin mallisto on todella laaja, mutta se voidaan jakaa noin muutamaan eri ryhmään. Ensimmäisen ja kaikista tärkeimmän ryhmän brändin kannalta muodostaa erilaiset abstraktit ja radikaalit kellot, joiden ulkonäkö eroaa huomattavasti suurimmasta osasta kelloista. Tähän kellojoukkoon mahtuu mukaan niin kellot, jotka on tehty muistuttamaan sivusta katsottuna kuuluisia siltoja ja myös ne kellot, joiden kellotaulua koristaa ihmisen pääkallo. Timantit ja brassaileva ulkonäkö on tyypillistä koko kellomallistolle.

Corum Golden Bridge
Corum Golden Bridge on vuonna 1980 julkaistu klassikko, jonka design on tehty muistuttamaan sillan ulkonäköä. Kellon pohjalta on myös tehty myyntiin tarkoitettu isokokoinen pöytä, joka kertoo paljon kellomerkin luovuudesta ja rohkeudesta.
Corum X-Ray
Corum X-Ray on pimeässä hohtava kello, joka on massiivisen kokoinen. Sitä on saatavilla 42 mm, 47 mm ja 52 mm versioina. Kellon alkuperäinen versio oli suuri menestys 60-luvulla.
Corum Admiral
Corum Admiral on kellomerkin suosituin malli ja se edustaa kellomerkin hillitympää puolta. Admiral on täysin vakavasti otettava kello ja sen ulkonäkö huokuu luksusta kellotaulun kuvioinnin ja timanttisen bezelin ansiosta.

Toiseen luokkaan kuuluu vakavammin otettavat kellot, jotka kuitenkin ovat myös sieltä kellojen tyylin yläpäästä. Näissä kelloissa on usein tyypillinen muotoilu ja väritys, mutta niissä käytetään paljon timantteja, joiden avulla luodaan arvokkaan luksuskellon vaikutelma. Tyypillinen ensikellon etsijä saattaa hieman vieroksua runsasta timanttien käyttöä kellotaulussa, mutta ne kuitenkin kiistatta luovat varsin tyylikkään tunnelman varsinkin illan pimetessä. Voisin kuvitella pitäväni Corumin timanttista rannekelloa Monacon kasinon pokeripöydässä sikari suussa.

Corum Bubble 47 Chronograph
*Corum Bubble 47 Chronograph on yksi kellovalmistajan hauskimmista malleista, jota on tehty rajattu määrä. Kellotaulua koristaa hain kasvot ja armeijan maastokuviointi. Kellon saa tilattua 7.170 euron hintaan.
Corum Admiral Skeleton
*Corum Admiral Skeleton on luurankokello, jonka kellotaulun läpi näkee suoraan kellon sydämeen eli koneistoon. Skeleton-kellot ovat suosittuja varsinkin nuorten keskuudessa. Sellaiselle tulee hintaa 10.100 euroa.

Kokonaisuudessaan Corumin kellomallit ovat hyvin poikkeuksellisen näköisiä ja ne poikkeavat suuresti jopa mallien sisällä. Corum Admiral Skeleton on hyvä vaihtoehto, jos pitää uniikimmista skeleton-kelloista, joista näkee suoraan koneiston sisään kellotaulun läpi. Puolestaan Corum Buble 47 Chronograph on loistava valinta esimerkiksi kesäkelloksi, jota ei ota niin vakavasti.

*Katso lisää Corumin kellovalikoimaa

Corumin historia lyhyesti

Corum perustettiin La Chaux-de-Fondsissa, Sveitsissä vuonna 1955. Sen perustajat ovat Gaston Ries ja hänen veljenpoika Rene Bannwart. Kellomerkistä tuli alunperin tuunnettu, kun he valmistivat kellon, joka oli tehty 20 dollarin kultaisesta kolikosta. Kellosta tuli niin haluttu, että kellomerkin suosio kasvoi räjähdysmäisesti.

Nykyään Corum on tunnettu vuosittain julkaistuista uusista kelloista, joita valmistetaan hyvin pieni ja rajattu erä. Tämän vuoksi monet Corumin suosituimmat mallit ovat hyvin kalliita käytettyinä. Toisaalta Corum valmistaa myös osaa kelloista suurempia määriä, jolloin hinnat pysyvät alhaisempina.

Yhtiön perustaja Rene Bannwart kuoli vuonna 2010 ja kolme vuotta myöhemmin kellomerkki myytiin kiinalaiselle CityChamp Watch & Jewellery konsernille. Kellojen tyyli ja laatu on kuitenkin pysynyt samana, joten brändi ei ole kärsinyt kolausta yritysostosta.

