Seiko Presage Style 60s – Moderni vintage kello

-

Seiko Presage Style 60s rannekello
Seiko Presage Style 60s on japanissa valmistettu modeni vintage kello. Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, merkitty * -merkillä.

Seiko Presage Style 60s on ulkonäöltään klassisen tyylikäs rannekello, jossa on kuitenkin modernia tekniikkaa. Se pohjautuu legendaariseen Seikon Crown Chronograph rannekelloon, joka julkaistiin jo vuonna 1964. Kello oli siihen aikaan japanin ensimmäinen kronografikello, jonka vuoksi siitä muodostui heti klassikko.

Puolestaan kellomerkkinä Seikolla on arvostettu japanilainen brändi ja se on valmistanut kelloja jo vuodesta 1881 asti. Kellomerkki on erityisen tunnettuja tarkkuudesta ja kestävyydestä sekä japanilaisesta laadusta.

Seiko Presage Style 60s koneisto

Seiko 4R35 koneisto
Seikon In-House automaattikoneisto julkaistiin alunperin jo vuonna 2011 korvaamaan vanhentunut malli. Koneisto on kestänyt aikaa ja monet ovat kertoneet sen olevan erittäin kestävä ja luotettava automaattikoneisto. Koneiston tarkkuuslukemat eivät kuitenkaan ole kaikista parhaat, kuten on selvinnyt monessa puolueettomassa testissä.
 • Koneisto: Automaattikoneisto
 • Valmistaja: Seiko
 • Koneiston malli: 4R35
 • Valmistusmaa: Japani
 • Käyntivara: noin 40 tuntia
 • Kellonkivet: 23
 • Värähdykset: 21.600 kertaa tunnissa
 • Julkaisuvuosi: 2011
 • Hacking-toiminto: Kyllä
 • Käsin vedettävä: Kyllä
 • Suojaus: Seiko Diashock

*Seiko Presage Style 60s käyttää japanissa valmistettua automaattikoneistoa, joka on Seikon valmistama. Koneiston malli on 4R35 ja sitä käytettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2011. Koneisto tarjoaa 40 tunnin käyntivaran, joka on tyypillinen suurimmalle osalle miesten automaattikelloista. Käyntivara on sopivan riittävä arkikäyttöön ja, kun kelloa pitää ranteessa ei se käytännössä koskaan pysähdy.

Seikon automaattikoneisto värähtelee 21.600 kertaa tunnissa ja siinä on 23 kellonkiveä, jotka ovat käytännössä kellon koneiston laakereita. Ennen kellonkivet oli jalokiviä, mutta nykyään ne ovat synteettisesti valmistettuja. Kellosta löytyy hacking-toiminto, jonka avulla sekuntiviisarin voi pysäyttää ajan asettamisen ajaksi. Näin kellon aika saadaan sekuntilleen tarkaksi. Kello on myös käsin vedettävä, joten jos rannekelloa ei halua pitää ranteessa koko päivää voi sen käyntivaran ladata myös pyörittämällä ruuvikruunua. Koneistosta löytyy myös Seikon Diashock suojaus, joka lisää kellon pitkäikäisyyttä.

Koneisto ei saa pisteitä sen tarkkuudesta sillä se ei ole kaikista tarkin, kuten muut saman hintaluokan kellot. Kellon tarkkuuslukemat ovat noin +45 / -35 sekuntia päivässä, joten ne eivät ole maailman tarkimmat. Koneiston huoltoväli on tyypillisesti noin viisi vuotta.

Kellon toiminnot

*Seiko Presage Style 60s tarjoaa riittävää toiminnallisuutta sen hintaluokan kelloksi. Kellotaulusta löytyy päivämääränäyttö, jota ei vielä ollut 1960-luvulla julkaistussa mallissa. Viikonpäivänäyttö puuttuu, mutta toisaalta moni tietää viikonpäivän jo valmiiksi ilman, että sitä katsoo kellosta. Siksi päivämääränäyttö riittää usein kellon ainoaksi toiminnoksi.

Kellotaulun indeksit ja osoittimet on luminoidut, joten ne näkyvät myös pimeällä. Luminointi on riittävän kirkas, että kellosta näkee ajan nopealla vilkauksella myös todella pimeissä olosuhteissa. Seiko SRPG07J1 tarjoaa 50 m / 5 bar / 5 atm (ISO 2281) vesitiiviyden, joten se on vain rajoitetusti vesitiivis. Kello kädessä ei siis saa mennä sukeltamaan, koska kello ei ole tehty kestämään sitä. Käytännössä kello kädessä voi uida, mutta itse en menisi välttämättä uimaan kello kädessä, jos sen vesitiiviysluokka on alle 100 m.

Kellotaulun suojauksesta huolehtii Hardlex-lasi, joka eroaa hieman mineraalilasista. Seiko käyttää kelloissaan hardlex-lasia, joka on kemiaalisesti käsitelty siten, että se pystyy tarjoamaan parempaa kestävyyttä naarmuuntumista vastaan. Yleensä mineraalilasit tuppaavat kuitenkin naarmuuntumaan ajan myötä, jonka vuoksi safiirilasi on aina pitkäikäisempi valinta rannekelloon. Teoriassa safiirilasia pystyy ainoastaan naarmuttamaan timantilla, mutta se ei kestä yhtä hyvin kovia iskuja kuin joustava mineraalilasi. Kellon lasityypeistä ja niiden MOH-kovuusasteikosta voit lukea lisää kellon valintaoppaassa.

Seiko SRPG07J1:n ulkonäkö

Seiko SRPG07J1 rannekello
Ulkonäkö on yksi parhaista Seikon puolista. Ruskea bezel korostaa kellon vintagetyylisyyttä, koska se liittyy perinteiseen vintage-aiheiseen värimaailmaan. Kellotaulun indeksit ovat hyvin simppelit ja ne ovat helposti luettavat. Teräskuori ja ranneke viimeistelevät kellon tyylitellyn ulkonäön.

Kellon ulkonäkö on suoraan 1960-luvulta niin sen ulkomuodon, kuin myös värien perusteella. Kellotaulun leveys on 41 mm, joten se soveltuu suurimmalle osalle miehistä juuri loistavasti. Yleensä noin 39 – 42 mm kellot ovat kaikista sopivimmat miehille. Toisaalta, jos ranne on hyvin iso silloin kannattaa suunnata katse kelloihin, joiden kellotaulun leveys on 43 – 46 mm. Jos isommat rannekellot kiinnostaa, kannattaa katsoa Sinn U1 kelloarvostelu, jossa on esittelyssä isokokoinen saksalainen sukeltajankello.

Kellon klassisen ulkonäön kruunaa kellon hopeanvärinen ruostumaton teräsranneke, jonka materiaalina on käytetty 316L kirurginterästä. Materiaali on erittäin vahvaa, taipumatonta ja halkeamatonta. Teräs kestää myös loistavasti korroosiota ja suolavettä tehden siitä pitkäikäisen valinnan. Kellon lugiväli on 20 mm, joten siihen on tarjolla runsas määrä erilaisia rannekkeita. Ranneke on hyvin vankka, eikä se heilu tai aukea vahingossa.

Kellon vintagetyylistä ulkonäköä luo sen ykrinkertaistettu bezel ja kellotaulu. Kellotaulusta löytyy perinteiset indeksit, joissa ei ole arabialaisia numeroita. Kellotaulu on todella selkeä ja siitä näkee kellonajan sekä päivän todella nopealla vilkauksella. Kellon hardlex lasi ei heijasta liikaa, jotta ajan näkee myös kirkkaammalla kesä säällä. Puolestaan ruskahtavan bezelin ulkonäkö on hyvin minimalistinen ja tyylikäs. Kellotaulussa lukee myös kellon malli ”Presage”, jos sattuu unohtamaan, mikä kello on ranteessa. Sen alapuolella lukee teksti ”Automatic”, joka viittaa kellon sisällä olevaan automaattiseen koneistoon. Kellon huolitellun ulkonäön kruunaa päivyri kello kolmen kohdalla.

Seiko Presage on suosittu kellomalli, jonka vuoksi siitä on olemassa monenlaisia variaatioita. Kelloa saa muun muassa lähes jokaisella värillä ruusukullasta siniseen. Rannekkeen voi valita teräsrannekkeen, kumirannekkeen, tekstiilirannekkeen tai nahkarannekkeen väliltä. Puolestaan kellotaulua on saatavilla muun muassa vihreänä, kirkkaan punaisena, mustana, valkoisena, ruskeana ja vielä monella muulla värillä. Puolestaan kellotaulu on saatavilla muun muassa indekseillä ja arabialaisilla- sekä roomalaisilla numeroilla. Seikon Presage mallistosta löytyy varmasti jokaiselle mieluinen kello, koska heidän valikoimansa on erittäin laaja ja monipuolinen.

Yhteenveto Seiko Presage 60s kellosta

Seiko Presage Style 60s
Seiko Presage Style 60s on yksi parhaimman näköisistä Seikon rannekelloista, jos Grand Seikoa ei lasketa. Foorumeilla osa pitää kelloa, jopa Grand Seikoa parempana.

*Seiko Presage Style 60s on tyylikäs miesten kello, josta löytyy sopivasti vintagetyyliä ja modernisuutta. Seiko on erityisen tunnettu sen kestävyydestään, jonka vuoksi kello on varmasti varsin pitkäikäinen valinta. Kellon uniikkia ulkonäköä luo sen ruskea bezel, jota ei näe kovin usein rannekelloissa merkistä riippumatta. Kiteytettynä *Seiko Presage Style 60s on laadukas miesten rannekello, joka tarjoaa japanilaista tyylikkyyttä kohtuullisella hinta-laatusuhteella.

Seiko Presage Style 60s tiedot:

 • Kello: Seiko Presage Style 60s
 • Valmistusmaa: Japani
 • Kategoria: miesten kellot
 • Kellotaulun leveys: 41 mm
 • Kuoren paksuus: 12 mm eli mahtuu kalvosinnappien alle
 • Vesitiiviys: 50 m / 5 ATM / 5 Bar (Kestää vesiroiskeita, mutta en suosittele uimakäyttöön)
 • Paino: 135 g
 • Rungon materiaali: ruostumaton teräs (316 L kirurginteräs)
 • Rannekkeen materiaali: ruostumaton teräs (316 L kirurginteräs)
 • Ranneke vaihdettavissa: kyllä
 • Lugiväli: 20 mm
 • Toiminnot: päivyri
 • Lasityyppi: Hardlex-lasi
 • Koneisto: Seiko 4R35 automaattikoneisto
 • Hinta: 590 €
 • Linkki: *Kotimaiseen verkkokauppaan

Jaa

Uusimmat

Suositut