Mikä rannekello kannattaa ostaa?

-

Mikä rannekello kannattaa ostaa?

Rannekellot ovat olleet suosittuja vuosisatojen ajan ja ne ovat yhä tänä päivänä merkittävä osa monien ihmisten pukeutumista. Rannekellot ovat erittäin käytännöllisiä, koska niistä näkee ajan tarkasti.

Ne ovat myös monipuolisia ja sopivat erilaisiin tilanteisiin, kuten työpukeutumiseen, arkikäyttöön ja juhliin. Siksi rannekelloja käytetään laajasti erilaisissa elämäntilanteissa ja niiden valikoima onkin valtavan laaja. Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia rannekellomalleja ja autamme sinua löytämään juuri sinulle sopivan kellon.

Rannekellomallit

Paras miesten kello
Erilaisia rannekelloja on olemassa moneen eri lähtöön.

Rannekellomalleja on valtava määrä ja ne tulevat erilaisissa muodoissa, koissa ja väreissä. Kellot vaihtelevat myös niiden materiaalivalintojen mukaan joihin kuuluu muun muassa metalli, nahka ja muovi.

Rannekellomallit vaihtelevat perinteisistä analogisista kelloista moderneihin digitaalisiin ja hybridikelloihin, joissa on monipuolisia toimintoja. Alapuolella tarkastelemme erilaisia rannekellomalleja ja autamme sinua löytämään juuri sinulle kaikista sopivimman vaihtoehdon. Suosittelen tilaamaan kellot Laatukoru -verkkokaupasta.

Analogiset kellot

Analogiset kellot ovat perinteisiä kelloja, joissa on puoli- tai täysiaikainen näyttö ja joiden kello- ja minuuttipiireissä olevat osoittimet näyttävät kellonajan. Ne ovat yleisimpiä rannekellomalleja ja ne tarjoavat usein metallista tai nahasta tehdyn rannekkeen. Analogiset kellot sopivat monenlaiseen pukeutumiseen ja niiden kellotaulut ovat helposti luettavissa.

Analogiset kellot ovat erittäin klassisen näköisiä ja ne sopivat hyvin perinteiseen pukeutumiseen tai arkikäyttöön. Ne ovat myös yleensä kestäviä ja niitä voidaan käyttää pitkään ilman sen suurempaa tarvetta hjuoltoon. Analogisissa kelloissa on usein lisätoimintoja, joihin lukeutuu muun muassa ajastin ja kalenteri.

Analogiset kellot ovat myös usein kellopiireissä arvostetumpia kuin digitaaliset kellot, joten ne sopivat varsin hyvin rannekellojen harrastajille sekä tekniikasta kiinnostuneille. Kaiken lisäksi analogiset kellot ovat saatavilla erilaisissa hintaluokissa, joten niistä on helppo löytää juuri se sopiva vaihtoehto omalle budjetillesi.

Digitaaliset kellot eli älykellot

Digitaaliset kellot eli älykellot ovat kelloja, joiden näyttö koostuu numeroista tai merkeistä. Ne näyttävät kellonajan, päivämäärän ja tarjoavat usein myös lisätoimintoja, kuten kalenterin tai hälytyksen.

Digitaaliset kellot ovat yleensä edullisempia kuin analogiset kellot ja ne sopivat erityisen hyvin urheilulliseen elämäntyyliin. Siksi digitaaliset kellot toimivatkin usein monella urheilu- ja treenikelloina. Niiden toiminnot ovat usein monipuolisempia kuin analogisissa kelloissa.

Digitaaliset kellot käytännössä toimivat yleensä paristoilla tai akulla, ja ne voidaan yhdistää myös älypuhelimeen. Digitaaliset kellot ovat myös yleisiä lahjoina ja niitä on saatavilla monilla eri muoto- ja värivaihtoehdoilla.

Hybridikellot

Hybridikellot ovat kelloja, jotka yhdistävät analogisen ja digitaalisen näytön parhaat puolet. Ne näyttävät kellonajan osoittimilla, mutta tarjoavat myös lisätoimintoja, kuten erilliset viestit ja hälytykset, mitkä näkyvät digitaalisessa näytössä. Hybridikellot ovat monipuolisia ja ne sopivat siksi sekä arkikäyttöön, että urheiluun. Ne tarjoavat parhaat puolet sekä analogisista että digitaalisista kelloista.

Hybridikellot tarjoavat monipuolisesti erilaisia toimintoja. Ne tarjoavat esimerkiksi digitaalisen näytön, jossa näkyy aika ja päivämäärä. Muihin toimintoihin lukeutuu muun muassa askelmittari, unen seurantajärjestelmä ja soittojen vastaanotto-ominaisuus. Hybridikelloissa on myös usein perinteisiä analogisten kellon toimintoja, kuten analoginen näyttö ja fyysiset viisarit, jotka tarjoavat lisää toiminnallisuutta ja mielenkiintoa kellon käyttäjille.

Mitkä asiat vaikuttavat rannekellon valintaan?


seiko-presage-style-60s-rannekello
Seiko 5 on suosittu kellomalli varsinkin nuorison keskuudessa. Kuvassa erikoismalli style 60s.

Rannekellon valintaan vaikuttaa useat eri tekijät, jotka on syytä huomioida. Näitä tekijöitä voivat olla esimerkiksi rannekellon koko ja muoto, väri, toiminnot, merkki ja hinta. Rannekellon valinnassa on tärkeää pohtia omia tarpeita ja mieltymyksiä sekä valita kello, joka tukee ja korostaa omaa tyyliä ja elämäntapaa. Tässä kappaleessa tutustumme tarkemmin niihin tekijöihin, jotka vaikuttavat rannekellon valintaan.

Koko ja muoto

Rannekellon koko vaikuttaa sen mukavuuteen ja istuvuuteen. On tärkeää valita oikea koko, jotta kello istuu hyvin ranteessa eikä liiku liikaa. Rannekellon koko määräytyy yleensä sen rannekkeen pituuden mukaan.

Rannekellon muoto vaikuttaa sen ulkonäköön ja tyyliin. Suurin osa kelloista on pyöreitä, mutta markkinoilla on myös olemassa neliön ja monikulmion muotoisia kelloja. Valitse omaan tyyliisi ja makuusi sopiva rannekello, joka useimmilla tarkoittaa pyöreää rannekelloa.

Materiaali ja väri

Rannekellon rannekkeen materiaali vaikuttaa sen kestävyyteen ja mukavuuteen. Yleisiä materiaaleja rannekkeissa ovat teräs, nahka, kumi ja kangas. Materiaali valitaan yleensä sen mukaan, millaisessa ympäristössä kelloa tullaan käyttämään ja minkälaiset ominaisuudet ovat tärkeitä, kuten vettä hylkivyys tai hengittävyys.

Rannekellojen värit ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä, joita harkitaan usein kellon valinnassa. Väri ei pelkästään vaikuta kellon ulkonäköön, vaan se voi myös viestiä omaa henkilökohtaista tyyliä ja luonnetta.

Yleisimpiä rannekellojen värejä ovat musta, hopea ja kulta. Nämä värit ovat perinteisiä ja ylellisiä, ja ne sopivat monenlaiseen ympäristöön ja asuun. Musta rannekello on usein tyylikäs ja elegantti valinta, ja se sopii erityisesti juhlapukeutumiseen. Hopea ja kulta ovat ylellisiä ja klassisen tyylikkäitä vaihtoehtoja, jotka sopivat hyvin niin arkipukeutumiseen, kuin juhlapukeutumiseenkin.

Myös muut värit rannekelloissa ovat yleistyneet viime vuosina, ja nykyään kelloja on saatavilla monenlaisissa eri väreissä, kuten punaisena, sinisenä, vihreänä, keltaisena ja oranssina. Nämä värit tuovat rannekelloon elävyyttä ja henkilökohtaista luonnetta, ja ne sopivat erityisesti nuoremmille käyttäjille tai niille, jotka haluavat erottua joukosta. Räikeät värit ovat erityisen tyypillisiä digitaalisissa älykelloissa.

Toiminnot

Rannekellot ovat monikäyttöisiä ja teknisesti kehittyneitä laitteita, joissa on useita erilaisia toimintoja. Tässä on lueteltu joitain yleisimpiä rannekellojen toimintoja jotka tulee usein vastaan:

 1. Kalenteri: Monet rannekellot sisältävät kalenterin, joka näyttää päivämäärän, viikonpäivän ja kuukauden. Joissain rannekelloissa on myös vuosikalenteri, joka näyttää vuoden ja kuukauden.
 2. Ajanottotoiminto: Useat rannekellot sisältävät ajanottotoiminnon, jolla voidaan mitata aikaa esimerkiksi urheilusuorituksen aikana. Toiminto voi olla digitaalinen tai analoginen ja se voi sisältää myös lisäominaisuuksia, kuten lap/split-toiminnon ja pariston säästötoiminnon.
 3. Äänitoiminnot: Joissain rannekelloissa on erilaisia äänitoimintoja, kuten herätyskello-ominaisuus, muistutus-ominaisuus tai hälytys. Kellon äänitoimintojen idea on se, että niiden avulla voi pysyä perässä ajankulusta. Esimerkiksi tasatuntisingaali on ominaisuus, jossa kello piippaa kerran tunnissa.
 4. Nettiyhteys: Monet älykellot sisältävät mahdollisuuden ottaa yhteyden nettii esimerkiksi Bluetoothin tai Wi-Fin avulla. Niiden auvlla kello voidaan myös esimerkiksi yhdistää älypuhelimeen tai tietokoneeseen. Tämän avulla rannekello voi esimerkiksi vastaanottaa puheluja, viestejä tai ilmoituksia älypuhelimesta.
 5. Seurantaominaisuudet: Joissain älykelloissa on aktiviteettiseuranto-ominaisuuksia, kuten askelmittareita ja sykemittauksia, joiden avulla voidaan seurata fyysistä aktiivisuutta ja terveyttä. Nämä toiminnot ovat erityisen hyödyllisiä urheilijoille ja aktiivisesti liikkuville ihmisille.
 6. Vesitiiviys: Monet kellot tarjoavat usein hyvät vesitiiviysominaisuudet. Vesitiiviydellä kerrotaan usein se paljonko kellon runko kestää painetta optimiolosuhteissa. Usein kannattaa suosia kelloja, joiden vesitiiviys on yli 100 metriä, koska ne ranteessa voi uida. Voit lukea kellon vesitiiviydestä lisää kellon vesitiiviys-oppaasta.

Suositut kellomerkit ja mallit

Tag Heuer Carrera 5
Tag Heuer Carrera 5 on suorastaan kellomaailman klassikko.

Kellomarkkinoilla on valtava määrä erilaisia merkkejä ja mallistoja, ja valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun ja tarpeeseen. Tässä on lueteltu muutamia suosittuja kellomerkkejä ja niiden mallistoja:

 1. Rolex: Rolex on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista kellomerkkeistä maailmassa. Se tarjoaa laajan valikoiman rannekelloja, jotka ovat tunnettuja laadustaan ja kestävyydestään. Rolexilla on useita eri mallistoja, kuten Datejust, Submariner ja Daytona, jotka ovat suosittuja niiden tyylikkään ja klassisen ulkonäön vuoksi.
 2. Omega: Omega on tunnettu kellomerkki, joka on yksi virallisista F1-kellomerkkeistä. Se tarjoaa laajan valikoiman rannekelloja, jotka ovat tunnettuja laadustaan ja teknisestä kehityksestään. Omega mallistoihin kuuluvat esimerkiksi Seamaster, Speedmaster ja Constellation, jotka ovat suosittuja niiden korkealaatuisten ja innovatiivisten toimintojen vuoksi.
 3. Tag Heuer: Tag Heuer on tunnettu kellomerkki, joka on erikoistunut urheilullisiin ja teknisiin rannekelloihin. Se tarjoaa laajan valikoiman rannekelloja, jotka ovat tunnettuja laadustaan ja teknisestä kehityksestään. Tag Heuer mallistoihin kuuluvat esimerkiksi Carrera, Formula 1, Monaco ja Aquaracer, jotka ovat suosittuja niiden urheilullisen ja teknisen luonteensa vuoksi.
 4. Fossil: Fossil on yksi suosituimmista ja laajimmin saatavilla olevista kellomerkkeistä. Se tarjoaa laajan valikoiman rannekelloja, jotka ovat tunnettuja tyylikkäästä ja modernista ulkonäöstään. Fossil mallistoihin kuuluvat esimerkiksi Q, Neutra ja Grant, jotka ovat suosittuja niiden monipuolisen ja trendikkään ulkonäön vuoksi. Näihin ns. muotikelloihin liitetään usein suotta huonolaatuisuuden stigma, josta voit lukea lisää kellon valinta-oppaasta.

Tässä on vain muutamia esimerkkejä suosituista kellomerkkeistä ja mallistoista. Kellomarkkinoilla on paljon muitakin merkkejä ja mallistoja, ja valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun ja tarpeeseen.

Miten valita oikea rannekello?

Rannekellon valinta on usein tarkkaan harkittu päätös, ja siihen vaikuttaa useita tekijöitä. Tässä on muutamia vinkkejä, joiden avulla voit valita oikean rannekellon:

 1. Mieti käyttötarkoitusta: Ensimmäinen askel oikean rannekellon valinnassa on miettiä, mihin kelloa tullaan käyttämään ja minkälaiset toiminnot ovat tärkeitä. Esimerkiksi urheilijoille tärkeitä toimintoja ovat ajanotto, askelsayhtiö ja sykemittaus, kun taas tyylikkään ja klassisen ulkonäön omaavat kellot sopivat paremmin juhlapukeutumiseen.
 2. Valitse oikea koko ja muoto: Rannekellon koko ja muoto vaikuttavat sen mukavuuteen ja istuvuuteen. On tärkeää valita oikea koko, jotta kello istuu hyvin ranteessa eikä liiku liikaa. Rannekellon muoto puolestaan vaikuttaa sen ulkonäköön ja tyyliin, joten valitse omaan tyyliisi ja makuusi sopiva rannekellomuoto. Hyvä nyrkkisääntö on, että 40 mm sopii suurimmalle osalle miehistä.
 3. Valitse oikea rannekkeen materiaali: Rannekellon rannekkeen materiaali vaikuttaa sen kestävyyteen ja mukavuuteen. Yleisiä materiaaleja rannekkeissa ovat teräs, nahka, kumi ja kangas. Materiaali valitaan yleensä sen mukaan, millaisessa ympäristössä kelloa tullaan käyttämään ja minkälaiset ominaisuudet ovat tärkeitä, kuten vettä hylkivyys tai hengittävyys.
 4. Valitse oikea väri: Rannekellon väri vaikuttaa sen ulkonäköön ja henkilökohtaiseen tyyliin. Valitse omaan asuusi ja ympäristöösi sopiva väri, joka tuntuu mukavalta ja oikealta rannella.
 5. Harkitse merkkiä ja hintaa: Kellomerkki ja hinta ovat usein tärkeitä tekijöitä rannekellon valinnassa. On tärkeää harkita, minkälaisia ominaisuuksia ja laatua haluaa kellolta ja minkälaisen budjetin puitteissa valinta tehdään. Muista kuitenkin, että hinta ei aina takaa laatua, joten tutki eri merkkejä ja vertaile niiden ominaisuuksia.

Johdanto

Kokonaisuudessaan rannekellomarkkinoilla on valtava määrä erilaisia mallistoja, ja valinnanvaraa riittää jokaiseen makuun ja tarpeeseen. On tärkeää pohtia omia tarpeita ja mieltymyksiä sekä valita rannekello, joka sopii omaan tyyliin ja elämäntapaan.

Yleisimpiä rannekellomalleja ovat perinteiset ja klassisen tyylikkäät mallit, urheilulliset ja tekniset mallit sekä trendikkäät ja nuorekkaita mallit. Perinteiset ja klassisen tyylikkäät mallit sopivat erityisesti juhlapukeutumiseen ja arkipukeutumiseen, ja ne ovat ylellisiä ja kestäviä valintoja.

Puolestaan urheilulliset ja tekniset mallit sopivat erityisesti aktiivisesti liikkuville ihmisille ja urheilijoille, ja ne sisältävät usein ajanottotoimintoja ja aktiviteettiseuranto-ominaisuuksia.

Trendikkäät ja nuorekkaat mallit sopivat erityisesti nuoremmille käyttäjille tai niille, jotka haluavat erottua joukosta, ja ne ovat usein värikkäitä ja monikäyttöisiä valintoja. Suosittelen tilaamaan kellot kotimaisesta Laatukoru -verkkokaupasta.

Jaa

Uusimmat

Pukeutuminen rippijuhliin

Pukeutuminen perhejuhliin

Ylioppilasjuhlat pukukoodi

Miesten puvun pesu

Talvihäät pukeutuminen

Suositut