Admiral – suosituin kellomalli

Corum Admiral Legend 42
Corum Admiral Legend 42 on koko kellobrändin kaikista suosituin kellomalli. Se on saanut inspiraationsa merenkulusta, jo vuodesta 1960 asti. Corum on täysverinen merenkäyntiin ja veneilyyn tehty kello.

Admiral on kiistatta Corumin suosituin kellomalli. Sen juuret ulottuu 1960-lukuun, josta kello on saanut veteen, purjehtimiseen ja laivoihin liittyvän ulkonäkönsä. Muita Corumin ikonisia kellomalleja on tietenkin Bubble ja Golden Bridge, mutta ne ovat paljon tuoreampia, kuin Admiral Legend.

Kellon nimi on virallisesti Corum Admiral Legend 42, mutta sitä kutsutaan myös nimellä Admiral’s Cup. Muun muassa kellotaulussa lukee teksti ”Admiral’s Cup”, joka saattaa hämentää monia kellon oikeasta nimestä. Kellobrändi käyttää molempia nimityksiä yhtä usein, joten ne viittaavat samaan kelloon ja tarkoittavat samaa asiaa.

Kellon nimitys 42 tulee tietenkin kellotaulun leveydestä, joka on 42 millimetriä. Kellon kuoret on kiilotettu, kuten Sinn 104 rannekellossa. Sen avulla kellon kuoret loistavat auringon paisteessa häikäisevän upeasti.

Kellotaulua koristaa viestiliput eli signaaliliput, joita käytetään laivojen välisessä viestinnässä. Viestiliput perustuu kansainväliseen merenkulkuun liittyviin sopimuksiin, jonka vuoksi ne on hieno yksityiskohta kellossa. Kellotaulusta löytyy myös päivämääränäyttö, mutta ei viikonpäivänäyttöä. Osa saattaa pitää viikonpäivänäytön puuttumista kellon miinuspuolena, mutta toisaalta suurin osa tietää viikonpäivän, vaikka ei katsoisi sitä kellosta.

Kello on varustettu automaattisella koneistolla, joka tarjoaa 42 tunnin käyntivaran sen 42 millimetrin kellotaulun lisäksi. Vesitiiviys ei onneksi ole 42 m, vaan 300 m, joten se soveltuu hyvin uinti- ja sukelluskäyttöön. Kellotaulua suojaa safiirilasi, joka on käytännössä naarmuuntumaton. Sitä pystyy teoriassa naarmuttamaan vain timantilla, jonka vuoksi se on erityisen kestävä. Mineraalilasiin verrattuna safiirilasi on aina paljon pitkäikäisempi ja kestävämpi valinta, koska mineraalilasit tuppaavat naarmuuntumaan ajan myötä, vaikka niistä pitäisi hyvää huolta.

Kellon ranneke on valmistettu silikonista ja se on sininen, kuten kellon bezel. Kumiranneke on varsin hyvä vaihtoehto merenkulkuun tarkoitetulle kellolle. Alun perin kumirannekkeet suunniteltiin varta vasten sukelluskäyttöä varten. Kumihihnan hyöty on siinä, että sen saa kiristettyä todella tiukaksi sukelluspuvun ympärille. Sen avulla kello ei irtoa vahingossakaan kädestä sukelluskäytössä. Kumirannekkeen toinen hyöty on se, että se kestää hyvin merivettä ja kulutusta. Voit lukea lisää sukelluskelloihin liittyvistä asioista artikkelista parhaat sukeltajankellot.

Corum Admiral Legend 42 ei kuitenkaan ole sukeltajankello, koska siitä puuttuu monia sukelluskellolle tyypillisiä ominaisuuksia, kuten käänneltävä bezel. Kello on tehty varsinkin veneilemisestä pitäville, mutta se toimii myös hyvin kuivalla maalla. Corum Admiral Legend sopii loistavasti illan laskeuduttua bilekäyttöön tai illalliselle. Lue lisää *Corum Admiral Legend 42 rannekellosta.

Johdanto

Corum on täysin varteenotettava sveitsiläinen kellomerkki, jonka mallisto tarjoaa monipuolisia kelloja. Kellomerkiltä löytyy varsin hyviä ”ökykelloja”, joissa timanttien ja kullan kanssa ei ole säästetty. Toisaalta valikoimasta löytyy myös edullisimpia vaihtoehtoja, joissa on omalta osaltaan laadukasta tyyliä.

Corumin vahvuusalue on ehdottomasti heidän kellojensa design, joka on uniikki ja muista kellomerkeistä erottuva. Kellojen laatu, eksklusiivisuus ja värimaailmojen ennakkoluuloton käyttäminen viimeistelee sveitsiläisen insinööriosaamisen kanssa hienon kellomerkin.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut